POLEMİK

Cem Küçük : Türkiye'deki bazı oda ve derneklerin hâlleri!

Tarih
11 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Cem Küçük
 Bu ülkede adını evvelden beri duyduğumuz dernekler, yapılar var. Ama bu dernek ve yapıların kime hizmet ettiğini asla anlamamışımdır. Elbette içlerinde düzgünleri, işe yarayanları var ama bir kısmının ne yaptığını kestirmek zor.

Mesela bu ülkede FETÖ'cü teröristlerin yaptığı onlarca kumpas var. Onları geçtim, 15 Temmuz darbe girişimi orada duruyor. Bazı odalar ve vakıfların 15 Temmuz'la ilgili bir şey dediğini asla duymadım. Bu ülkeye yapılan kötülükle ilgili tek şey demediler.

Barolar Birliği Van Depremi'yle ilgili konuşur ama ülkedeki adalet sorunuyla ilgili tek kelime etmez. Öneri getirmez. Tek işi vardır, seçilmiş hükûmeti eleştirmek. Tabipler Odası'nın sağlıkla ilgili bir öneri getirdiği nadirdir ama hükûmete siyasi tavsiye verir. Çevreyle ilgili konuşur, dış politikayı belirlemek ister.

PKK terör örgütüyle alakalı hiçbir şey demezler. Ama akademi dünyası ve bazı dernekler kalkar devlet masumları öldürüyor der. Bildiri dağıtırlar. Barış kampanyası yaparlar. Bu ülkenin var olan sorunlarına öneri getirmezler ama her şeyi eleştirmeyi kendilerinde hak görürler. Yıllardır bu hiç değişmedi.

Bakın bu ülkede ne zaman bir yenilik yapılsa, ne zaman yeni bir hamlede bulunulsa karşımıza hemen bu yapılar çıkıyor. Eskiden 1. ve 2. köprünün yapımına karşı çıktılar. Yollara itiraz ettiler. Televizyonun Türkiye'ye ithal edilmesine bile veryansın ettiler. Erdoğan geçenlerde yeni AKM'nin yapılmasıyla ilgili aynen şunları söyledi:

"İstanbul'da AKM'nin projesini takdim edersiniz ertesi gün Mimar Mühendis Odaları başvuruda bulunur. Ne yaparsanız yapın bununla ilgili? Nereye müracaat ederseniz edin? İstediğiniz kadar çırpının 2019 o opera binasının bittiği yıl olacaktır. Böyle yapa yapa 10 yılımızı yediniz. Artık daha size tahammül yok. Bedeli ne ise yapacağız. Sırça köşklerinden bize ahkâm kesenlerin asıl derdi büyükşehirlerin kurtarılmış bölge olarak gördükleri belli muhitlerin kendi ellerinden çıkarılmış olmasıdır..."

Kaybolan, heba olan sadece 10 yıl değil. Önceki iktidarları düşünürsek, bu ülkede çivi çakmak isteyen herkesin önü engellendi. Yargı kararlarıyla buna köstek oldular. Türkiye birçok şeyi daha hızlı başaracakken, hep engellere takıldı. Niçin bu milletin yaptıklarına hep karşısınız?

Bu ülkenin hiçbir zaman iyiliğini istemediniz ama elde ettiğiniz bir şey yok. Millet sizi tanımıyor ve tınmıyor. Bu büyük yürüyüşü engelleyemezsiniz. Hiçbir zaman da engelleyemediniz. Bundan sonra da birçok şeyi deneyeceksiniz, bunu biliyoruz ama hepsi boş.

Hayatınızda bir kez olsun FETÖ'yü, PKK'yı eleştirin. OHAL'e laf atacağınız kadar o süreci meydana getiren FETÖ'ye de iki çift laf edin. KHK'larda haksızlık var deyin ama devleti yıkmak isteyenleri de yazın. Çok mu şey istiyor bu millet sizden?

Türkiye
11 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;