SİYASET

Ahmet KEKEÇ : Susuyorlar ve yüzleri hiç kızarmıyor!

Tarih
01 Haziran 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Kekeç

CHP genel başkanı Kemal KılıçdaroğluDersim’deki kıtalı hatırlatan Onur Öymen’e tepki göstermemişti... 

Oysa, “attığı zaman mangalda kül bırakmayan” bir görüntü sergiliyordu. 

Onur Öymen’in “Oh olsun” anlamına gelen sözlerini büyük bir sessizlikle geçiştirmişti. 

Sonra kendisine mikrofon uzattılar... Henüz genel başkanlığa getirilmişti. 

Daha doğrusu, bu satırların yazarı mikrofon uzattı... 

Dedi ki, “Kemal Bey... Onur Öymen’e tepki göstermediniz. Hadi bunu anlıyoruz. Partide kavga görüntüsü vermek istemiyorsunuz... Peki, bağımsız olarak sizin fikriniz nedir? Dersim’deki kıtal hakkında ne düşünüyorsunuz?”

Ne cevap verdi, biliyor musunuz? 

Şöyle dedi: “Devrimin tarihsel meşruiyeti içinde böyle şeyler olağandır...”

Yani? 

Yanisi şu: 

Dersim’de yaşananları katliam olarak görmemek lazım. Cumhuriyet devrimi olmuştur. Devrimin tarihsel meşruiyeti içinde bunlar olağan şeylerdir. 

Hemen hatırlatalım: 

Dönemin Başbakanı Erdoğan, Dersim’de yaşananlardan dolayı “devlet adına” özür dilerken, bir Kürt ve Alevi olan, aynı zamanda Dersim doğumlu Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet devrimcileri Dersim’de katliam yapmakla çok iyi yaptılar” anlamına gelen açıklamalar yapıyordu. 

Bu, Kılıçdaroğlu’nun Dersim konusundaki son çıkışıdır. 

Üzerinden neredeyse 10 yıl geçti. Ağzını açıp da tek laf etmiyor. 

Geçenlerde, Tunceli’nin komünist belediye başkanı Maçoğlu, belediye binasındaki “Tunceli” tabelasını indirip “Dersim” tabelasını astı. 

Olumlu olumsuz yığınla görüş ileri sürüldü. 

Kılıçdaroğlu sustu... 

Kılıçdaroğlu’nun partisi de sustu... 

Oysa parti sözcüsü ota bota her şeye yorum yapıyordu, ikide bir çıkıp rakiplerini “Yüce Divan”la korkutuyordu... 

Dersim’deki kıtalı “devrimin tarihsel meşruiyeti” içinde haklı bulanlar, neden Maçoğlu’nun eylemine olumlu ya da olumsuz tepki göstermediler? 

Siyasi partilerin bir görevi de, efkârın merakını tatmin etmek değil midir? 

Maçoğlu “Dersim” tabelasını asmakla iyi mi yapmıştır ey CHP’liler? 

İyi yaptıysa, neden? 

Kötü yaptıysa, neden? 

Kronik “suskunlardan” biri de, hoşlanmadığı sorularla karşılaşınca gazetecilere horozlanan Ekrem İmamoğlu isimli saldırgan şahıs... 

Bugüne kadar ağzından İstanbul’la ilgili bir proje duymadığımız, belediye başkanı adayı gibi değil de, müstakbel Cumhurbaşkanı edasıyla ortalıkta dolanan bu şahıs, netameli (yani kendisine oy kaybettirecek) konulara hiç girmiyor; kurnaz... 

PKK/YPG konusunda ne düşündüğünü bilmiyoruz. 

Demirtaş’ın siyasi çizgisini çok beğeniyor... 

Nesini beğeniyor? 

“çizgi” 53 Kürt vatandaşımızın katledilmesine neden olmuştu... 

Bunu mu beğeniyor? 

Bu saldırgan şahsın FETÖ konusunda ne düşündüğünü de bilmiyoruz. 

Darbe gecesi Brüksel’den mesaj yollamıştı. Darbeye direnen kalabalıkları “evlerine girmeye” çağırmıştı. 

Şimdi kaçıyor... 

Sorulardan kaçıyor... 

Sürekli “Deniz Zeyrek sorularıyla” karşılaşmak istiyor. 

