SİYASET

Salih Tuna : Bunların yeni dostları

Tarih
13 Nisan 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna
CHP'nin Sezgin Tanrıkulu'su 1. sıradan aday olduğu Diyarbakır'da yayın yapan Amed TV adlı yerel bir televizyon kanalında sevgili Kılıçdaroğlu'nun "Dostlarımızla iktidar olacağız" ifadesine açıklık getirdi.
"Dostlarımız" ifadesiyle Karamollaoğlu, Davutoğlu, Babacan ve Akşener'i falan kastediyor sanıyorduk.
Meğer yanılmışız ki ne kadar!
Söz konusu televizyon programında Sezgin Tanrıkulu HDP'den bahisle, "Dostunuzuz, dayanışma içerisindeyiz, ne yaparsak beraber yapacağız. Bundan sonrası bakımından, ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin yani..." deyince Amed TV sunucusu uyarırcasına "Halka söylüyorsunuz..." demek zorunda kaldı.
Çok ilginçti... Amed TV sunucusu frene basın veya kontrollü ilerleyin der gibiydi.
Fakat Tanrıkulu durmak nedir bilmedi. "Genel başkanımız da söyledi, biz bundan sonraki yolumuzu dostlarımızla yürüyeceğiz. Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız, dostlarımızla ülkeyi yöneteceğiz..." diye kaptırıp gitti.

Sunucu bu sefer de "Dostlarımız dediğiniz, Millet İttifakı oluyor. Millet İttifakı içinde HDP olacak mı efendim?" diye araya girdi.
Sezgin Tanrıkulu, "İttifak falan filan değil" dedi. "Genel başkanımız Millet İttifakı partilerini kastetmiş olsaydı Millet İttifakı derdi. Kastının bu olmadığını, dostlarımızın sonuçta çok geniş bir çerçeve ifade ettiğini söylüyoruz. Dostlarımız özenle seçilmiş bir kavramdır..."
Peki bu neyin özenidir?
Doğu'daki seçmeni taklaya getirmek için "İttifaklar gelir geçer ama dostluklar bakidir" denmek mi isteniyor, yoksa "dostlarımız" ifadesiyle Batıdaki seçmen perdelenmeye mi çalışılıyor?
Maksat nedir?
"Müttefiklerimiz" yerine, "dostlarımız" deyince, mesela Akşener'in seçmeni manipüle mi edilmiş olacak?
Bu kadar basit mi?
Ne yani, "HDP ile ittifak içinde değiliz, biz sadece dostuz" demeye getirince oluyor mu?
İyi de açık ve net bir şekilde "Ülkeyi dostlarımızla yöneteceğiz" diyorlar. Hayır yani, ittifak içindeki partilerle başka bir şey mi yapmayı düşünüyorlar?
Baksanıza, ülkeyi yöneteceklerine çiçeği burnunda dostları da felaket inanmışlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Kaya

    13 Nisan 2023 16:56
    0 0
    Bunlar kasitli yapilan oyalamalar TAKMAYIN. 6 li masa < HDP oldu daha ne diyelim. Avrupalilar birlik olur Europa kurar bize ise bölünün derler, Secmen uyan bizim bu topraklarda daima beka sorunumuz var cünki korkulan hala TC dir. Bazilari bize demokrasi der kendisi Krallik gibi yönetilir.. UYANIN ve UNUTMAYIN
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;