GÜNCEL

Yusuf Kaplan : Gücün Türkiye’si ve Türkiye’nin gücü

Tarih
19 Haziran 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Yusuf Kaplan

“Türkiye, laik bir ülke olduğu için Batı’da ciddiye alınıyor” diyenler, bu ülkenin gücünün gerçekten nereden geldiğini ya bilmiyorlar ya da bizimle “kafa buluyorlar”.

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ LAİK OLMASINDA MI GİZLİ?

Türkiye’nin derin iktidarı, laik entelijansiyadır. Ülkenin ekonomisine, sivil-asker bürokrasisine, eğitim, kültür, sanat dünyasına onlar hâkimler. Güçlerini, derin iktidarlarını kaybetmemek için Türkiye’nin gücünün laiklikte gizli olduğunu söylüyorlar!

Sizin kendinizi nasıl gördüğünüzün zırnık kadar bir değeri yok Batılıların gözünde!

Batılılar şunu çok iyi biliyorlar: Türkiye’nin gücü, laiklikte gizli değildir. Aksine laiklik, Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur ve zihnimizi körleştiren, bizi Batı’ya bağımlı kılan bir prangadır.

Türkiye laikleştikçe, değerleri aşınıyor, çıkarperest, fırsatperest, duyarsızlaşan, hız, haz ve ayartının kölesi olan, güdülmeye müsait bir yığın hâline geliyor.

Laiklik dinamiği, hem bizi ruhsuzlaştıran hem de ülkeyi uydulaştırarak gücümüzü yok eden bir dinamite dönüşüyor.

BATILILARIN GÖZÜNDE TÜRKİYE DÜŞMANDIR!

Batılılar bu ülkeyi Müslüman olarak görüyorlar; bizi de tarihî ve ezelî düşmanları ve rakipleri.

Türkiye’nin laikleşme / Batılılaşma çabalarını da ciddiye almıyorlar. Bizim “numara yaptığımızı” düşünüyorlar!

Zira tarihin nasıl yapıldığını bizim romantik laiklerimizden çok daha iyi biliyorlar ve tarih yapmış bir toplumun bir çırpıda medeniyet köklerini inkâr edemeyeceğini de, bunun intihar anlamına geleceğini de bizden iyi biliyorlar ve bizimle ona göre ilişki kuruyorlar.

Siz istediğiniz kadar “biz laikiz, Batılıyız”, diye çırpınıp durun. Sizi “Doğulu”, “Müslüman”, “Düşman” olarak görüyorlar ama siz bunu göremiyorsunuz!

Oysa siz “biz laikiz, Batılıyız” demekle hem iddialarınızı terketmiş hem de Batılılara sorun çıkarmayacak kadar zihnen Batılılaştığınızı söyleyerek uydu’luk rolünü kabul etmiş oluyorsunuz.

İki durumda da, bir değeriniz yok, olmaz Batılıların gözünde.

İddialarınızı terkettiğiniz için size gülerler, iyi gözle bakmazlar.

Zihnen Batılılaştığınız için de sizi ciddiye almazlar, sizin epistemik kölelere dönüştüğünüzü düşünürler ve size “köle” yani “ikinci sınıf adam” muamelesi yaparlar her zaman.

Şunu görün artık: Batılılar sizi Müslüman olarak, uyuyan dev olarak görüyorlar ve sizin bir gün kendinize gelip ayağa kalktığınızda Batılıların bütün oyunlarını bozacağınızı, düzenlerini yıkacağınızı düşünüyorlar!

Batılılar, Türkiye, dibine kadar laikleştiğini söylese de, Türkiye’yi İslâm medeniyetinin kurucu ve koruyucu bir aktörü olarak görüyorlar.

O yüzden onların gözünde “Türkiye, Batılıların düşmanıdır, en büyük düşmanıdır” hatta.

Şöyle bakıyorlar Batılılar bize: Türkiye durdurulduğu sürece, Batılılar dünya üzerindeki haksız, zorba hegemonyalarını sürdürebilirler. Eğer Türkiye durdurulamaz, yeniden tarihî rolünü oynamaya kalkışırsa, Türkiye’nin önünde kimse duramaz.

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ, MEDENİYET KÖKLERİNDE GİZLİ

Türkiye’nin gücü, medeniyet iddialarını yeniden kuşanmasında ve imajinatif şekillerde hayata ve harekete geçirebilmesinde gizli.

Türkiye’nin Batılılaşma / laikleşme süreci, Batı uygarlığının kuyruğuna takılmayı kabul etmesinden başka bir anlam ifade etmez.

Etmez; çünkü bu toplum,Müslümandır. Müslümanlığı terketmiş değildir, terketmeye de niyeti yoktur. Bu toplumun çocukları, çağla ve kendi tarihleriyle yüzleşecek, hesaplaşacak, insanlığın önünü açacak taze bir medeniyet yolculuğuna yeniden soyunacaklar. İnsanlığa zulmün değil adaletin, zorbalığın değil hakkaniyetin, husumetin değil kardeşliğin hâkim olacağı hakikat medeniyetini yeniden sunacaklar.

Türkiye’nin İslâm’ı da, Batı’yı da iyi tanıyan çift kanatlı, donanımlı, ufku sınır tanımayan Müslüman öncü kuşakları taze bir nefesle ve diriltici bir sesle gelecekler.

Türkiye’nin gücü, bu toplumun ruhunu oluşturan, tarih yapmasını mümkün kılan ve her tür zorluğa göğüs germesine imkân tanıyan İslâmî ruh köklerini yeniden keşfedip hayata ve harekete geçirme iradesinde ve dinamizminde gizli.

Türkiye, bu ruhu, ruhköklerini keşfettikçe dirilecek, zorbalıklara direnecek, insanlığa adaleti, hakkı, hukuku, sulhü, selameti ve kardeşliği armağan edecek hakikat medeniyeti yolculuğuna çıkabildiği ölçüde, Batılıların düşmanlığını celbedecek ama insanlığın saygısını da kazanacak bir medeniyet atılımı armağan edecek dünyaya bir kez daha.

Dün çadır devletlerinden dünya imparatorlukları çıkaran bu toplumun çocukları, şimdi, eğer dostlarını düşmanlarını iyi ayırt edebilirlerse ve fikirde, eğitimde, kültürde, sanatta ruh köklerine derinlemesine sahip çıkabilirlerse, tarihin akışını tersine çevirerek insanlığın önünü açacak asil bir yolculuğa öncülük edebilirler önümüzdeki bir asır içinde.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;