GÜNCEL

Ömer EKİNCİ : İzlanda’ya kızmayın, herkes yediğinden ikram eder

Tarih
10 Haziran 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ömer Ekinci

Malumunuz, Milli maç için İzlanda’ya giden A Milli Futbol takımımız orada çirkin bir muameleyle karşılaştı.  

Üç saat bekletildikten sonra alınan kafilemiz üstüne bir de tuvalet fırçası şoku yaşadı.  

Milli Takımımızın tecrübeli ismi Emre Belözoğlu’na bir İzlandalı tuvalet fırçası uzattı. 

*       *      * 

82 milyonluk, tarihe sığmayacak büyüklükte bir medeniyetin bugünkü temsilcisi olan bir ülkenin milli takımına yapılan hareket insanlığın 2019 yılında da pek de ileri gitmeye niyetli olmadığını gösteriyor. 

Özellikle de genç İzlandalının Emre’ye uzattığı tuvalet fırçasını görünce aklıma bir anda şu meşhur olay geldi 

İran Şahı, Yavuz Sultan Selim’e elçi gönderirken yanında da bir sandık hediye gönderir. Sandığı açarlar, içinden kötü bir koku. Hediyelerin en altında dışkı bulunmaktadır. Aleni bir hakarettir o dönemin diplomasi anlayışı içinde. 

Yavuz da bir sandık hazırlattırır. En altına ise gül kokulu lokumlar koydurur. Ve bir de not. Şah lokumları yedikten sonra notu okuduğunda yutkunuz: Notta şöyle yazar: “Herkes yediğinden ikram eder.” 

Biz Türk milli takımının nasıl karşılanması gerektiğini, neyi hak etti��imizi gayet iyi biliyoruz. O yüzden de çok dert etmemek gerekir.  

İzlanda kafilesi rövanşa Türkiye’ye geldiğinde diplomasideki mütekabiliyet esasları gereği muhtemelen onlar da bekletilecek, detaylıca aranacaklardır. Ona bir diyeceğim yok. 

Ama onlara Türk lokumu ikram edelim derim ben. Aynı Emre’ye tuvalet fırçasının uzatıldığı noktada, güvenlikten geçildiği esnada hem de… 

Tüm dünyaya, haber ajanslarına, haber kanallarına da böylece servis ettirelim.  

“Türkler İzlandalılara kendi yediklerinden ikram ettiler” diye de not düşelim.  

*      *     *  

Bunu neden yazdım? 

Sosyal medyaya olayın düştüğü anda baktığımda ilk tepkilerin tümünün “asalım, keselim, vuralım, kıralım” tadında olduğunu gördüm. 

Çok da doğaldır. Hele de bizim gibi bayrağına, milletine, milliyetine düşkün bir millet için. 

Ama bizim Türkiye’nin dünyadaki imajını, tarihin ilk çağlarından bugüne taşıdığı mirası düşünmek gibi de bir görevimiz de var. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    12 Haziran 2019 16:40
    0 0
    bu belçikalı iti bulmuşlar.korkum bunu hemen rical-i devlet ile türkiyeye çağirıp badi ekremin geçemediği VİP ten geçirmek, halay,mehter,bale,ve çıçeklerle karşılama gerekecek galiba.bak adam en büyük türkiye demiş.forma da giymiş,özür de dilemiş. AMAN BİZ TÜRKLERİ YANLIŞ TANIMIŞIZ, ONLAR ÇOK SEVECEN, FEDAKAR, İYİ VE İNSANCIL, BATILI, LAİK, AYDINLANMACI İMİŞLER demesi için neler veririz di mi..hatta ekrem ve binalinin moderatörü de olabilirdi..bari seçim akşamı mazbatayı bundan alsınlar.
  • hursit dilaver

    11 Haziran 2019 14:42
    0 0
    uzaktan geliyorlar.evlerimizde misafir edelim de turklerin misafir,centilmen,laik,barışçı,aydınlanmacı,batı değerlerine bağlı,demokrasi aşığı millet olduğunu görsünler.batının hakkımızdaki fikirleri değişir.TÜRKLERİ YANLIŞ ANLAMIŞIZ,HATA ETMİŞİZ.ULVİ DEĞERLERİ OLAN MİLLETMİŞ desinler.KEŞKE SEÇMEN OLUP TA,BADİ EKREME DE OY VEREBİLSEK deseler.güzel olur.batı bizi yanlış anlamaz.pasaportumuz suratımıza fırlatılmaz.80lerde ki gibi futbolcularımızın poposunda uyuşturucu aranmaz.
  • HAK DAVA

    11 Haziran 2019 08:07
    0 1
    YAA BEN İZLANDALILARIN BOK YEDİĞİNİ SANIYORDUM TUVALET FIRÇASI MI YİYORLARMIŞ...
  • hursit dilaver 2

    10 Haziran 2019 23:14
    0 0
    aşağıdaki y0rum kimseyi ırgalamıy0r yahu. 2-3 yere yazdım.kimsenin umuru 0lmayınca da ızlandaya ne kızıy0ruz. yarın unutucağız.ELDEKİ FIRÇAYLA KALACAĞIZ. BATININ DA UMURU 0LMAYACAK. EZİLDIGIMIZLE KALACAĞIZ.bir de buraya gelip utansınlar diye çiçekle, halayla,danslarla karşılıyacağız. barı kızlarımız b0yunlarına sarılsınlar da İZLANDALILAR, ULAN BİZ NE KÖTUYMUŞUZ, TURKLERE Ç00K AYIP ETTİK desinler.
  • hursit dilaver

    10 Haziran 2019 23:09
    0 0
    elbette l0kum verelim. 80li yıllarmıydı neydi RAUF TAMER iyi bilir. almanyaya giden milli takımın 0yuncularını p0p0larına kadar uyuşturucu aradılar. BAYAGI S0YDULAR DA ARADILAR.biz burada başta raruf tamer astık kesitik aynısını yapacağız dedik. ama maç gunu geldiğinde,AMAN TURKLERİN BUYUKLUĞUNU GÖRSUN UTANSINLAR,ÖZUR DİLESİNLER DEDİK, ÇİÇEK, DANSLAR, HALAYLARLA KARŞILADIK. BİZE 2 -3 TANE DE TAKIP GİTTİLER.hep böyleyiz maalesef.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;