GÜNCEL

Nagehan Alçı : Yarın bu yayın yapılabilecek mi?

Tarih
15 Haziran 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nagehan Alçı

Yarın akşam 21.00’de Türkiye’nin beklediği İmamoğlu-Yıldırım yayını var. Bu tarz ekran düellolarını ısrarla isteyen taraf hep CHP kanadı oldu. AK Parti cephesi ise bu fikre hep uzak durdu.

Fakat ilginçtir, şu an CHP çevrelerinde kendi istedikleri bu yayınla ilgili çok yoğun ve derin şüpheler var.

Üstelik moderatör açıkça CHP’yi destekleyen bir gazeteci olacak. Buna rağmen parti içindeki huzursuzluk bitmek bilmiyor.

Birkaç gündür Güney Afrika’dayım. Bu güzel ve hüzünlü ülkedeki gözlemlerimi aşağıda ve ileriki günlerde anlatacağım ama buradayken bir yandan da kritik konumdaki CHP’lilerden aldığım telefonlar beni şaşırtıyor.

Özellikle CHP İstanbul il örgütü kaynıyor. Örgüte görüşü sorulsa Ekrem İmamoğlu’nun bu yayına çıkmaması yönünde bir eğilim olduğu söyleniyor.

CHP’li sosyal medya hesaplarına bakın, yayını istekle bekleyen tek bir kişi yok. Gerçekten çok tuhaf bir durum…

Zaten bu yayında moderatör olmak için özel uğraş sarf eden Uğur Dündar’ı bu işten caydıran da CHP’li kitlelerin yoğun baskısı oldu. Adeta linç ettiler Dündar’ı.

Şimdi de sosyal medyada CHP’li çevrelerde Küçükkaya’ya yönelik büyük güvensizlik görünüyor. Zira dün İsmail bazı isimlere dava açacağını ifade etmiş.

Kendi tabanından Ekrem İmamoğlu’na yayına çıkmaması yönünde ciddi bir baskı var ama İmamoğlu sözünden dönen insan konumuna düşmek istemiyor. Aynı şekilde Canan Kaftancıoğlu da bu görüşte. Kısacası ok yaydan çıkmış durumda.

CHP içinde Binali Bey’in ısrarla CHP’li gazeteci talep etmesi atağına karşın hazırlıksız kalındığı görüşü ağır basıyor. Bu durumun aksi tesir etmesi ihtimalinden korkuluyor.

Biliyorsunuz o panikle CHP’nin görüşüyle Fatih Portakal ismi reddedildi yoksa Binali Yıldırım’ın Dündar’dan sonra ikinci tercihi Portakal’dı. Ancak CHP bu ismi istemedi.

Peki AK Parti kanadı bu yayına nasıl yaklaşıyor?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    15 Haziran 2019 15:10
    4 0
    tek kurtuluş istanbulun bşnali beyce kazanılması. yoksa olacaklara hazır olun. AYASOFYA DA DAHİL, PATRİKHANE DE DAHİL, VERİ KOPYALAMA DA DAHİL,HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLUN.daha da yazmıcam. ISTANBUL NEYE LAYIKSA ONUNLA İDARE OLSUN.gün gelir tarihin tekerrürü gibi SEN DE SURİYEYİ VERDİN lafının SEN DE İSTANBULU VERDİNe dönüşmemesi.(anlıyanb anlamıştır dediğimi.Bir de Turk- yunan dostluğu için VENİZALOSLA ATAMIZIN BERABER BÜYÜK BİR HEYKELİ SARAYBURNUNA.. GEREKİR.
  • hursit dilaver

    15 Haziran 2019 15:06
    2 0
    hiç kaynamaz. YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTINI CHP İMZALADI VE HDP DE ZATEN AYNI KAFA. SEÇİM SONU, İSTANBUL ÖZERKLİK İLAN EDER VE BATI DA HEMEN KABUL EDER. ,unutmayın patrikhane der el üğuşturuyorbiz de rumeli tarafında TOKİ den aldığımız evlerden FİLİSTİNLİLER GİBi SOKAGA ATILIRIZ. BATININ DA HOŞUNA GİDER. SANMAYIN Kİ, BAŞAKŞEHİR FALAN.. EYY BEŞİKTAŞ, BEYOĞLU,CHPLİLERİ SİZ DE UYANIK OLUN BARİ.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;