GÜNCEL

Erem Şentürk : CHP’nin bağlı olduğu odaklar Kılıçdaroğlu’nu gözden mi çıkardı?

Tarih
01 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk
 Bilmem kaç gündür yürüyen ve giderek İstanbul’a yaklaşan Kılıçdaroğlu’nu yola çıkaran akıl ne murad etti? 

Bütün siyasi mülahazalardan sıyrılarak birkaç basit soru soralım: Kılıçdaroğlu yürüyünce ne değişecek? Hiçbir şey. 
Kılıçdaroğlu kimin umurunda? Hiç kimsenin.
Yürüyüş kimin umurunda? Doğan Medya haricinde hiç kimsenin. 
Hal böyleyken niye yürüyor o halede? Kılıçdaroğlu’nun niyetini, hesabını bilmiyorum ama onu yola çıkaran Pensilvanya’nın ne planladığı tahmin edilebilir.
Kılıçdaroğlu aklı sıra CHP içinden yükselen muhalif sesleri susturabileceği marjinal bir aksiyon içine girmiş olabilir. Ona göre bu yürüyüş sayesinde iç hesaplaşma tartışmaları yapmaya hazırlanan tabana “Şimdi sırası değil” mesajı verilmiş oluyor ve biraz daha zaman kazanıyor. Plan kendi açsından böyle ama Pensilvanya açısından öyle değil. 
İstanbul Belediye Başkanı Adayı olduğu günden beri Kılıçdaroğlu’nu uydurma yolsuzluk belgeleri, gizli kayıtlar ve montajlarla besleyen FETÖ, en son “MİT TIR’ları belgeleri”ni CHP’ye vererek son bir destek olmuşlardı. Zaman geçtikçe anladılar ki Kılıçdaroğlu, zannettikleri kadar yetenekli değil ve artık bundan sonra onun için para ve zaman harcamaya gerek yok. Kılıçdaroğlu artık CHP için de faydasız durumdadır. Bir an evvel ondan kurtulmanın çaresini arıyorlar. Baykal’a yaptıkları gibi ona da bir tuzak kurup indirebilirler ama bu işe yaramaz. İşe yaramadığı gibi CHP için zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu durumda Kılıçdaroğlu’nun CHP’de kalarak işe yaramadığı anlaşıldığı için giderken işe yaramasını planlıyor Pensilvanya... İşte bu “Giderken işe yarama” meselesi hepimizin çok dikkat etmesi gereken kritik bir mesele. Çünkü FETÖ, bu çağın görüp görebileceği en acımasız terörü örgütüdür. 
CHP’de Kılıçdaroğlu’nun yerine kimi düşünüyorlarsa ona bir alan tanımı yapmaya çalışacaklar. Bu alan tanımı muhtemelen bir mağduriyet alanı olacak. Allah muhafaza her türden kötülüğü yapabilirler; çünkü yerine getirecekleri yeni CHP lideri kimse ona istismar edebileceği bir malzeme vermeyi planladıkları çok açık...

Diriliş Postası
1 Temmuz 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;