DÜNYA

Yusuf Kaplan : Gazze’nin gösterdiği resim: İnsanlığın yüz akı insanlar, Müslümanlar!

Tarih
10 Aralık 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Yusuf Kaplan

Gazze’de neler oluyor görüyoruz: Bebekler, çocuklar, masum insanlar katlediliyor! Evleri başlarına yıkılıyor! İsrail’in resmî terör aygıtları ve haydutları, Gazze’de bebeklere, çocuklara, masum kadınlara kan kusturuyor: Tarihte görülmemiş bir soykırım ve etnik temizlik cinayeti işleniyor Gazze’de: Sistematik bir şekilde savaş suçu işleniyor: Hem de benzeri olmayan ürpertici bir savaş suçu: İsrail terör devletinin ve ordusunun başındaki kişilerce açık açık bebekler, çocuklar ve kadınların hedef alındığı, sivillerin katledilmesinin amaçlandığı ilan ediliyor bütün dünyanın gözünün önünde, bütün insanlığın gözünün içine baka baka!

İnanılır gibi değil gerçekten! 

GAZZE’NİN ŞİFRELERİNİ NASIL OKUMALI? 

Gazze’de yaşanan ürpertici trajedi bu: Peki bütün bu yaşananların anlamı ne, Gazze’de yaşanan bu insanın kanını donduran soykırım ve etnik temizlik cinayetini nasıl okumalı?

Ben bütün ezberleri ters yüz edecek bir okuma yapacağım…

Öncelikle şuna bütün kalbimle inanıyorum: Mazlumun âhı yerde kalmayacak! Hiçbir zaman da yerde kalmamıştır! Zulüm aslâ sonsuza dek payidar olamaz, olmadı, olamayacak!

Allah (cc) mazlumların âhına misliyle karşılık verecek, intikam sahibi olarak mazlumların intikamını alacak. Bundan asla şüphem olmadı benim.

Gazze’de bunun ipuçlarını görüyoruz, bu ipuçlarının şifrelerini çözdüğümüzde bu gerçeği bütün çıplaklığıyla göreceğiz… 

İNSANLIĞIN YÜZAKI MÜSLÜMANLAR 

Gazzeli dedenin acılı hikayesi! Torununun yiyemediği meyveyi bile saklıyorGazze’de muazzam bir direniş var. Bu öylesine muazzez bir direniş ki, bütün bildiklerimizi ters yüz edecek, kurulan tezgâhların hepsini yerle bir edecek, mazlumların ve zulme isyan eden ama bir şey yapamayan kitlelerin yüreğine su serpecek diriltici bir direniş.

Allah’ın vaadi var: Birileri aşağılık oyunlar kurabilir ama Allah bu bozguncuların aşağılık oyunlarını başlarına yıkacağını vadediyor kutlu kitabımızda.

İşte Gazze’de yaşanan şey böyle bir şey: Gazze insanlığın izzetini, haysiyetini, onurunu koruyan muhteşem bir kaynağa dönüştü: Gazze’deki aziz direniş, sadece Gazzelilerin, sadece Müslümanların değil, aynı zamanda bütün insanlığın izzetini ve haysiyetini koruyan yegâne kaynağın sadece İslâm olduğunu bütün dünya âleme ispat etti.

Gazze’nin çoluklarının destansı direnişi, ölüme düğüne koşarcasına koşmaları, şehadet şerbetini içmek için birbirleriyle adeta yarışmaları, Gazzelilerin asil ve vakur çok yüksek insanlık değerlerine sahip kişiler olduğunu gösterdi bütün dünyaya.

Düşünsenize: Çocuklarınız katlediliyor, siz hem ölüme güle oynaya gidiyorsunuz. Gazze cehenneme çevriliyor ama Gazze’de bir tane bile hırsızlık olayı, yağmalama olayı yaşanmıyor! Aksine, inanılmaz bir kardeşlik ruhu, paylaşma ruhu, dayanışma ruhu yeşeriyor, yeşertiliyor Gazze’de. Gazze’de insanlar sanki cehennemi değil de cenneti yaşıyorlar! Ya da daha güzel bir ifadeyle: Gazze’nin güzel Müslümanları cehennemin ortasında cenneti inşa ediyorlar: İşte bu emperyalistlerin, aşağılık İsrail haydutlarının çılgına dönmesine yetiyor!

Yusuf Kaplan: Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha ederler - [İLKHA] İlke Haber AjansıGazze, Müslümanların insanlığın yüz akı olduğunu gözler önüne serdi.

Gazze direnişin ve dirilişin kaynağı, varoluşun imkânı olduğunu ispatladı. 

GAZZE, İNSANLIĞIN HEM KALBİ HEM DE RUHU OLDU 

Gazze insanlığın hem kalbi hem de ruhu oldu. İnsanlığı hem kendine getirdi bir kalbi olduğunu göstererek hem de kendinden geçirdi diriltici bir ruh üfleyerek…

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;