GÜNCEL

Recep Yazgan : Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne

Tarih
06 Ocak 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Recep Yazgan

Pek muhterem Rektör, Türk siyasetçi ve akademisyen Prof. Dr. Nükhet Hotar Hoca hanımefendi;

Siz ki, Üniversitenizin resmi internet sitesine yaz(dır)mış olduğunuz veçhile, AK Parti’de 14 yıl boyunca Genel Başkan yardımcılığı görevini yürütmüş, 22, 23, 25 ve 26. Dönem Milletvekili olarak TBMM’de bulunmuş mühim bir şahsiyetsiniz.

Üniversitenizin İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Psikolojisi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi, mevcut dekan yardımcısı Cihad Kısa’nın Hz. Meryem’in iffetine dil uzatmasına bir kadın olarak neden sessiz kalıyorsunuz?

Neden bu mahlûkun Hz. Meryem’e, Hz. İsa’ya, Türk milletine ve Afganlara iftiralarını çekirdek çitleterek film izler gibi seyrediyorsunuz?

Siz bu hoca hakkında bir soruşturma, bir idari kovuşturma neden başlatmıyorsunuz?

Neden soruşturma sonuçlanana kadar dahi olsa bütün görevlerinden uzaklaştırmıyor, açığa almıyorsunuz?

Bunları yapıyorsanız neden birinci ağızdan kamuoyunu bilgilendirmiyorsunuz?

Bir duruşunuz olsun bekliyorduk sizin…

Bir duruşunuz olsun ve bu duruşunuz, İslam’ı, Hz. Meryem’i, Hz. İsa’yı, Türk milletini ve dahi Afganları savunması beklenirken dekan yardımcısını koruyup kollayıcı açıklamalar yapan dekanınızın tersi istikametinde olsun istiyorduk.

Yıllar önce tecavüze uğrayan bir turist hakkında “Gebze’yi geçemedi” sözleriyle bütün Türk milletini töhmet altında bırakan, “Bak Gebze’yi geçse Afganistan’ı geçerdi onu söyleyeyim.  Afganistan’da kadınsan tehlike değil parlak erkeksen tehlikedir” diyerek bütün Afgan halkını iğrençliklerin ortağı kılan,

“İsa der ki: Yeter anne!, Sen de ben küçükken beni bırakıp bir yerlere gidiyordun” cümleleriyle Hz. Meryem’e ve Hz. İsa’ya 2022 yıllık tarihinde eşi benzeri görülmemiş iftiralar atan şahıs karşısında bir yerlerde olursunuz diye bekliyorduk.

Sordum dinler tarihçisi profesöre;

“İlk taşı hiç günah işlemeyen atsın ifadesi var. Ama bu ifade recm edilmek üzere bir kadını İsa'ya getiren dönemin Yahudi din adamlarına söylenmiş bir sözdür ve İsa bu sözü söyleyince kimse taş atamamıştır. Burada Hz. Meryem’den asla bahsedilmez” cevabını aldım.

Bu adam, bu ifadeleri nereden uyduruyor Hocam, siz bizzat kendisine sorup öğrenebildiniz mi?

Öğrendiyseniz merak ediyoruz, lütfen bizlerle paylaşır mısınız?

Bu adam, ilahi dinler tarafından lekesiz, tertemiz, iffet abidesi kabul edilen ve Kur’an-ı Kerim tarafından dünya kadınlarına üstün kılınan Meryem’e dil uzatırken aynı zamanda bütün semavi din mensuplarının kinini ve nefretini üzerimize çekmiş olmuyor mu?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Rumuz Okuyucu

    07 Ocak 2022 11:19
    0 0
    Büyüyüp gelişen, kitlesel hale gelen, etkinliği artan her organizasyonda homojenlik ters orantılı olarak azalır. Bir aşamadan sonra samimilerin yanında samimi geçinenler ve samimilerden geçinenler ortaya çıkar. Bu genel bir kuraldır. Asıl olan kontrol mekanizmalarını iyi kurmak ve çekirdek kadroları tam liyakatli insanlara teslim etmektir.
  • Rumuz Okuyucu

    07 Ocak 2022 11:15
    0 0
    Recep Bey de biliyor işin aslını. Ama benzerlerinin Ak Partide zamanında fazlasıyla olduğuna şahit olduğumuz bu zihniyete yine de bilmiyormuş gibi soruyor. Yani hocam sözün özü Ak Partide dün, bugün görev alan siyaset yapan herkesin Ak Partinin misyonuna samimi olarak bağlı olduğunu kabul edeceksek Davutoğlu, Gül, Babacan gibi örnekleri nasıl açıklayacağız.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;