TARİH

Aziz ÜSTEL : İSRAİL DEVLETİNİ KİM KURDU-2 Mafya babası Meyer Lansky!

Tarih
25 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Aziz Üstel

İsrail devletini kuranların başında Tibor Rosenbaum adlı Macar Yahudisi bir banker vardı. Onunla birlikte de CIA-MOSSAD ortaklığının kilit adamı Meyer Lansky, İsrail devletinin kurulmasında, çok önemli rol oynamıştı. Lansky II. Dünya Savaşı sonrasında Florida'daki bütün kumarhanelerin sahibi olmuştu. Al Capone ve Salvatore "Lucky" Lucano'yla ortaktı. Kazandığı paralar İsviçre'de Tibor Rosenblaum'un yönettiği ve hisselerinin büyük bölümü Meyer Lansky'nin olan International Credit Bank'ın hesaplarına yatıyordu. İtalyan asıllı Amerikalıların İtalya'san getirdiği Mafya'nın içindeki tek Yahudi'ydi. Paralar İsrail devletine silah ve cephane alımında kullanılıyordu. Bu gerçeği 1967 yılında "Life" dergisi yayınladı. İsrail-Rosenbaum-Rotschild-Mafya-Lansky bağlantısı açığa çıktı. Rosenbaum'un Tel Aviv'deki temsilcisi, İsrail Gizli İstihbarat Örgütü Shin Beth'in bir numarası Amos Manor'du.Tel Aviv bu açıklamayı duymaza yattı ve derginin o sayısı İsrail'de satılmadı! 

Lansky ve en yakın arkadaşı Doc Stacher'la ilgili, Robert Kennedy'nin Adalet Bakanı olduğu dönemde soruşturmalar açıldı. Stacher hemen İsrail'e kapağı attı ve soruşturmadan kurtuldu, sonra da Tel Aviv'e yerleşti. Tam soruşturma sonuçlanmış, davalar açılmak üzereyken Robert Kennedy öldürüldü! Suikastın sorumluluğunu Sirhan Sirhan diye bir gariban üstlendi ve olay kapatıldı! 

Lansky 1970 sonunda gizlice İsrail'e gider. Kudüs'te kendi adına bir sinagog yapılması için bağışta bulunur. Tıpkı ABD'de kurulu, Amerikalı YahudilerDayanışma ve Yardım derneğinde yaptığı gibi. 

Biraz geriye gidecek olursak, II. Dünya Savaşı sonrasında bütün dünyada bir kontrgerilla hareketinin başladığını görürüz. Bu hareket Sovyetler ve Komünizm'e karşıdır görünüşte ama dost ve müteffik ülkelerde kurulmuş sol eğilimli partiler ve bunların genel başkanları da hedef tahtasındadır. Kontrgerilla kurucuları arasında ABD istihbarat birimlerinin başkanları vardır... Bir de Meyer Lansky. 

ABD istihbarat birimlerini yeniden düzenleyen, CIA adı altında hepsini birleştiren, 1953-61 yılları arasında CIA'nın reisi Allen Dulles, daha önce Meyer Lansky'nin avukatlığını yapmıştı. Meyer Lansky, Mafya-İstihbarat Örgütleri bağlantısının en çarpıcı örneğidir. 

Lansky bir tek gün bile FBI soruşturmalarına hedef olmadı, bir tek soruşturma açılmadı. Bunun nedenini, FBI başkanı Hoover’ın yaşamını anlatan,Anthony Summers'ın yazdığı "Edgar Hoover'ın Gizli Yaşamı" adlı kitap açıkladı. Bu kitaba göre Hoover eşcinseldi. Kadın kılığına girmiş, cinsel ilişki sırasında çekilmiş fotoğraflarını Stratejik Hizmetler Birimi (OSS) Başkanı Bill Donovan, Meyer Lansky'e verdi. O da bunları Hoover'a karşı koz olarak kullandı. Hoover 1970 yılında ölünceye kadar Lansky ile ilgili bir tek dava bile açılmadı; bir ara vergi kaçakçılığı söz konusu olduğunda FBI bir rapor hazırlayarak bunun doğru olmadığını belirtti. Lansky 1983 yılında ölünveye kadar özgürce yaşadı. Onunla ilgili FBI'ın topladığı bütün kanıtları Hoover yok etmişti çünkü... 

(Yarın Vodka-Cola)

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;