GÜNCEL

Cem Küçük : Ermenistan boyundan büyük işlere giriyor

Tarih
29 Eylül 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Cem Küçük

Ermenistan ordusu dün saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yaptığı yoğun bombardıman sonucu sivillerden ölen ve yaralananlar oldu. Bu bölgelerde sivil altyapı da ciddi şekilde hasar gördü. 

Azerbaycan ordusu da düşmanın provokasyonunu önlemek ve cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için misilleme tedbirlerde bulundu...

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Macron ile 'Türkiye'nin Karabağ konusundaki saldırgan tutumunu' görüştük - Sputnik TürkiyeErmenistan yıllardır bunu yapıyor. Karabağ’ı işgal etti ve buralardan çıkmıyor. Arkasına Rusya’yı, Fransa’yı alıyor. Nasıl olsa bana kimse bir şey yapamaz diyor. Ben bildiğimi yaparım anlayışı içinde. 

Ama şunu gözden kaçırıyor: Dünya eski dünya değil. Türkiye askerî anlamda çok daha güçlü bir ülke. Elinde İHA’lar, SİHA’lar var. Askerî harcamalarımız 20 milyar dolar. Giderek millî silah sanayimizi kuruyoruz. Azerbaycan da eskisinden daha güçlü bir ülke. 

Ermenistan fakirlikten kırılan bir ülke. Dış yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Dünya üzerinde hiçbir etkinliği yok. Diasporadaki Ermeniler algı oluşturmaya devam ediyor. Ama onların gücü de bir yere kadar. Türkiye hem diplomatik hem de askerî anlamda bölgenin en güçlü ülkesi. Ermenistan bu gerçekleri göz ardı ediyor. 

Masum insanlara ateş ederek, hedef alarak bir yere varamaz Ermenistan. Arkasında Rusya’ya güvenerek de bir yere kadar gelebilir. Kimse savaş istemez. Ama böyle bir mecburiyet olursa Ermenistan darmadağın olur. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Başkan Erdoğan'a teşekkürTürkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır. İki devlet, tek millet anlayışı geçerlidir. Bu işlerin arkasında Türkiye’nin Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz’de yaptıkları olduğunu da unutmayalım. Güçlendikçe böyle saldırıları da yapacaklardır. Bu saldırlar bizlerin doğru yolda olduğunun da kanıtıdır. 

Düşmanın elinde ne var ne yok bir görelim bakalım. Azerbaycan hem nüfus hem de doğal zenginlik açısından Ermenistan’dan çok daha güçlü ve zengin bir ülke. Avantajları daha çok.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;