GÜNCEL

Cem Küçük : Muhalif medya daha da güçlensin

Tarih
05 Eylül 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Cem Küçük

Hep derim, bir siyasi parti ya da hareketin medyasının çok olması o parti ya da hareketi iktidara taşımaya yetmez.

Erdoğan çok ama çok az medya desteğiyle iktidara geldi. Halk medyaya bakar. Okur, dinler ama oy verirken asla yazarlara göre tavır almaz. Halkın oy verme bilinci her şeyin üzerindedir. Medya belirleyici olsa AK Parti ve MHP Meclis’e bile giremezdi.

2013-14 yılına kadar AK Parti medyası çok değildi. Bunu 17-25 Aralık sürecinde gördük. 2018’de Doğan Medya'nın el değiştirmesiyle AK Parti medyada güçlendi. Ama bunun sonucu 2019 seçimlerinde olumlu olmadı.

Cem Küçük'ten bomba kulis bilgisi: ODA TV'ye soruşturma geliyorMuhalifler medyamız az diye ağlıyorlar. Fox TV, Halk TV, KRT ve Tele-1 muhaliflerin kanalları. Cumhuriyet, Sözcü, Birgün gibi gazeteleri var. Onlarca haber siteleri var.

Şimdi bunlara Olay TV ve Sözcü TV de eklendi. Hayırlı uğurlu olsun. Bu kanallar da iktidar medyasından pay alamayacağı için kendi saflarındaki medya organlarının reytinglerinden yiyecekler. Yani birbirini etkileyecekler.

Eğer etkili ve 12’den vuran yayıncılık yapmazlarsa bu kanallar belli zaman sonra boşa düşerler. Hatta kendi kitleleri bile onlardan sıkılmaya başlar.

Muhalif medya bence daha da güçlensin. Bize de malzeme çıkar. Çünkü hata yapmaları kaçınılmaz. Çok medya organına sahip olmanın bir anlamı olmadığını da zaman içinde anlayacaklar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;