GÜNCEL

Tuğrul Selmanoğlu : "Helal kazık nasıl yenir?"

Tarih
30 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Tuğrul Selmanoğlu

"Helal kazık nasıl yenir?"


Zaten “tatilden, denizden, otelden anlamayan muhafazakâr kesimi” sömürmek isteyen "İslami" otellere gün doğdu...


Ülkemizin 16 yılda geçirdiği siyasi iktidar değişimiyle birlikte, daha önce toplumun ve ticaretin dışına itilmiş olan muhafazakâr kesiminde refah seviyesi yükselişe geçti.
Bundan 30 yıl önce, hem maddi imkânları el vermediği için hem de sahil kesimlerinde “öcü” muamelesi gördükleri için muhafazakâr kesimin tatil derdi de yoktu.
Tatil dediğiniz o dönem ya günübirlik piknik ya da Bayburt’un veya Yozgat’ın bir köyünde geçiyordu muhafazakârlar için.
Artık devir değişti, yazla birlikte artık muhafazakâr kesimde "Bu yaz nereye gitsek?" derdine düşer oldu.
Zaten “tatilden, denizden, otelden anlamayan muhafazakâr kesimi” sömürmek isteyen "İslami" otellere gün doğdu...
Helal otel konsepti altında, öyle fütursuz, öyle “şımarık”, en temel etik kurallardan bile yoksun olan tesisler ortaya çıktı ki, şaşırırsınız...
Hepsi aynıdır demiyorum, ama yaptığım araştırmalarda şahit olduğum meseleleri anlatayım.
Elâlemin Rus’u, İngiliz’i, Alman’ı, kişi başı 3500 Türk Lirası’na uçak bileti dahil 10 gün 5 yıldızlı bir otelde tatil yapabiliyor. Uçak bileti dahili dedim, ki en iyi şartlarda zaten uçak biletinin fiyatı 1500 Türk Lirası.
Yani net 2000 Türk Lirası’na ülkemize geliyor 10 gün 5 yıldızlı tatil yapabiliyor.
Aynı sürede bir tatil için bu ülkenin Müslümanları en az 10.000 Türk Lirası ödemek zorunda bu "İslami" otellere...
Turizmden anlayanlar bilir, otellerin en büyük giderleri alkollü içeceklerdir, İslâmî otellerde doğal olarak alkol sunumu olmadığı için gider kalemleri çok daha azdır.
Alanya'daki bir İslâmî otelin mutfak personeli ile konuştum, otel sahibi aşçıya misafir başı ve öğün başı 1 dolar bütçe veriyormuş. Yemeklerde kullanılan malzemeler üçüncü sınıf, üçüncü sınıf peynir, üçüncü sınıf zeytin, üçüncü sınıf beyaz et... Civardaki İslâmî olmayan 4 yıldızlı otellerde dahi misafir başına 3 dolar bütçe veriliyormuş. Yani beşte bir fiyat ödeyen İngiliz’e verilen yemeğin üçte bir kalitesinde değil…
Tesis olarak ise "İslâmî" oteller zaten diğer otellerin fersah fersah gerisinde, 100 metrekarelik kir içindeki havuzlarda yüzen 50 tane hacı amca, 4 yıldızlı yan oteldeki 2500 metrekarelik Aquapark’da yüzen Ruslar’ın keyfinden bîhaber.
Ama bütün bu yetersizliklere rağmen "İslâmî" oteller Müslümanlara 5 kat "İslâmî" kazık atmaktan geri durmuyorlar.
"İslâmî" otellerin birçoğu hakkında veri topladım, bu ahlaksız tezgâhı peyderpey sosyal medya hesaplarımdan yayınlayacağım.
Üstelik bu "İslâmî" otellerin sahiplerinin büyük çoğunluğunun "İslâmî" kesimle yakından uzaktan alakası yok...
Buna rağmen bu otellere rağbet çok büyük. İnsanlar adeta “Helal yoldan nasıl kazık yerim?” dercesine bu mekânlara akın ediyorlar. Tamam zorunluyuz denebilir. Tatil herkesin hakkı lakin talep azalırsa bunların bu fahiş fiyatları da hizaya çekilecektir. Sonuçta kapitalist sistemin de arz talep gerçeği var…
Aileleri ile birlikte helal daire içinde tatil yapmak isteyen Müslümanları sömüren bu ahlaksız tezgâhı ifşa etmek zorundayız...
Devletimiz ve Turizm Bakanlığımız mutlaka bu tesisleri incelemeye almalı…

