GÜNCEL

Mustafa Sabri Beşer : Küresel oyuncuların yeni deist oyuncağı: Zayn Malik

Tarih
25 Kasım 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mustafa Sabri Beşer

Gençliği kitleler halinde Ateizm bataklığına sürükleyemeyen küresel oyun kurucular hedef değiştirerek özellikle Müslüman gençleri Deizm tuzağına çekmeye çalışıyorlar. Bunun için de geçtiğimiz hafta büyük bir hamle yaparak yeni oyuncaklarını piyasaya sürdüler.

Zayn Malik, dünya gençliğinin yakından takip ettiği bir isim.

Ülkemiz dâhil tüm dünya ülkelerinde milyonlarca takipçisi ve fanları bulunan Zayn Malik, Müslüman kimliği ile bilinen bir isimdi.

Babası Pakistanlı, annesi ise bir İngiliz olan Zayn Malik ayrıca ünlü top model Gigi Hadid ile olan ilişkisi ile de sık sık gündeme gelen bir isim.

Her ne kadar “Müslüman” olarak bilinse de gerek yaşantısı, gerek yaptığı müzik, gerek çektiği klipler gerekse de yaşadığı ilişkilerle İslamiyet ve Müslümanlık ile uzaktan yakından alakası olmayan birisi Zayn Malik.

Ancak gel gör ki her ne kadar İslam’a uzak bir yaşantısı olsa da Müslüman olarak lanse edilen ve bilinen bir isim…

İşte İslamiyet ve Müslümanlıkla sadece bir isim olarak alakası olan Zayn Malik, geçtiğimiz günlerde bir dergiye verdiği röportajda artık kendisini Müslüman olarak tanımlamadığını belirterek şunları söyledi: “İnsanların dini inançlarının yalnızca kendilerini ve inandıkları kişi ya da şeyleri ilgilendirdiğini düşünüyorum. Belirli bir yemeği belirli bir şekilde kutsayarak yemek veya günde beş defa aynı dilde dua etmek gerektiğine inanmıyorum. Yalnızca, iyi bir insansanız her şeyin sizin için iyi gideceğine inanıyorum. Bunu yalnızca ben ve inandığım şey arasında tutmak istiyorum. Bunun beni hayatta güzel bir şekilde ilerlettiğini düşünüyorum”

Ve buna istinaden bazı kaynaklar sevgilisi olarak bilinen dünyanın en güzel kızı seçilen Gigi Hadid’in de bu değişimden etkilenerek deizmi tercih edeceği noktasında haberler yapmaya başladılar bile.

Ne yaptın Zayn…

Eyvah, eyvah…

Senin bu tercihinle İslamiyet çoooook(!) büyük bir değerini (!) kaybetti…

Ne olacak şimdi???

Yokluğunu nasıl telafi edeceğiz (!)

Neyse, ironiyi daha fazla uzatmanın lüzumu yok.

İslamiyet’le ve Müslümanlıkla zaten uzaktan yakından alakası olmayan Zayn Malik’in bu tercihi İslamiyet’e ve Müslümanlara zarar vermekten çok faydalı bir tercih aslında amma…

Ben kafayı “deist” meselesine taktım arkadaş…

Normalde bu tarz durumlarda sanatçılar ya ateist olurlar ya da Budist…

Deizm de nereden çıktı şimdi?

İşte tam da burada küresel oyun kurucular devreye giriyor.

Eminim ki Zayn Malik’in bu açıklamasının ardında Müslüman gençliği ateist yapmayı başaramayan küresel güçler var.

Hatırlayın geçtiğimiz dönemde BTS denen illet bir müzik grubunun zilletine kapılmış Türk gençliğini kaleme almıştım. Ve ne hazindir ki 14/24 yaş arası çoğunluğu kızlardan oluşan gençlik tarafından linç edilmeye duçar kalmıştım.

Bu duçar kalışın demografik yoğunluğu beni haklı çıkarmış ve gerekli olan ispatın delilini gözler önüne sermişti.

Zilletine kapılan gençliğin takip ettiği illet grup BTS sadece duygusal yoğunluklu bir tabiata sahip olan Müslüman ülkelerin gençliğinin hayat karelerini kapsamış durumda. Ve bunu gözlemleyen küresel güçler özellikle kızlarımız üzerinden bu aşıyı yaptılar-yapıyorlar.

BTS ile Zayn Malik ve Gigi Hadid arasında farklar var yalnız. Hem de çok önemli farklar.

Israrla kendisini İslam kimliği ile sahnelere atan sahtekar Müslüman bir sanatçı ve dünyanın en güzel kızı seçilmiş Filistinli bir kız.

Yani gene duygusal Müslümanların yumuşak karnından vuruyorlar. Mağduriyet kisvesinin en allı pullu elbisesi giydirilmiş Filistinli bir modelve sözde Müslümanlığı ile duygusal Müslümanların gönlünü kazanmış yakışıklı bir şarkıcı.

Şimdi gelelim Zayn Malik’in açıklamasında ki iksire.

Tam da ülkemizde Deizm bir patlama yaşarken bu açıklamayı normal karşılayamıyorum maalesef…

Bu yükselmekte olan deist gençliği pohpohlamaktan başka bir şey değil…

Anlayacağınız Zayn Malik küresel oyun kurucuların yeni oyuncağı…

Yakında Zayn Malik’e yakın ve onun kadar ünlü olan ve yine Müslüman kimliği ile bilinen isimler de benzer açıklamalar yaparlarsa hiç şaşırmam…

Küresel oyun kurucular hamlesini yaptı…

Yeni oyuncaklarını piyasaya sürdüler.

Bakalım biz bu hamleye nasıl cevap vereceğiz.

Duymazlıktan gelip kulağımızın üzerine yatıp küresel oyun kurucuların ekmeğine yağ mı süreceğiz, yoksa gençleri bilinçlendirmek ve bu tuzağa düşmelerini engellemek için hamleler mi yapacağız…

Başta anne-babalar olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda ne yapacak?

Merakla bekliyorum…

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Sevgili Peygamberim S.A.V

    03 Aralık 2018 14:04
    0 0
    Onlar tuzak kuruyor Allah tuzakların en iyi hayırlı kurucusudur ,Biz Allaha muhtacıs Zayn Malikin Müslüman olamasına değil Bu Ümmet nice Zayn Malikler görmüş hepsi Kabirlerinde Cehennem cukurlarını boylamışlar.Bize düşen İslamı Kuran ve Sünnet ışığında en güzel şekilde yaşayarak temsil etmek
  • Tespit

    26 Kasım 2018 16:10
    1 0
    Ne zaman Müslüman imiş ki "artık" kendini Müslüman olarak tanımlayamıyormuş bu kubur faresi?
  • Osman Emral

    26 Kasım 2018 10:10
    1 0
    Bence diyanet hiç bir şey yapmasın. Bir şey yaptıkça bu felaketin boyutu daha da büyüyor. Hatta din adamı kisvesi altında kütükleri ağlatan zihniyet te sussun.
  • As1

    26 Kasım 2018 09:56
    1 0
    Yüce Allah bizimle beraber !,,,,Bunlar Cehennemin odunlari
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;