GÜNCEL

Salih Tuna : Koç’un ölümünün Gülen’le alakası ve Kılıçdaroğlu’nun talihi

Tarih
23 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna
Hayri abi elini nereye atmışsa ossaat elinde kalmış, nereyi tutmuşsa anında kurutmuştu.

Bir defasında, benim yüzümden dolar dalgalandı, benim yüzümden 5 Nisan kararları alındı, benim yüzümden deprem oldu, demişti de inanmamıştım.


Gelgelelim, hayat hikâyesini anlatmaya koyulunca, lan, dedim, bu nedir?!


Irak'a ihracat yapmaya başlamış, Körfez Savaşı patlak vermiş; inşaat işine girmiş, 17 Ağustos depremi vuku bulmuş; çok küçük yaşta ailesini kaybettiğinden mütevellit yetimhaneye verilmiş, evlat edinmek için onu yetimhaneden alan aile de yolda kaza geçirip ölmüş, lakin onun burnu bile kanamamış…


Hayri abi, “burnum bile kanamadı” dedikten sonra, elini yumruk yapıp, “ama nah şuram kanıyor” diyerek sol memesinin altındaki cevahire vurunca, içime nasıl oturdu anlatamam.


Gerçekten de öyle böyle değil, çok acayipti.


Ondan mülhem bundan 16 yıl mukaddem, “Ters Adam” adlı bir senaryo yazmıştım.


Hatta merhum Kemal Sunal'la da “Balalayka” filmi öncesinde konuşmuştuk; döndüğünde kuvvetle muhtemel hayata geçirecektik.


Nasip değilmiş.


Malumunuz, “Balalayka”nın çekimlerine giderken uçakta kalp krizi geçirip aramızdan ayrıldı.


Ulan, dedim, adamın hayatından mülhem senaryo bile şappadak talihsizliğe uğradı; başımıza iş almayalım, kurtulalım şundan. Yakmaya da kıyamadım; uzak dursun benden, deyip, tavan arasına attım. O gün bu gündür başıma bir iş gelir korkusuyla dönüp bakmadım. (O vakitler bilgisayarla değil daktiloyla yazardık. Yani kaydı kuydu yok, fareler yemiş de olabilir. Şayet öyleyse o fareler de iflah olmamıştır.)


İki binli yılların başında Hayri abinin emekli olduğunu duydum. Duyduğuma da inandım, zira, o piyasadan çekilince, piyasalar rahatlamıştı.


Geçen gün yolda rastladım, (AK Parti hükümetini kastederek) sizinkiler, dedi, bana iş versin, yoksa piyasaya bir çıkarım, ekonomiyi bir daha toparlayamazlar.


Diyeceksiniz ki, lafı nereye getireceksin?


Değerli yazar Latif Erdoğan'ın, Zeynep Bayramoğlu kardeşimizin “ahaber”deki programında söylediklerine.


Hadi uzatın kulacığınızı da birlikte dinleyelim: “Kim Gülen ile irtibatta olursa siyaseten batar. Bakın bunu çok net söylüyorum, kendi ifadesi çünkü bu. Hatıralarında, bana anlattığı şeylerde var bu. 'Kimi tuttuysak siyaseten battı' diyor. İtikadım elverse şu anda (CHP'yi kastediyor) onu tutarım, onu batırırım ama itikadım elvermiyor diyor. İtikat meselesi haline getiriyor bunu. Ben diyorum ya, AK Parti'yi de Cenab-ı Hak kurtardı. Eğer o birliktelik devam etseydi AK Parti'nin de akıbeti bu olurdu. Bu bizim kırk senedir gördüğümüz şey. Kimi tuttuysa bitmiştir o. MHP de zor kurtuldu bakın, uyarılarla kurtuldu. Devlet Bahçeli'yi onun için ben şans görüyorum. Cenab-ı Hak ona da sıhhat afiyet versin…


Latif Erdoğan'ın demesine bakacak olursak (ki, isteseniz bakmayın, sonuç ortada) MHP ve AK Parti ucuz kurtuldu…


Yazık ki yazık, Mustafa Koç kurtulamadı.


Türkiye'nin en büyük zengini; hastaneleri, özel doktorları, diyetisyenleri, sağlıklı yaşam koçları, o'su -bu'su her şeyi vardı ama maalesef sekte-i kalpten pat diye gitti. Işıklar içinde yatsın.


Diyeceksiniz ki ne alakası var?


Bence de yok.


Çünkü fakir, üzerinize afiyet, çok rasyonelim, de, hayat çok irrasyonel.


Fethullah Gülen malumunuz Mustafa Koç'a da el altmış, gönlünü kazanalım, falan demişti. “Ananas” gönderme muhabbetini biliyorsunuz; neyse, lafın dümenini oralara kırmayalım, ulusça acımız büyük, sırası değil.


Ne demişti Latif Erdoğan: “Kimi tuttuysa bitmiştir o!


F. Gülen'in el attıkları demek ki büyük risk altında. Allah hepsinin yardımcısı olsun.


Mustafa Sarıgül'e bir el attı, adamcağızın hem Şişli elinden gitti, hem de siyasi hayatı bitti.


Hele Kemal Kılıçdaroğlu'na öyle bir el attı ki (yerel ve genel seçimlerde destekledi) zavallıcık o günden beri gün yüzü görmüyor.


Talihsiz bedevi” anıştırmasına çok kızıyor ama kusura bakmasın, durum o derece vahim.


ORC anket yapmış, “ Yeni Parti Meclisi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı'ndaki CHP yapılacak ilk seçimde 1. parti olabilir mi?' sorusuna katılımcıların yüzde 93,6'sı “Hayır” cevabını vermiş, daha ne olsun!


Geçen hafta bu köşecikte (ORC anket sonuçlarını açıklamadan 2 gün evvel) “Bir anket yapılsın” demiştim, “Paralel örgüt ve PKK'ya karşı mücadelede Erdoğan'ı mı Kılıçdaroğlu'nu mu destekliyorsunuz, sorusu CHP'li tabana sorulsun. Şayet… CHP'li tabanda, Erdoğan'ı destekleyenlerin yüzdesi Kılıçdaroğlu'nu destekleyenleri katlamayacaksa, ben bir şey bilmiyorum…” (18 Ocak 2016, Yeni Şafak)


Mezkur anket şirketinin sonuçlarına göre, PKK'ya yapılan operasyonlar için devleti katliam yapmakla suçlayan “ akademisyenlere” destek veren Kılıçdaroğlu' nun aksine, CHP'li seçmenin yüzde 86'sı teröre karşı yapılan operasyonları destekliyor.


Devletin Paralel Yapı'yı etkisiz hale getirmek için gerçekleştirdiği operasyonları destekliyor musunuz?” şeklindeki soruya da, CHP'li tabanın yüzde 81,6'sı “Evet” cevabını vermiş.


E, ben ne demiştim?!


Bir şey biliyoruz ki, konuşuyoruz...

Yenişafak
23 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;