GÜNCEL

Erem Şentürk : Beslenmeyince ölen iftira mekanizması

Tarih
07 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk

Yunanistan’ın aşırı sağcı YDP yanlısı faşist çizgideki “Dimokratia gazetesi”, Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan ile yapılmış özel bir mülakat yayımlıyor. Mülakatı yapanın aşırı sağ, mülakatı verenin sözde sosyalist devrimci olmasından kaynaklanan pis kokulu çelişki hakkında söyleyebileceklerimi saklı tutarak, mülakatın asıl amacına dikkat çekmek istiyorum.

“Türkiye’nin DAEŞ ile ilişkisi” olduğunu iddia edenlerin hiçbir delili yok. Bu iftira çarkı gazete haberleri üzerinden canlı tutuluyor; çünkü her iftira eden eline gazete haberini alıp “işte bütün dünya biliyor” diyerek lafa başlayıp kendi fantezilerini sanki bir olaymış gibi anlatıyor.

Dilek Öcalan’ın da mülakatta anlattığı şahsi fanteziler, tamamen bu amaca hizmet etmek için. Hepsi bu. Mümkün olduğu kadar gazete haberi meydana getir, her haber birbirini desteklesin ve “Türkiye, DAEŞ’i destekliyor” palavrası canlı kalsın.
Dilek Öcalan’ın bu iftirasının yan faydaları da yok değil. Mesela milletvekilliği yaptığı ülke için “onlar” diyor. Fırat Simpil, Elif, Yasin Börü gibi çocukları parçalayarak öldürüp bundan aldığı devrimci zevkle zılgıt çekenler için “gerilla” diyor. Hiç utanmadan, sıkılmadan, çekinmeden “onlar” dediği Türkiye için “DAEŞ’i destekliyor” iftirasını atar atmaz arkasından da ekliyor: “Biz onlarla savaşıyoruz.” Zemini kaymış, sözde Stalinist çizgiye gelmiş, mezhepçi/ırkçı PKK’yı, DAEŞ üzerinden meşrulaştırma telaşı. Aslında debelenmek demek daha doğru olabilir.

Diriliş Postası
7 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;