Türkiye, son yılların en büyük terör operasyonlarından birine imza attı... TSK, kara ve hava unsurlarıyla Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesindeki terör noktalarına operasyonlar düzenliyor. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    03 Haziran 2019 15:32
    1 0
    ''İstanbul'un 1453'teki işgalini fetih zanneden vasatlar beni takibi bırakırsa çok sevinirim" paylaşımıyla büyük tepki çekti.''bu da sanatçı takımından biri..onur ünlü imiş adı mynette şimdi gördüm. bu da zulüm 1453 diyenlerden demek.istanbul kaybedilip kostantinopolis olur mu derken ne çok kostantinopolcu varmış yahu. ulan biz bu kadar mı hain olduk. bu kadar mı devşirildik.TARİHİNE DİNİNE DÜŞMAN KİNDAR YETİŞTİK. beklesin FİLİSTİN OLUNCA GÖRECEĞİM çook dingil hain olacak.
  • hursit dilaver

    03 Haziran 2019 15:10
    1 0
    son sözüm şu.1974 subat ayında bizim milliyette bir yazı çıktı. İNGİLTERE, BU YAZ TURKİYEYE VE YUNANA GİTMEYİN diyormuş.bizim medya ve ilgilileri,''aaa ne ayıp, ne demek bu. ingilizler ayıp etti.''dedik. demek turistleri başka yere gönderecek falan dedik ki, ((ulan özaldan önce ülkede otel diye hanlar vardı be) temmuzda kıbrıs harekatı başladı.UNUTMAYIN EMİ. İNGİLİZLERİ TAKİP EDİN DİYECEĞİM AMA O KADAR İNGİLİZ DEVŞİRME HAİNİ VAR Kİ GAZETEYE HABER BİLE OLMUYOR ARTIK.
  • hursit dilaver

    03 Haziran 2019 15:05
    0 0
    UNUTMAYIN. KIBRISTAKİ İNGİLİZLER TURKİYEDEKİ TURİST VATANDAŞLARINI KURTARMAK İÇİN İŞGAL EDECEKTİR.YANİ ADANADAN AYVALIĞA KADAR SAHİLLERE , KIBRISTA BEKLEYEN 20.000 ASKERİNİ İNDİRECEKTİR.(15 TEMMUZ DA DA ORADAYDILAR)
  • hursit dilaver

    03 Haziran 2019 15:02
    1 0
    beyler şaka değil bunlar. hepsinin umudu BİR İSTANBUL İŞGALİ..CİDDİYE ALIN. PİŞMAN OLURSANIZ DA İSTANBUL GİDER.ULAN 15 TEMMUZDA DA GİDİYORDU. ANADOLUDAN GEÇİŞ KAPATILMIŞTI.hangi asker kendi meclisini bombalar be., polis harekatı bombalar,halkı bombalar. BİR TEK BU HAİN SÜRÜSÜ. işte.O GÜN SİLİVRİYE VE DE DİGER FETÖ SANIKLARINA DİKKAT.BİR BASTİL OLMASIN.OLURSA DA TAM OLSUN.((GÖREV ÖZEL HAREKATTA TABİ.))
  • hursit dilaver

    03 Haziran 2019 14:59
    1 0
    UNUTMAYIN. VERİ KOPYALAMA, AKDENİZDE 300E YAKIN GEMİ, KIBRISTA İNGİLİZ PARAŞUTÇÜ BİRLİKLERİ, DEDEAGAÇTA ABD ASKERİ,''sakın ha hava savunma sistemi alma, sonra bizim uçaklar sana saldırıınca düşüreceksin di mi.. himmm ''DİYENLERİN DEF-İ HACETİNE KAŞIK SALLAYAN TAKIM.
  • hursit dilaver 6

    03 Haziran 2019 14:55
    1 0
    son olarak şunu diyeceğim. istanbulda kargaşa olunca. BUNA NATO-ABD VE AB EL KOYAR.İSTANBULU İŞGAL EDER. YUNAN ZATEN KOSTANTİNOPOLİS, ADRİYANAPOLİS LAFLARİNI YNANDAN DEĞİL,TURKLERDEN DUYAR OLDU.bahane de hazır işte.
  • hursit dlaver 5

