GÜNCEL

Salih Tuna : Hiçbir dönemde bu kadar hançer yemedik

Tarih
12 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna

Biri vaktiyle Taraf gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü yapmış, diğeri FETÖ'nün bir gazetesinde köşe yazarlığı...
Hemen belirtelim:
Daha sonra ikisi de 
FETÖ'nün yayın organlarından ayrıldılar.
Biri Erbakan'a da Milli Görüş çizgisine de öteden beri (en hafif ifadeyle) mesafeli; diğerinin hakkını teslim edelim; "Savunan adam" diye yazılar yazmış vaktiyle.
Geçenlerde...
Milli Görüş çizgisinde yayın yapmak amacıyla kurulan ama zamanla ortak noktaları, Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı olanların arzı endam ettiği mecraya dönüşen (adı lazım değil) bir televizyon kanalında program yapmışlar.
Genç ve "sinsi" olanı pas verince, yaşlı olanı "28 Şubat döneminde bile kendimibu kadar kısıtlanmış hissetmedim..." demiş.
Medyada epey konuşulmuştu hani.
Fakire soracak olursanız, hissiyat tartışılmaz. Nihayetinde adam hissediyor, "öylehissetme" diyemezsiniz.
Lakin çok geçmeden aynı "hissiyatı" paylaştığı, yıllar yılı "gönül" ve "hizmet" verdiği kendi camiasıyla da bi şekilde yollarını ayırmış.
"Sinsi" ondan daha "hisli" olacak ki bunu bile, "bakın işte hissiyatında ne kadar da haklıymış" şeklinde değerlendirmiş.

***

28 Şubat süreci deyince sizin aklınıza ne geliyor bilmem ama benim aklıma "garnizonun" sivil hayata "balans ayarı" çekme gayretleri geliyor.
Yani...
Başörtüsü yasağı, İmam Hatiplerin kapatılması, yaz aylarında çocukların Kur'an Kursu'na gitmelerinin yasaklanması, Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı Refah Partisi'nin kıstırılması...
Bugün illaki bir "kısıtlanma hissinden" bahsedilecekse...
28 Şubat sürecine karşı mücadele verenler değil, 28 Şubatçıların "kendilerini kısıtlanmış" hissetmesi doğaldır.
Aksi durum, ya bilemediğimiz gizli bir "hissiyatın" ifadesi ya da "hissiyat ayarlarının" dalaletidir.
Anlaşılan o ki...
Kamusal hayattaki "din ve vicdan özgürlüğünün" yansıması üzerinden değil, salt "ifade özgürlüğü" üzerinden 28 Şubat "benzerliği" kuruluyor.
O halde soralım:
"Kıstırılmış hissiyatınızı" dermeyan ettiğiniz o kanaldan, yaptığı bir program yüzünden kovulan o spiker çocuğun "hisli- duyguları" ne olacak?

***

Fetullah'ın "teknik nakavt" kalkışması mesabesindeki 17 - 25 Aralık'tan sonra Dumanlı Ekrem familyası da "28 Şubat'tan daha beter" diyordu.
15 Temmuz'dan önce de "diktatör" kampanyası eşliğinde Sayın Erdoğanhakkında, "kaçacak" diyorlardı.
Ne oldu?
"Mehmet Akif 2018 Türkiye'sinde yaşayamazdı" diyen o "sinsinin" abisi dahil FETÖ'cüler kaçarken, çıplak elleriyle tanklara direnen bu aziz millet Erdoğan'ı başkan seçti.
Ama hesapları bitmedi, bitmeyecek.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Savunan Adam

    19 Mart 2019 18:29
    0 0
    "Lakin çok geçmeden aynı "hissiyatı" paylaştığı, yıllar yılı "gönül" ve "hizmet" verdiği kendi camiasıyla da bi şekilde yollarını ayırmış. " diyerek algı yapıyorsun. O konuşmadan sonra cemaatindeki radyo dergi vazifelerine son verilmiş.
  • As1

    12 Mart 2019 12:07
    1 0
    Üzülme bree Salih hann Biz burdayiz gerekirse o dedigin Hancerleride yeriz bizim Dünyamizda Allah Var para pul mevki yokkkkkkk Bizde Lagalibe ILLALAH var Önce Vatan sonradan ici temiz kalmis halk Ve Mazlumlarin icin varsin onlar hancer cikarsin bizlerde Kilinc... yasasin Erdogan Bayrak Vatan Milletim
  • Adem

    12 Mart 2019 10:55
    1 0
    Süperrr bir yazı olmuş ,eline sağlık,
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;