SİYASET

Abdurrahman Erzurum : Kaosa karşı dip dalgası

Tarih
03 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdurrahman Erzurum

3 Kasım 2015

1 Kasım günü sandıkların yarısı açıldıktan sonra görüldü ki, Türkiye o bahsedilen koalisyonlar dönemine girmeyecek…

 

Evet, Türkiye siyasi belirsizlik ortamından ve ekonominin riske gireceği o süreçten ‘dip dalgası’ ile geri adım attı. Millet, 7 Haziran’dan sonra iktidarın tavrındaki geri dönüşü gördü ve yeniden istikrara oy verdi.

 

Peki, neydi bu dip dalgasını getirenler…

 

Türkiye 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından iki büyük terör örgütünün hain saldırılarına maruz bırakıldı. İlk boşlukta bulunan fırsatı değerlendirmek isteyen teröre karşı devletin tutumu ise net ve keskin oldu. Hem PKK terörüne hem de IŞİD terörüne karşı devlet gücünü gösterdi ve Türkiye’nin kaos ortamına dönüşmesini isteyenlere de büyük bir ders verdi.

 

TÜRKİYE GELECEĞİNİN GÖSTERGESİ…

 

Bu siyasi boşluk dönemi olarak adlandırılan dönemde dahi devletin ne kadar kudretli olduğu, Türkiye’nin sınırlarının metrelerce ötesinde cereyan eden cadı kazanına rağmen kendini böylesi bir süreçte kaostan uzak tutması, o denemeleri sakinlikle atlatması, güçlü bir yapı ile geleceğin ne denli aydınlık olduğunun da işaretlerini vermişti.

 

İSTİKRAR YÜRÜYÜŞÜ…

 

Şimdi o istikrar yürüyüşü devam ediyor. Türkiye’nin zihni altyapısının önüne engel olan prangalar bu zaman yolculuğunda kırıldı, 5 aylık afallama döneminin ardından kırılmaya devam edilecek.

 

Üst aklın Türkiye üzerinden dizayn denemeleri de görüldü ki millet tarafından her seferinde bozuldu, bozulacak. Milletle yürüyenlerin hiçbir güç karşısında eğilmeyeceği de apaçık ortada.

 

MEGA PROJELER…

 

Milletin irfanının verdiği bu yeni fırsat iktidarın da güçlenmesini sağlayacak olumlu bir büyüme sarmalının da kapısını aralayacak. Tarihten çıkıp gelen muazzam projeler, ecdatların hayallerinin gerçek olduğu 13 yıllık süreç, 5 ay aranın ardından bu anlamda da devam edecek. Köprüler, havalimanları, denizin altından yapılan yollar, tüneller…

 

Türkiye küresel anlamda genişleyen siyasi erkini, ekonomik anlamda da bu kalkınmalarla genişletiyor ve milletin verdiği bu fırsatla, milletin yeni hükümetiyle genişletmeye devam edecek.

 

Tüm bakışların odağında olan Türkiye’nin yüzüncü yılında hukuk, ekonomi, siyasi istikrar ve zihni altyapı olarak da tam entegrasyonun sağlanması, düşünüldüğünde potansiyel gücün ne denli büyük olduğunu da zihinlerimizde uyandırıyor.

Seçim gecesi hemen hemen sonuçların belli olduğu anlarda , babam kendi yazdığı şiirini benimle paylaştı ve okuduğumda çok etkilendim. Bu şiiri siz değerli okuyucularımla paylaşarak yazımı sonlandırıyorum.


Millet irfanı ile verdi yeni fırsat

Gururu bırak tevazuda sabret

Yanlışa kötüye ihanete çek set

Niyetini Allah için tut ha gayret

 

Vatan millet bayrak hepsi emanet

Birlik beraberlik sevgi işte uhuvet

Mazlumu ihmal etme gönlünü et

Niyetini Allah için tut ha gayret

Hakka tabi ol daim şükür et

İyilerle beraber ol göster hürmet

Yetimi fakiri sev zalimi ret et

Niyetini Allah için tut ha gayret

 

Yapan hak sana düşen samimiyet

Doğrulardan şaşma işte nasihat

Düşmandan dost olmaz bu hakikat

Niyetini Allah için tut ha gayret


ajanshaber.com

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;