SİYASET

Salih Tuna : AK Parti’nin gazozuna ilaç mı kattılar bu nasıl uyku?

Tarih
12 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna

Reza Zarrab'ı tutuklatan Başsavcı Bharara'nın o mülâaneci kaçak savcı gibi bir mahkeme önünde bildiri dağıtmadığı kalmış.

Allah'ı var iyi gidiyor.

İyi gidiyor dediğim, güzel coşuyor.

Son açıklamasında diyor ki: “Reza Zarrab için iddianame hazırlayıp tutukladığımızda 8 bin 100 twitter takipçim varken, 4 gün içinde tamamı Türkiye'den 270 bin kişiye ulaştım…”

Eh yani, 4 günde bu denli artış kimde olsa coşar.

Peki, bu artışın nedeni ne olabilir?

Acaba ABD eliyle Erdoğan ve AK Parti'yi yıkabilir miyiz diyen “vesayetçi cephenin” veya 17-25 Aralık kumpası kursaklarında kalanların patolojik tecessüsü mü?

Bilemediniz.

Siz bilemediniz ama bakınız ABD'li Başsavcı nasıl da biliyor: Mahut artış, Türkiye'de yolsuzluğa karşı önlem alınmadığına dair kanaatten kaynaklanıyormuş. Yaaa!!!

Başka neden kaynaklanıyor?

İyisi mi Başsavcıyı dinleyelim, çok daha zevk alacağınıza kalıbımı basarım: “Başka bir nedeni de Türkiye'de insanların özgür bir basına sahip olmadıkları için sosyal medyanın özgür ortamına gösterdikleri rağbetti…”

Vallahi şaka yapmıyorum, aynen böyle söylüyor.

Zaten şaka yapmadığımı, hazretin söz konusu açıklamasının devamında, Erdoğan'ın gazeteciler ve çocuklar dahil 1800'ü aşkın kişiyi kendisine hakaret etmek suçundan dava ettiğini, Türkiye'de en az 13 gazetecinin hapiste olduğunu, büyük medya sahiplerine taciz ve oto sansür dahil baskı yapıldığını dile getirmesinden de kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

E haliyle, “büyük medya sahiplerinden” Aydın Doğan'ın amiral gemisi de mahut konuşmaya, “Sindiremezler” manşetiyle atladı.

İyi güzel de, ABD'li Başsavcıyı kim sindirecek yahu?

Türkiye ayağa kalksa sindirebilir mi ki, Star gazetesinin bir haberi sindirebilsin?

Kaldı ki, neymiş Star'ın haberi?

Şu: İade edilmekten kurtulabilmek için Fethullah Gülen'in 2,5 milyon dolar verdiği “Steptoe & Johnson” hukuk bürosunun avukatlarından biri Bharara'yı savcı olarak önermiş…

Buradan, Baharara'nın himmet- rüşvet aldığı sonucu çıkmaz, ama, hazret çıkartıyor.

Demek ki, mülâaneci takımından mesleği kapmış, iyi çarpıtıyor.

Peki biz ne yapalım; bizdeki vesayetçi şebekler yetmezmiş gibi bir de elin savcısına laf mı yetiştirelim?

Daha önce de bu köşecikte sormuştum: Türkiye'yi teröre destek veren ülke olarak gösterebilmek için kumpas marifetiyle gerekçe üreten bir “örgütün” eline neden malzeme verdiniz?

Malumunuz, Florida'daki mahkemede Reza Zarrab, ceza indirimine uygun adımlar mesabesinde “kefalet duruşmasından” vaz geçtiğini beyan edince tiyatronun New York perdesi açılmış oldu.

Bu da FBI ile anlaştığı yorumlarına neden oldu.

Aydınlık gazetesi bir süre önce yaptığı haberlerde, ABD'nin Zarrab'la ilgili soruşturmayı Türkiye'den gizlediğini, İran'da yargılanan Babek Zencani'nin idam edileceğinin belli olmasının ardından kendisine yönelik operasyon yapılacağı bilgisine ulaşan Zarrab'ın AK Parti hükümetinden koruma talebinde bulunduğunu, lakin, AK Parti hükümetinin bu konuda duyarsız kaldığını, bunun üzerine Zarrab'ın da Tarabya'daki “güvenli ev”de FBI ajanlarıyla temasa geçerek ABD'yle anlaştığını, vereceği bilgiler karşılığında ceza alma konusunda güvence aldığını dile getirmişti.

Bu haberlerin ne kadarı doğru ne kadarı yanlış, bilemem.

Lakin sonuç ortada…

AK Parti duyarsız mı kaldı yoksa uyudu mu veya uyutuldu mu, onu da bilemen.

Benim bildiğim şudur: Taşeronlarına (PKK ve paralel örgüt) karşı savaştığın “merkezin” şeytanlıklarına karşı “uyanık bir bilince” sahip olmadan duramazsın.

YeniŞafak
12 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;