Marketlere koştuk, kolonya, dezenfektan, temizlik kağıtları gibi ürünlere hücum ettik ya...
*Bir de kuru bakliyat, un, pirinç, bulgur, makarna vb gıdalara... Kuru gıda toptancılarını arayıp sordum “Nedir durum?” diye. İşte aldığım yanıtlar:
*Kuru gıda piyasasında herhangi bir stok sıkıntısı yok. Aslına bakarsanız aksine son aylarda işler ciddi boyutta düşük gittiği için stok fazlası bile vardı. Şimdi artan satışlarla piyasa bir miktar hareketlenmiş oldu.
*Kolonya, dezenfektan gibi maddelerde evet, fahiş fiyat artışları ve fırsatçılık var ama gıdada öyle bir durum yok. Açıkçası zaten işleri durgun olan esnaf öyle bir yola tevessül edip müşteriyi ürkütmekten de, afişe olmaktan da çekinir. Aklı başında kimse yapmaz bunu.
*Büyük kentlerde ‘gross’ tabir edilen büyük marketlerde, evet bir miktar yoğunluk oldu ama bu durumun da birkaç gün içinde normale döneceğini tahmin ediyoruz.
*Tabii bu arada şunu da görmemiz gerekiyor... Normal zamanda senede 10 kg pirinç tüketmeyen kişi, 25 kg pirinç alıyor. Tüketicimiz de bilinçsiz maalesef.
Hiç yorum yapılmamış
4454 kez izlendi
1586 kez izlendi
1070 kez izlendi
560 kez izlendi
3498 kez izlendi
822 kez izlendi
544 kez izlendi
3589 kez izlendi
2571 kez izlendi
1279 kez izlendi
1735 kez izlendi
595 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.