    03 Haziran 2019 14:53
    1 0
    ÇOK GÜZEL PLANLANMIŞTI 31 MART.. AMA BİRİNİN İHBARI HERŞEYİ YIKTI.YOKSA , HERKES BİLECEK, KABUL EDECEK CHP KAZANDI.. (ne oldu efendi.)sizi sizi ihbar edeni bulun. başına ödül koyun.sizde de hain olurmuş demek.CHPyi bu ihbar yıktı. YOPKSA AKPNİN SEÇİM BAŞKANIN AHLI VAHLI, AY İNANMIYORUM LU LAFLARI DEGİL.
  • hursit dilaver 4

    03 Haziran 2019 14:52
    1 0
    O AKŞAM AKP VE MHP DİRİ OLMALI. SAĞLAM OLMALI. ÇÜNKÜ KARŞILARINDA DHKPC- PKK- PYD-TKPML OLACAK.aklınıza gelen her şerefsiazliği yapacaklar. ÇÜNKÜ BU ONLARIN ÖLÜM KALIM VE SON ŞANSLARI.
  • hursit dilaver 3

    03 Haziran 2019 14:49
    1 0
    İSTANBULUN TAMAMINDA BU OLAYLAR BÜYÜYÜNCE, HER İKİ TARAFIN HALKI DA AŞAĞI İNER.(bizimkiler bu olayları duyduklarında hanımlarının etek altından kalkacak sebep bulurlar mı bilmem,ya da daha da mı saklanacaklar acep.)
  • hursit dilaver 2

    03 Haziran 2019 14:46
    1 0
    CHPNİN KAYBETTİĞİ HER SANDIKTA OLAY ÇIKACAK VE GÜVENLİK SAGLANAMIYACAK. POLİS BOL BOL SPREY BULUNDURSUN.ÇILGINLAR GİBİ DİRENECEKLER. OYLARI SAYDIRMIYACAKLAR, TUTANAKLARI YOK EDECEKLER.( elbet bizimkilerin ezikliği pısırıklığı, korkaklığı sayesinde.)31 marta gördüler laçkalığımızı.
  • hursit dilaver 2

    03 Haziran 2019 14:44
    1 0
    BAK BİNLERCE AVUKAT SANDIK BAŞINDA OLACAKMIŞ. O AVUKATLARIN YANINDA EN AZ 100 TANE DE PARTİ MİLİTANI OLACAK.HER KAZANILAN SANDIKTA OLAY ÇIKARILACAK, OY ÇALINIP YERİNE YANDA HAZIRLANMIŞ İÇİ OY DOLU TORBALAR VERİLECEK.o karambolde anlıyamazsınız. el çabukluğu marifet..
  • hursit dilaver 1

    03 Haziran 2019 14:43
    0 0
    BEYLER İŞİN ŞAKASI YOK.BİZİM AKP TAKIMI DA SEÇİM GÜNÜ VE AKŞAMI SANDIK BAŞINDA KALABALIKLAR OLUŞTURSUN. ÇÜNKÜ KARŞI TARAF ÖYLE YAPACAK.
  • hursit dilaver 1

    03 Haziran 2019 14:40
    0 0
    BADİ EKREM BEY DAHA NE YAPSIN, marmaray onun, avrasya tüneli onun. 20 yıldır hakkında 345 dava açılıp durdurulan GALATA PORT liman işine başlanması onun başarısı. IHA,SİHA işleri onun.adam gelmeden vatan millet caddelerini halletti be.metrobusler vızır vızır.daha ne yapsın badi ekrem.istanbulu başkent mi yapsın.ayasofyayı kilise mi yapsın. patrikhanede bir türkün asılacağı gune kadar kapalı tutulan kapıyı mı açsın.
  • Arif

    02 Haziran 2019 15:01
    1 0
    Sekiz kişiye konuşan kişinin konumu başkadır, seksen bir milyona konuşanınki başkadır. Seksen bir milyona konuşan iki kere yalan dedi mi ya da sözünü yedi mi biterrr. Ama başka ülkelerde... Bizde yalancının mumu hiç sönmüyor.
  • VATANSEVER

    02 Haziran 2019 03:10
    4 0
    Ahmet bey bunlar da yüz de yok astar da? Bunlarda kemalizm sığınak ve istismar aracı hainlik ise merkezi ideoloji ve mistik inanç...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;