GÜNCEL

Sedat Ergin : Bir helikopter üssünün darbe planı nasıl yapılır

Tarih
27 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Sedat Ergin
KARA Havacılık Komutanlığı iddianamesini okurken en çok dikkatimi çeken konulardan biri, 15 Temmuz darbe planlamasının önceden ne kadar detaylı bir şekilde yapıldığını görmek oldu.

Ankara merkezinin yaklaşık 20 kilometre batısındaki Güvercinlik’te bulunan bu komutanlığın 15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişiminde çok stratejik bir yeri var. Güvercinlik, darbenin helikopter üssüdür. Ankara üzerinde saldırı, yıldırma ve adam kaçırma eylemleri bu üsteki helikopterlerle yapılacaktır. Komutanlığın envanterinde Kobra, Süper Kobra ve Atak gibi taarruz helikopterleri ile makineli tüfek yerleştirilmiş Sikorsky ve Cougar gibi genel maksatlı olup saldırı amaçlı da kullanılabilen helikopterler bulunuyor.

15 Temmuz gecesi kalkışmayla birlikte bu üssün envanterinde bulunan helikopterlerle Ankara’da Beştepe, Genelkurmay Başkanlığı civarı, Emniyet Müdürlüğü, MİT Müsteşarlığı yerleşkesi, Oran’da TRT binası civarı, Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı, TÜRKSAT yerleşkesi gibi bölgelere saldırılar düzenlenmiştir. İddianamedeki tespite göre bu helikopter saldırılarının sonucu olarak 28 kişi ölmüş, 276 kişi yaralanmıştır.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;