SİYASET

Recep Yazgan : Fatih Erbakan çok hızlı değişiyor!

Tarih
26 Mayıs 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Recep Yazgan

Bir Aydın Menderes vardı, idam edilen Başbakan Adnan Menderes’in oğlu.

“Pazara kadar değil, mezara kadar…” diyerek Refah Partisi’ne katılmıştı.

28 Şubat’ın hemen ertesi günü televizyonlara çıkıp “Ey Erbakan sakın askere direnip ülkeyi bir maceraya sürükleme! Bilesin ki seni destekleyen hiç kimse yok sen bir yalnız adamsın!” diyerek Erbakan’ı yalnız bırakanların en başında yer almıştı.

Rivayet odur ki, Aydın Menderes’i ziyaret ederek fikrinin değişmesine sebep olanların arasında emekli veyahut emeksiz askerler de bulunuyordu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, "İkinci tura Kılıçdaroğlu ile Erdoğan kalırsa Erdoğan'a destek veririz demiştik ama başımıza gelmeyen kalmadı” açıklaması bana bunları hatırlattı.

“Bu konuda rahatsızlıklar oluştu. Biz böyle bir şey olsa bile Erdoğan'a destek olmayacağız deme noktasına geldik” diyen Fatih Erbakan başına gelenleri şöyle açıkladı:

“Teşkilatlarımızdan ve üyelerimizden tepki geldi. O kadar ciddi tepkiler oldu ki… Biz de şaşırdık. Özellikle Konya teşkilatında bu sözden rahatsızlık duyanlar oldu. Her iki adayı kendi haline bırakıp hiçbirine oy vermeyeceğiz noktasına geldik. Asıl söylenmesi gereken inşallah ikinci tura biz kalırız.”

Fatih Erbakan daha önce ne demişti:

“Seçimlere de gireriz. Diyelim ki ikinci turda sayın Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey kaldı. Biz ikinci turda kalmadığımıza göre Kimseye destek vermeyiz deme imkânımız yok. Öyle bir durumda Kılıçdaroğlu’nun olmasından Tayyip Bey’in olması bizim kitlemiz, tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır.”

Ben daha önce, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olmasındansa, Tayyip Bey’in cumhurbaşkanı olmasını tabanı açışından daha makul kabul eden Fatih Erbakan’ın bu ani dönüşü(mü)nü sadece tabanı ile açıklamasını yeterli bulmuyorum.

Fatih Erbakan’ın bu açıklamasının tam da ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake'in önce HDP’yi sonra da İYİ Parti'yi ziyaretleriyle aynı zamana tekabül etmesi beni endişelendiriyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Barış

    28 Mayıs 2022 11:01
    0 0
    Fatihin tabanı celladına aşık olmuş. Fatihe oy versem mi diye düşünüyordum elveda fatih.
  • misafir

    27 Mayıs 2022 10:33
    0 0
    Fatih Erbakanın siyasetinden bir şey çıkmaz da ben işin orasında değilim. Ben yıllar öncesine Rahmetlinin mirasını bölüşme sırasında yaşananları hatırladım. Yahu siz babanızın mirasını bile kardeşleriniz arasında bölüşemediniz. Sizin ne dediğiniz benim hiç umurumda değil. Ne yaparsanız yapın. Aldığınız oy ülkemizde 40-50 bini geçmez. Her yerde illaki sizi destekleyen çıkabilir ama açıklama yapabilecek kadar olmaz yani.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;