SİYASET

Ahmet KEKEÇ : Bodrum’da yakalandı!

Tarih
24 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Kekeç

Acelesi vardı... “Belediyedeki görevinden istifa etmiş biri, aynı zamanda iştiraklerdeki görevinden de istifa etmiş sayılır” gerçeğine rağmen, çıktı, “İstifa etmiyorlar, bunlar yüzünden çalışmaya başlayamıyoruz” diye bir açıklama yaptı. 

Kimden söz ediyorum? 

Epeydir bu köşeye konuk etmediğim Sayın Ekrem İmamoğlu’ndan söz ediyorum. 

İstediği oldu. 

Belediye çalışanları, böyle bir zorunluluk olmadığı halde, ikinci kez istifalarını verdiler... 

Sayın İmamoğlu’nun önünde bir engel kalmadı. 

Atamalarını yaptı. 

Sonra? 

Sonra da kendine sekiz günlük izin verip “tatile kaçtı...”

İstanbullular “acil hizmet” bekliyordu, acelesi vardı ama önceki gün Bodrum’da, Zülfü Livaneli konserinde görüntülendi. 

Yaş aldıkça tatil beldelerinin özel şarkıcısına dönüşen tuzu kuru Livaneli için de bir parantez açmak isterdim ama İmamoğlu meselesi, daha “acul” bir mesele olarak ortada duruyor. 

Hatırlayalım: 

İstanbul’u önce hangi hizmetle tanıştıracağı sorulduğunda, bilirkişi edası kuşanıp, “Trafik”cevabını vermişti. İstanbul’un en hayati meselesi trafikmiş, gelir gelmez ilk bu soruna el atacakmış... 

Geçenlerde sordular: 

“Trafik meselesini çözmek için ne yapıyorsunuz Ekrem Bey?”

Ne cevap verdi, biliyor musunuz? 

İlgili resim

Mealen aktarıyorum: 

“Şu an Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde çalışma var. O tamamlandığında trafik rahatlamış olacak.”

Bir İstanbullu olarak kendisine bir öneride bulunmak istiyorum: 

İstanbul’un trafik sorununu çözmenizi istemiyoruz Sayın İmamoğlu... Beş yıl belediye başkanlığı yaptığınız Beylikdüzü’nün trafik sorununu çözün, yeter... Zira, Edirne’ye gitmek, ilçenize ulaşmaktan daha kolay. 

Daha önce çok yazmıştım. Yazığım için de zatıalileriyle mahkemelik olmuştum. 

İmamoğlu, herhangi bir “çözüm”ün parçası değil. 

Kendi kendini “sorunsallaştıran” bir adam... 

Çünkü fena halde eklektik... 

Herkesi aynı anda o kadar çabuk kucaklıyor, her türlü fikri herhangi bir süzgeçten ve prizmadan geçirmeden o kadar çabuk benimsiyor, araziye uyum konusunda o kadar harika “performans” sergiliyor ki, hangisi gerçek Ekrem İmamoğlu, hangisi gerçek fikri, bir türlü anlayamıyorsunuz.  

Mesela, Eyüp Sultan’a gidip “Yasin-i Şerif” okuyor, oradan kalkıp “Bu kadar çok namaz kılmayın, cennette yer kalmadı” diyerek inanç sahipleriyle dalga geçen Canan Kaftancıoğlu’nun toplantısına koşuyor.  

Hep merak etmişimdir:  

Ekrem İmamoğlu, çeyrek domuzu yedi dakikada mideye indirmekle övünen ve muarız gördüğünde “İnandığınız Allah’ınız belanızı versin” diye çemkiren biriyle hangi vasatı paylaşır. Ya da böyle bir vasat var mı?  

Normal insanlar açısından böyle bir vasat yok ama Ekrem İmamoğlu’na her şey uyar...  

Öylesi de uyar, böylesi de uyar.  

Sıkıştığında, “Demirtaş’ı bana sormayın, bu konuda konuşmayacağım, dosyasını incelemedim” diyor ve Demirtaş’la terör arasında irtibat kuranları kafalamaya çalışıyor; seçimi kazanınca da Barzani’nin Rudaw televizyonuna koşup, “Sayın Selahattin Demirtaş’ın siyasi çizgisini çok beğeniyorum” diye demeç veriyor.  

