TARİH

Aziz ÜSTEL : İSTANBUL’DA CASUS SAVAŞLARI Abdülhamid Han ve petrolcülerin İstanbul’da darbe girişimi!

Tarih
30 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Aziz Üstel

Önce şu gerçeğin altını çizelim: Ciddi olarak araştırıldığında, Yıldız Saray Evrak Arşivi’ne girmek zahmetine katlandığında Yıldız Jurnal Teşkilatı'nın bir polis muhbirliği örgütü olmadığını, dönemin profesyonel istihbarat kuruluşlarından biri olduğunu anlayacaktır. 

Balkanlardan Arap Yarımadasına kadar Osmanlı topraklarında cirit atan İngiliz, Fransız, İtalyan ve Rus casusları ne yaparlarsa yapsınlar, Abdülhamid II Han'ın tahtını sarsamıyorlardı. Bu arada Filistin'i Osmanlı'nın tüm borçlarına karşılık satın alamayan Siyonist Kongre de padişahı "yok edilmesi gereken birinci hedef" seçmişti. Osmanlı Devletinin belli başlı bütün kentleri kısa sürede casuslar için savaş alanına dönüştü. Böylesi bir kargaşa ortamında, Rusya ve Fransa'nın büyük desteğini alan Ermeni komitacıları Cuma selamlığından çıkan Abdülhamid Han'a bir suikast düzenler. 

İstanbul Ermenileri, Kumkapı'daki Büyük Ermeni Kilisesinde toplanarak Babıali'yi basar. Diğer bir grup da Galata'daki Osmanlı Bankası'nı işgal eder. Sadrazam Sait Paşa hemen emir vererek isyancı Ermenileri tutuklatır; direnenlerinse hemen orada öldürülmesini emreder. Sorguları sırasında Ermeniler arasında onlarca OHRANA (Çarlık Rusya Gizli Polis Örgütü) üyesi olduğu saptanır. Tam bu sırada Rus Büyük Elçisi kan ter içinde Babıali'ye atar kendini. Tek derdi başkaldıranlar arasında bulunan OHRANA üyelerini ipten kurtarmak. 

Herkese tepeden bakması ve küçük dağları ben yarattım havasıyla ünlü büyükelçi, el oğuşturmakta, en küçük memurun önünde bile el pençe divan durmaktadır. Sonunda OHRANA tayfası asker nezaretinde elçiliğe gidiyor ardından da bir gemiye bindirilerek Rusya'ya gönderiliyordu. 

O kargaşada gözden kaçan bir ayrıntıyı salt padişah fark etmiş, İngilizlerin isyan başladığında Çanakkale Boğazı’na asker çıkarmakta olduğunu, gelen istihbarat raporlarının birinde okumuş, İngiliz Büyükelçiyi çağırarak bir güzel azarlamıştı. 

Bu darbe girişiminde başarılı olamayan, büyük devletlerin maşası konumundaki Ermeniler bu kez Abdülhamid Han'a suikast hazırlığına başladı. Onlara Siyonist Kongre de yardım ediyordu... 

(Yarın suikast girişimi ve Sinclair Paşa!) 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;