POLEMİK

Sedat Ergin : 15 Temmuz Tartışması 2: MİT Müsteşarı o akşam Hulusi Akar’a ne dedi?

Tarih
07 Haziran 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Sedat Ergin
 GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz 2016 Cuma günü mesaisinin büyük bir bölümünü ağustos ayının başında toplanacak Yüksek Askeri Şûra hazırlıklarına ayırmıştı. O gün öğleden sonra karargâha çağırdığı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’la birlikte, hazırlanan listeler üzerinden tek tek isimleri gözden geçiriyorlardı.

Saat 16.20-16.25 sularında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Gülermakam odasından içeri girdi ve Akar’ın yanına giderek, sadece onun duyacağı şekilde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan kısa bir süre önce gelen telefonu aktardı, Fidan’ın yardımcısının da Genelkurmay’a gelmek üzere yolda olduğunu anlattı.

Bu sırada makam odasında olan Orgeneral Çolakın 14 Ekim 2016 tarihli savcılık ifadesine göre, Akar-Güler görüşmesi 5-6 dakika kadar sürmüş, Akar, Güler’e “Siz çalışın, hazır olunca tekrar görüşelim” demiştir. Muhtemelen karargâha gelmek üzere olan MİT Müsteşar Yardımcısı’nın bilgilendirmesi beklenmektedir. Gülerodadan çıkınca Akar ve Çolak bir 20 dakika kadar daha YAŞ listesi üzerinde çalışmaya devam ederler.


Yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;