POLEMİK

Tamer Korkmaz : CHP, Hulusi Akar’a neden bozuk çalıyor?

Tarih
21 Aralık 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe kalkışmasına ilişkin olarak kendisini itham eden CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’e aynen şöyle dedi: “O alçaklar girdiler, kafamıza silah dayadılar. Başımıza geçeceksin, dediler. Ben bunu reddettim. İçinizde kafanızda tabanca varken ‘Hayır’ diyecek kaç kişi var?”

İşte bu sözler, Özgür Özel’i ilzam etti…

Özgür’ün genel başkanı “Benim Adım Kemal” FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsü için başından beri “Kontrollü!” diyerek aslında kimlerin safında olduğunu gösteriyor. Kılıçdaroğlu, OHAL uygulamasına atfen 20 Temmuz için “darbe” diyor!

Eh, kontrollü olan Kılıçdaroğlu’nun kendisidir.

Artık, başlıktaki sualin cevabına geçebiliriz:

CHP’liler; Hulusi Akar’a 15 Temmuz gecesi darbecilere canı pahasına direndiği, ‘HAYIR!’ dediği için BOZUK çalıyorlar, ateş püskürüyorlar!

ABD’nin FETÖ eliyle giriştiği 15 Temmuz darbe teşebbüsünün başarısızlığa uğraması; özelde bu Özgür’ü genelde CHP yönetimini “büyük bir hayal kırıklığına” uğratmıştır.

-Asıl mesele, budur!

Sırası gelmişken, Hulusi Akar’a karşı taarruz eden Özgür Özel’in kısa bir süre evvelinde “HDP ile gönül ittifakımız var” dediğini de hatırlayalım…

Özgür’ün genel başkanı “Benim Adım Kemal” de hendek kazan PKK’lı teröristlere “Arkadaşlar” diyordu!

Vaziyet böyleyken…

Son üç buçuk sene zarfında PKK terörünün bitirilecek noktaya getirilmesinde “en başta gelen isimlerden birisi” olan Savunma Bakanı’na/önceki Genelkurmay Başkanı’na saldırıyorlar!

ABD, SURİYE’DEN “YİNE” ÇEKİLİYOR!

Sarı Kovboy Trump , twitter’da “Suriye’de DEAŞ’ı yendik. Orada bulunmamızın tek nedeni buydu” diye yazdı. Ardından, Beyaz Saray Sözcüsü “Suriye’den askerlerini çekeceklerini” açıkladı…

Altmış ila yüz gün içindeki bir çekilmeden söz ediyorlar!

*

Evvela, şu hususa bir “Ara Kalıp” çakalım:

ABD, kendi kurduğu terör örgütünü yendiğini ilan ediyor! Bu ne konfor, Muallâ? Geçmişin maç spikerleri olsa; buna herhalde şöyle derlerdi: “Vay anasını sayın seyirciler!” Sarı Şeytan’ın, sadece iki sene önce “DEAŞ’ı Obama kurdu. Sahtekâr Hillary de ona yardımcı oldu” ifşaatını unutmak yok!

*

Donald Trump’ın “Suriye’den çekiliyoruz” yollu açıklamasına temkinli yaklaşmak gerekiyor. Daha önce Trump birkaç kez çekileceklerini ilan etti ama arkası gelmedi daha doğrusu hemen ardından peş peşe “Çekilmiyoruz” açıklamaları geldi…

Trump, önceki gün yine “Çekiliyoruz” dedi. “Bu defa kesin!” gibilerden bir algı oluştu. Beyaz Saray çekilme takvimi bile verdi.

Pentagon ise çekilme taraftarı değil; üstelik “DEAŞ’la mücadele bitmedi” diye yeni bir açıklama yaptılar!

PUTİN: “ÇEKİLME EMARESİ YOK”

Trump’ın beyanına, Rusya da temkinli yaklaştı: “Çekileceklerine inanmıyoruz ama iyi olur” dediler.

Putin’in şu sözleri de dikkat çekti: “Trump’ın açıklamasının tam olarak ne anlama geldiğinden emin değilim. ABD, Afganistan’dan da çekileceğini söyledi. Ama 17 yıldır oradalar…

ABD’nin Suriye’den çekileceğine dair herhangi bir emare yok! Amerikan askerinin bölgede hiçbir meşruiyeti bulunmuyor!”

*

ABD, bu defa gerçekten çekiliyor mu? Şu ana dek sahada somut bir gelişme yok. Çekilmeden kast ettiklerinin ne olduğu da net değil. Mesela, “Suriye’deki üslerini kapatacaklar mı?” belli değil!

Türkiye’nin terör koridorunu temizlemekteki kararlılığını anladılar. “Pabucun pahalı” olduğunu gördüler. ABD’nin bölgede fevkalade zor durumda olduğu da aşikârdır. Gerçekten çekilirlerse; zaten bu bir havlu atmadır, yenilgilerinin ilanı demektir.

Bütün bunlara rağmen; Haydut Devlet ABD’ye güvenmek mümkün değildir: Daha evvelinde, ne laflarını gördük: hep oyalama, hep düzenbazlık, hep numara, hep yalan dolan!

YİNE AYNI TIRAŞ MI?

Çekiliyoruz diyorlar: Öyleyse, buyurun hemen çekilin! YPG/PKK’lı teröristleri himayeye devam ediyorlar.

İvedilikle icraatlarını görmek zorundayız…

Yok, öyle Amerikan tıraşı…

-En geç 100 güne kadar çekileceklermiş!

Bu denli bir süre vermek, yeni bir oyalamanın habercisi midir, acaba?! TSK’nın Fırat’ın doğusuna yapacağı askeri harekâtın eli kulağında: Çekilme atraksiyonuyla, numarasıyla “Türkiye’yi birkaç ay daha bekletip” ardından bir provokatif hadise ve “Biz vazgeçtik, gitmiyoruz” mu diyecekler, mesela?

Tuzak kurmak, sahtekârlık, kahpelik; bunların hayat tarzıdır, ne de olsa!

Final: Türkiye’mizin Fırat’ın doğusuna harekâtı, daha fazla gecikmemelidir. Birkaç günlük süre mi; çoktan dolmuştur.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • CHP VE FETO

    22 Aralık 2018 05:11
    0 0
    CHP son secimde Feto'yu NEDEN meclise tasidi? Kasim Gulek CHP genel sekreteri Feto'yu devlete yerlestiren kisiydi. 1999-2003 arasi 4 yil boyunca Feto'yu tam kadro butun devlet kurumlarina dolduran, Feto aleyhine hic bir sorusturma, arastirmaya izin vermeyen Bulent Ecevit idi.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;