GÜNCEL

İstanbul'un merkezinden çok kötü haber! Dükkanlar kapanmaya başladı

Tarih
30 Ocak 2024
İzlenme
Kişi

Çevre ülkelerde yaşanan savaşlar İstanbul'un özellikle bavul ticareti yapan turistlere yönelik ticaretini etkiledi. Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre Laleli başta olmak üzere ticaret merkezlerinde dükkanlar kapanmaya başladı.

Bavul ticareti ile ünlü Laleli'de, ticaretin yüzde 50 ila 60 oranında düşüş gösterdiğini kaydeden Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, kiralar ve ağır masraf kalemleri karşısında Laleli’de dükkan boşaltmaların başladığını kaydetti.

Eyyüpkoca, “İyice düşen işler yüzünden bölge esnafı artık dükkan kiralarını ödeyemez hale geldi. Bunun doğal sonucu da kapanmalar.

Laleli'de işadamları memnun: Belirsizlik ortadan kalktı - 10.08.2016, Sputnik TürkiyeBu sadece Laleli’de değil Merter, Osmanbey ve Bayrampaşa’da da durum aynı. Rusya ile daha önce uçak krizi yaşamıştık ama bu sadece o ülke özelinde ticarette yavaşlamaya neden olmuştu.

Bugün ise durum öyle değil. Bölgemizde İran, Libya ve Lübnan pazarları tedirginlik yaşıyor" dedi.

Laleli'de Rusya ve Ukrayna'dan yapılan ihracat son bir yılda yarıya düştü. 2022'de bu ülkelerin toplam ihracattaki payı yüzde 70'lerdeyken, bu oran 2023'te yüzde 40'lara kadar geriledi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;