GÜNCEL

Mustafa Sabri Beşer : Dokuzuncu Köyden Kovsanız da....

Tarih
13 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Mustafa Sabri Beşer

Bu ülkede CHP’nin hocalara ve âlimlere karşı olan tavrı da zihniyeti de değişmemiştir. Edirne’de yaşanan vakıadan bunu tekrar müşahede ediyoruz.

Âlimleri asan zihniyet 100 yıldır bu memleketin ilim erbabına kan kusturmuştur.

Değişmeyen zihniyetleri de baki kalacaktır. Zira değişim aklıselim ve vicdani hasletlerini kaybetmemiş insanların şahsına münhasır bir durumdur.

Bu cenahın her daim aynı senaryonun sloganlarıyla karşımıza çıkması da bunun delilidir.

Yıllarca gerici diye yaftalanan imanlı nesle yaptıklarını yazsak tarih sayfaları yetmez.

Zulüm denilen şey sanırım bunların kanlarındaki gene yapışmış…

Olayın şeklinden şemailinden bahsetmeye gerek bile yok. Bilmeyenler varsa şayet bütün sosyal medya mecraları ve de sitelerde yayımlanıyor.

Kısa bir zaman önce de; nikah meselesinde malum medyanın algı operasyonu ile tıpkı Bektaşi modelinde olduğu gibi cümleden asıl meselenin damar kısmını çıkartarak sunum yaptılar.

Nureddin Yıldız hocanın hizmetlerine zarar verebilmek adına tüm rezilliklere vicdanları fetva vermiş durumda.

Aile, gençlik ve eğitim üzerine verdiği onlarca konferans sayesinde on binlerce insanın sahih bilgi edinmesine vesile olan Nureddin Yıldız'ın Edirne'de ki konferansına engel olunmak istendi.

Vereceği konferans üzerinden yürütülmek istenen engelleme girişimleri aklıselim Edirne halkının ve sivil toplum kuruluşlarının sağduyusu sayesinde çok şükür sonuçsuz kaldı.

Yürekli Edirne Genç STK'lar platformu üyeleri Nureddin Yıldız'ı Edirne'de ağırlamak adına onur savaşı vererek mü’min gencin dirayetini göstermiş oldu.

Kadının her ortamda iffetinin ve saygınlığının korunması için onlarca konferansı sanal ortamda yayında iken, onlarca açılmış davadan aklanarak çıkarak, ahlaklı ve onurlu bir toplum için yüzlerce konferans verdiği ispatlanmışken, bazı kıt anlayışlı ya da art niyetli kimselerin inatla iftiraya devam etmeleri bağnazlıklarının ve topluma yabancı olduklarının göstergesidir.

Bu topluma bu kadar uzak ve yabancı kafaların ahlak ve onur noktasında noksanlıklarından dolayı bu ülkede makes bulmaları biiznillah imkânsızdır.

Aslına bakarsanız haklılar da çünkü onlar bu ülkede ya-şa-mı-yor-lar.

Velhasıl-ı kelam; Onların ütopyasında “din adına kim ne yapmışsa vurun boynunu gitsin” felsefesi vardır.

Günümüzde doğudaki karmaşada sivil halk ölmesin diye azami derecede dikkatli davranan ordumuzu “Neyi bekliyorsunuz? Niye bunları durdurmuyorsunuz?” diyerek eleştiren de bu zihniyet değil miydi?

Haklılar tabi ki; neyi bekliyorsunuz ey aklıselimler bunlar gibi olun; “işlerine gelmeyen herkesin kellesini almak” bunların tıyneti değil midir?

Kimliğinde Müslüman yazan bunlar, Müslüman’ın perişanlığına bayram edenler de bunlar.

Bunlar o kadar eminler ki musalla taşına uğramayacaklarına…

Buna emin olduklarındandır ki Müslüman’ın kanına girilmesi onlar için sorun teşkil etmez.

Yahudi’den ne farkı var desek cevabı malum!

Bu ülkenin tarihi bu zihniyetin darağaçlarında sallandırdığı hocalarla ilim âlimleri ile dolu.

Hiç birini inkâr edemezler. “Millet cahil kalsın ki yönetebilelim” diye bir gecede bir milleti dilsiz bırakan bu zihniyetin bu hale gelmemizdeki katkısı tartışılmazdır.

Buradan, satırlarımda avazım çıktığı kadar bağırarak ehlisünnet âlimlerine sesleniyorum “varımızla yoğumuzla arkanızdayız. Söyleyin ve asla susmayın.”

Bu ülkenin, dinin doğrusunu öğreten aklıdaki yanlış kanıları ilimle yok eden kişilere ihtiyacı her şeyden daha fazladır!

Doğru söyleyeni eğriltme çabası ile dokuz köyden kovsanız ne fayda!

Biz de onuncu köye gidecek şecaat ve iman vardır Elhamdülillah…

İnternethaber.com
13 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;