GÜNCEL

Aziz ÜSTEL : İSRAİL DEVLETİNİ KİM KURDU?-3 Votka-cola iktidarı

Tarih
27 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Aziz Üstel

Mafya'nın önde gelenlerinden Meyer Lansky'nin tehlikeli bağlantıları, P2 Locasıyla Vatikan bankeri Sindona'dan Rosenbaum'a, Nixon'dan Soğuk Savaşın mimarı Başkan Truman'a, CIA başkanı Dulles'dan Yahudi banker Rothschild'a kadar uzanır. 

Başkan Richard Nixon'un belli başlı iki koruyucusu vardı. Bunların biri, Pepsi ColaŞirketi’nin yönetim kurulu başkanı Donald Kendall için kapitalistlerin malı kolanın formülünü Brejnev'in votkasıyla değiş tokuş yapmıştı. Nixon'un öteki koruyucu meleğiyse Meyer Lansky'den başkası değildi! 

Charles Levinson'un Votka-Cola adlı kitabında Amerikalı kapitalistlerle Komünist Brejnev ve arkadaşlarının milyonlarca doları nasıl cebe indirdiğini anlatır: Kapitalistlerin çıkarlarını Nixon kollarken Komünistlerin başında Leonid Brejnev vardı. Nixon'un Sovyetlerle ilişkilerini Meyer Lansky yönetiyor ve yönlendiriyordu. Meyer Lansky'nin başında bulunduğu bankerler grubu Votka-Cola iktidarında akıllara zarar paralar kazandılar ve bunların çok büyük bir bölümünü İsrail Devletinin hesaplarına aktardılar. 

Aşağı yukarı 30 yıldır Mafya'yı yöneten Lansky'nin gerçek amacı İsrail'i parasal anlamda çok güçlü kılmaktı. Petrol zengini Araplarla başka türlü başa çıkamayacağı kesindi İsrail'in. Lansky, Mafya'yı ABD ekonomisinin ayrılmaz bir parçasına dönüştürmüştü. Lansky bütün bankacılık dalaverelerini çok iyi biliyordu. Las Vegas'ta "Para Yıkama-Laundering" düzenini Lansky kurmuştu, kara parayı aklama konusunda üstüne yoktu. İsrail'e giden bütün bu paralar da kara paraydı ve Lansky onları aklıyor, Tel Aviv hesaplarına yatırıyordu. 

İtalyan Mafyası’nın, Roosevelt, Truman, Eisenhower ve Nixon'u seçimlerde desteklediğini bilmeyen yoktu. Ama 1960 seçimlerinde İrlanda Mafyası Kennedy'i destekledi, İtalyanlar işe karışmadı ve ilk kez bir Katolik ABD Başkanı oldu. Kennedy Ortadoğu ve petrollerin denetimini tümüyle İsrail'e bıraktı ve ABD hazinesinden para, askeriyeden de silah, cephane ve uçak verdi. 

Mafya ve patronu Meyer Lansky, İsrail'e bağlılığını ve sevgisini defalarca kanıtlamıştı. Tel Aviv'in isteği üzerine dünyanın en büyük Yahudi kuruluşu/derneği B'nai Brith'in ve Amerika'daki İsrail lobisinin tek finansörü olmuştu. 

Özetlersek İsrail Devleti'nin kurulması ve güçlenmesinin gerçek mimarı Mafya'dır. Ben Gurion, Perez vb, başkanlık koltuğuna oturmuşlarsa da ipler hep Mafya'nın elinde olmuştur. Ya bugün? Huylu huyundan vazgeçer mi sizce? 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;