Örnekleri çoğaltabiliriz...  

Dindar kesimi kucaklıyor...  

Dindar olmayan kesimi de kucaklıyor...  

Fakat dindar olmayan kesimin dindarlar üzerindeki sınıfsal tahakkümünde bir problem görmüyor. Kendi varlığının, o problemi izale edeceğini düşünüyor.  

Dualı, Kur’an’lı mitingler düzenliyor... Kimse bunun laiklikle ilişkisini kurcalamıyor... “Taraftarları” bu dualı mitingleri “kriminalize” etmiyor. Ama aynı işi yapan muarızları nefret kampanyalarının öznesi haline getirildiğinde dönüp bakmıyor bile. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    26 Temmuz 2019 00:53
    1 0
    Şayet bir adam direksiyona ayıcı buba'yı da aldı mı kesinlikle iflah olmaz.İsterseniz seyreyleyin görün! 2023'e kadar süre var.
  • hursit dilaver

    25 Temmuz 2019 16:26
    1 0
    bu arada camilere turnike konulacaktı ne ettiniz..unutturmayın sakın.yemeyiz.mesela çamlıca camiine turnike ile ve istanbul kartla gireceğiz. ne güzel. ben çook mutlu olacağım da ,İSTANBUL MÜSLİMLERİ DE... AYYY, AMA OLMAZ Kİ BÖYLE DE YATIL.... gene takıldım canlar yahu.AMA INANIN ÇOOOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK. şu munzurlar olmasa neler yapacağız da..
  • hursit dilaver

    25 Temmuz 2019 16:23
    1 0
    her şey çoook daha güzel kokacak. bunu istanbul beylikdüzü falan değil. 800bin fark yapan ahali istedi. daha ne güzel şeyler olacak.sabırlı olun.bakın istanbul kartlardaki CAMİ RESİMLERİ GALİBA BU SELAMETÇİ TAKIM TARAFINDAN İSTENMEMİŞ. AYASOFYA VE PAPA, PATRİK EFENDİ İLE HAHAM EFENDİ ORTAK İBADET EDECEKLERMİŞ ORADA. DUYUM EFENDİM DUYUM.ama batı bizi ve ekremi çook sevecek.
  • üzeyir

    25 Temmuz 2019 08:36
    3 0
    Beylikdüzü İzmir gibi kokmaya başladı bunlar İmamoğlunun kalıntıları örnek Güzelyurt metrobüs duraığının civarı lağım kokusundan gecilmiyor Oradaki esnaf "Her şey daha güzel olacak " diye protesto ediyorlar. Daha bu sabah Yakupluda cöp konteynerleri koku yapmış 2 günden beri CÖP toplanmıyor
  • hursit dilaver

    25 Temmuz 2019 00:12
    2 1
    ne guzel işte . siz aldığınız seçimi verirseniz. mustahaksınız. adam daha seçimlerden önce CHP BU SEÇİMİ KAZANACAK VE KİMSE DE İTİRAZ EDEMİYECEK VE KABUL EDECEK diyen CHP mebusunun bu kerametine itiraz ederseniz çarpılacağınızdan k0rktunuz ama nasıl da çarptı be.14 bine inen farkı nasıl da 820 bine çıkardı.DEMEK BİR KARAR VERİCİ VARDI. 0NUN DEDİĞİNE B0YUN EGDİNİZ. ZATEN CHP MEBUSU DE DEMİŞTİ İŞTE..
  • hursit dilaver

    25 Temmuz 2019 00:05
    1 1
    herşeyin en guzel 0lduğunun resmidir. AKP alsın bu resmi gece yatarken mutlu mutlu seyretsin ve uyusun.nasıl da mutlular. YSK nın sayım durdurma kararlarını ilahı bir tanri buyruğu sayan AKP seçim mudurleri de ç0k mutlular. tanrıya karşı mı gelecekler yani.0 bir tanrı.evrensel k0sm0s tanrı.14 bine inen 0y farkını nasıl de durdurttu CHPliler... KIZMAYIN TEBRİK EDİN BE..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;