DÜNYA

Erem Şentürk : İngiltere’nin PKK paniğinin altında ne yatıyor?

Tarih
07 Kasım 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk
Sinsi kelimesini en iyi karşılayan ne diye sorulduğunda yeryüzündeki herkes “İngiliz politikacı” diye cevap verir. Sakindirler, yıllarca aynı yalanı, aynı tonda söylemeye devam ederler. Panik yapmazlar ve anlatılanlara göre her seferinde muhakkak bir hesapları vardır.

Bu sefer öyle olmadı ama. İngilizler telaş yaptılar, elleri ayaklarına dolaştı ve yüz yıldır hiç olmadığı açıktan topa girdiler. Kendi adlarını ortaya atmazlardı ama bu sefer kanlı canlı bir İngiliz adıyla sanıyla sahneye çıktı ve bütün sinsi, gizli vesaire diye anlatılan kurallarını bir kenara bırakıp PKK’nın paçasını kurtarmak için hamle yaptı.

İyi hesaplanmış keskin ve buz gibi soğuk yalanlarıyla meşhur İngiliz siyasetinin uzun yıllar sonra yaptığı bu büyük panik gösterdi ki PKK bitmiştir ve bunun artık geri dönüşü yoktur.
4 Kasım 2016 sabahı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün Bağlar ilçesindeki ek binasına bombalı minibüsle saldıran PKK, 9 kişinin kanına girdi, yüzden fazla kişiyi yaraladı ve yüzlerce insanı evsiz bıraktı. Kandil bunu yapmak zorundaydı. Güç gösterisi yapmak ve korku yayarak sindirmek zorundaydı. Başka hiçbir çareleri yok, mecburen bomba patlatıp çoluk çocuğu öldürecekler. Tamda bu sebeple, ANF vs gibi örgütün propaganda merkezleri olayı sahiplenip sevinç naraları atmaya başladılar.

Fakat gel gör ki; güç gösterisi yapmak ve kanla motive olan militan kadroyu beslemek zorunda olduğu PKK’nın öte yandan koruması gereken bir HDP gösterisi de var. Hal böyle olunca olaydan birkaç saat sonra İngiltere büyük bir panikle kurtarma hamlesi yaptı.

Şimdi şu çarka dikkat edelim: İngiltere önce DAEŞ’e ulaşıyor ve bir açıklama talep ediyor. DAEŞ, İngiltere’nin Diyarbakır’daki patlamayı üstlendiklerini söylüyor. İngiliz gizli servisi haberi kendilerine bağlı çalışan propaganda merkezi Reuters haber ajansına veriyor. İki saat önce sevinç çığlıkları atan bütün PKK’lılar, “intikam alındı” diye bağırırlarken, aniden gelen Reuters haberleriyle kahrolsun terör demeye başlıyorlar. Sonra TAK açıklama yapıyor ve bu patlamayı biz yaptık diyor. Kahrolsun diyen bütün PKK’lılar yeniden yaşasın intikamımız alındı diye sevinmeye başlıyorlar.

DAEŞ, PKK ve İngiltere arasında dönen bu trajik çark gösteriyor ki PKK artık bitme noktasına gelmiştir ve İngiltere 40 yıllık köpeği PKK’yı ölümden döndürmek için kendini rezil etmiştir.

Diriliş Postası
7 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ali

    07 Kasım 2016 20:41
    4 0
    Rabbim islam düşmanlarına fırsat vermesin kendi hilelerinin altında kalırlar inşallah amin 11 tane El- Mucib
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;