GÜNCEL

Nagehan Alçı : Avrupa’daki Türk düşmanlığından farksız

Tarih
23 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nagehan Alçı

Dün Murat Bardakçı köşesinde isyan etmiş. İYİ Parti’nin Fatih adayının “Fatih’i Suriyeliler’e teslim etmeyeceğim” afişini yerden yere vurmuş. Bu aday sözde Türkçü ama Türk dilini yazmaktan bile aciz. Koskoca afişte “Suriye’liler” yazıyor.

Ben Bardakçı dikkat çekene kadar İstanbul’un orta yerindeki bu ırkçılık skandalını fark etmemiştim. Murat Bey sonuna kadar haklı! Resmen seçildiği takdirde Suriyeliler’i yaka paça kovmayı vadediyor söz konusu aday! Göstere göstere halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işliyor.

 

Bu apaçık bir ırkçılıktır ve faşizmin daniskasıdır sevgili okurlar! Türkiye’nin dünyadaki artan ayrımcılığa karşı ses yükselten konumunu hatırlatıp, afişin o konuma ve ruha da zarar verdiğini söyleyerek çok doğru bir tespit yapmış Bardakçı.

Öte yandan ben bu afişin kimin ne olduğunu herkesin anlaması bakımından son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. Böylece net bir şekilde İYİ Parti’nin siyasi ideolojiler spektrumunun neresinde yer aldığını hatırlamış olduk.

İYİ Parti Hollanda’da Geert Wilders, Fransa’da Marine Le Pen, Avusturya’da Heinz-Christian Strache’nin partisi ile aynı çizgiye sahip.

Nitekim bu ırkçı afiş sadece Fatih adayının görüşünü yansıtmıyor! Açın Ümit Özdağ’ın Yeniçağ’daki yazılarına ya da Meral Akşener’in Suriyeliler ile ilgili vaatlerine bakın. Hepsi aynı şeyi söylüyor: Suriyeli göçmenleri bu ülkeden çoluk çocuk demeden yaka paça kovacağız!

Bu söylemle ülkemizdeki ırkçılık damarını kabartmaya ve kitleleri Suriyeli göçmenlere karşı kışkırtmaya çalışıyorlar. Batı ülkelerindeki Müslüman ve Türk kimliğine düşman Neo-Nazi siyasi çizgiden bir zerre farkları yok.

İlginç ve utanç verici olan ise kimi sözde özgürlükçü ve solcu görünen yayın organlarının sırf Erdoğan düşmanlığı uğruna bu ırkçı zihniyete destek vermeleri.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Birisi 3

    24 Mart 2019 11:52
    0 1
    O yüzden bu ittifak için, yerel yönetimlere pkk lılar dolmuş, belirledikleri adaylar sahtecilikten ceza almış, adı şaibelere karışmış, kendisine oy vermeyen seçmene hizmet vermem demiş umurlarında değil. Zaten aslında halka hizmet etme niyetleri olmadığı buradan belli değil mi. Mevcut iktidara duydukları kin bu ittifakı her türlü farklılıklarına ve yanlışlara rağmen bir arada tutmuyor mu? Sonra bu iş bir BEKA meselesine dönüşmüş durumda deyince bozuluyorlar.
  • Birisi 2

    24 Mart 2019 11:47
    0 1
    Almanya, Hollanda ve diğer AB ülkelerindeki aşırı ırkçı partilerin görüşleri ile aynı tavırlar. Bu öyle bir zihniyet ki, hem Hdpkk ile hem solcu ulusal kanatla, hem de dindar görünümlü kesimle rahatça taktiksel işbirliği kurabilir. Amaç sadece iktidarı devirip kurulacak yeni düzende ciddi kazanımlar elde etmek. Bu zihniyete adına millet ittifakı denilen diğer partiler de sahip. Tek ortak noktaları" kazanalım da nasıl olursa olsun,ilkelerin önemi yok" kafası.
  • Birisi 1

    24 Mart 2019 11:40
    0 1
    İyi Parti Mhp yi ele geçirmeye kalkan ama başaramayan bir ekip eliyle kuruldu. Milliyetçilik ile faşistliği birbirine karıştıran daha doğrusu öyle sanan bir ekipti. Ama sonra ortanın sağı söylemiyle kitle partisi olmayı hedefleyip bu düşüncelerini örttü. Evet sadece örttü. Ama her fırsatta ırkçı fikirleri afişe oluyor. Tıpkı Fatih adayının zihniyetinin yansıması gibi.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;