GÜNCEL

Salih Tuna : Ahmet Kekeç size ne etti?

Tarih
19 Kasım 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna

Sayın Erdoğan sayesinde cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili, hatta genel yayın müdürü olan malum eşhas Kılıçdaroğlu kadar olamadı.
Bir başsağlığı mesajını veya bir rahmet dileğini bile çok gördüler.
Kemal Bey can arkadaşım Ahmet Kekeç yoğun bakımdayken oğlu Hakan'ı arayıp şifa dileklerinde bulundu. Eyüp Sultan Camii'ndeki cenaze törenine de çelenk gönderdi.
Gazeteci Ahmet Kekeç vefat etti | Independent TürkçeÜstelik, kendisini eleştiren yazılarından dolayı mahkemeye verdiği halde.
Aramızdan ayrılan ünlü bir gazeteci veya çok önemli bir köşe yazarı değildi sadece. Öyküde, denemede, romanda Türk edebiyatının seçkin örneklerini veren bir sanatçıydı.
Kemal Bey olması gerekeni yaptı.
Yazık ki yazık, Cumhurbaşkanımız Erdoğan sayesinde makam ve mevki sahibi olanlar onun kadar bile olamadı!
Ahmet Kekeç olsaydı, "Boş ver abi!" derdi. (Boş ver yerine başka bir ifade kullanırdı ya, şimdi yeri ve zamanı değil.)
Hayır, ben keyif bağışlamayacak soracağım:
Ahmet Kekeç size ne etti?

Sizi o mevki ve makamlara getiren Erdoğan'ın hukukunu savunmaktan başka?
Ne etti söyleyin?
"Erdoğan'a muhalefet etmeye başlayınca bizi eleştirdi" diyecekseniz, Kılıçdaroğlu'nu bin kat daha fazla (hem de kıyasıya) eleştirdi.
Hepsinden geçtim, bir "taziye" tweet'i atmaktan bile sizi alıkoyan ne?
Mesela siz, Sayın Gül?
Cumhurbaşkanlığı makamına geliş sürecinizde ve akabinde sevgili kardeşim Ahmet Kekeç'in sizi arkalayan onca yazısının bir rahmet dileği kadar da mı hatırı yoktu?
Şuncacık (insani) şeyden "imtina" etmenizin nedeni nedir?
"İçişlerinizi düzenlemezseniz, darbe ve dış müdahale kaçınılmaz hale gelir" sözünüzü hatırlatıp bunun, "parti içi muhalefet" değil, en hafif tanımlamasıyla, dış müdahaleyi ve darbeyi meşrulaştırmaktır dediği için mi?
Ya siz, Sayın Davutoğlu?
"Kim ne derse desin ben sözüme sadığım, Cumhurbaşkanımızla kurduğum vefa ilişkisini son nefesime kadar sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhinde tek söz duymadı. Duymayacak..." sözlerini size hatırlattığı için mi?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Samimi

    19 Kasım 2020 23:12
    0 0
    Bunlar gerçekten kafayı yemişler. Bunları dinledikçe utanıyorum. Muhafazakar liderler böyle mi olmalı diye.Gerçi Bunların ne olduğu belli değil ki,ama bilinen bir gerçek var ki sol partilere hizmet ediyorlar, dolayısı ile Amerika'ya hizmet ediyorlar. Artık milletin sırtından inmeleri gerekir, sağ seçmen böyle politikacılardan usandı.Gidip evlerinde otursunlar, ülkeyi da sol partilere teslim etsinler ve rahat etsin ler. Bu ülkede bir Cumhurbaşkanı veya bir başbakan olur, herkes Başbakan olamaz ki ,herkes Cumhurbaşkanı olamaz. Bugün Tayyip Erdoğan'a nasip olmuştur yarın Allah bilir kime nasip olacak ama bunlara olmayacağı kesin
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;