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Sinan

    01 Eylül 2018 12:49
    0 1
    Erken rezervasyon yap ucuza git Ayrica islami oteller deki yemekler rus oteli ile hayata kiyaslanmaz Ayrica bu otellerin bay bayan ayri komplekslero var Yaani cifte masraf Cifte havuzlar.. cifte csn kurtaran. Cift animasyon personeli Hatta sauna, fitness, spa lar bile cift..
  • Firdevs Erdogan

    01 Eylül 2018 08:51
    0 0
    Bu soruyu bir kaç sene önce turizm bakanımıza sordum ve farkında olduklarını söyledi. Bakalım kaç sene daha gidecek.
  • Namyelüs

    31 Ağustos 2018 12:54
    0 0
    Bu insanlara en büyük kazığı atan FETÖ değil mi?Artık daha fazla kazıklanacaklarına biraz da sorgulamayı öğrensinler yoksa daha çok kazık yerler.Hem de dost KAZIĞI!
  • TATİLCİ

    31 Ağustos 2018 11:45
    2 0
    KESİNLİKLE KATILIYORUM BU FİYAT FARKININ BİRİLERİ TARAFINDAN İZAH EDİLMESİ GEREKİR KİMSE ERKEN REZERVASYON DEMESİN ERKEN R REZERVASYONDA DA AYNI ŞEY GEÇERLİ
  • okan aslan

    31 Ağustos 2018 10:43
    5 0
    helal olsun kardeşimm harika tespitler helal kazık harika olmuş o terbiyesizleri lütfen deşifre et sosyal medya hesaplarından ve ey müslümanlar lütfen bu otelleri tercih etmeyin bir yaz sona akılları başlarına gelecek emin olun en büyük sıkıntı yurt dışından gelen muhafazakarlar
  • Erhan

    30 Ağustos 2018 22:16
    4 1
    İslami oteller öyle de şu tesettür firmalarına ne demeli.Çok kaliteli tanınmış markalara indirimde dahi fark atıyorlar.Öyle ya muhafazakar kesim mecbur alacak.Onların da hizaya çekilmesi lazım bence.
  • ayoruk81

    30 Ağustos 2018 20:43
    3 0
    Helal kazık nasıl mı olur? Harama hille katarsın, olur sana helal kazık!
  • Sedat

    30 Ağustos 2018 17:34
    1 0
    Osmanlıyı yiyen bu zihniyet bugün yemezmi sanki
  • hursit dilaver

    30 Ağustos 2018 16:18
    3 0
    aşçı başları da kişi başı 3 euroyu geçerse işten atılırlar.içki kostu da 2 eurodur..97lerde belekte çalıştığım otel alles inklusiv moduna geçmişti de patron aşçı başını çağırdı.ne nane yersen ye, maliyeti düşür, gerekirse b.k yedir,ama maliyet insin demişti en adi malzeme kullanılr.mesela satanın bile 'ben evime sokmam' dediği hazır köfteler çook ucuz diye oteller alır. ne olduğu da belli değildir.onun için aman otel yemeklerine dikkat.
  • hursit dilaver

    30 Ağustos 2018 16:13
    3 0
    benim 40 yılım otellerde dept.md olarak geçti.hepsi de 5 yıldızlı.hatırlayın bu tesettür otel hkayesi çıktığında oteli alan br dingil,girişlerdeki çıplak heykelleri çarşafla kapatmıştı da medyaya konu olmuştu.ulan kaldır barı o heykelleri.yazar haklı.öküzlük böyle işte. neyse. diyeceğim şu. ASLA BU OTELLERDE ET YEMEGİ YEMEYİNİZ.KAHVALTI VE SALATALIKLA İDARE EDİN.öyle aşçılar var ki, size domuz yok diye yalan söyler de, yemek vaktı kapıdan gizlice bakar, yediğinizi görmek için.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;