GÜNCEL

Muhammed Tayyar Türkeş : Teknosab

Tarih
31 Aralık 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (#BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursaspor'a destek gecesinin iptali üzerinden bazı menfaat gruplarının kentteki iş dünyasına karşı karalama ve yıpratma kampanyası yürüttüklerini ve Bursaspor'un içerisinde bulunduğu tabloya sebep olan kimi odaklar ve bazı menfaat gruplarının Bursaspor'u düştüğü durumdan kurtarmaya odaklanma yerine, kişisel menfaat hesapları peşine düştüğünü söyledi.

O zaman sayın Burkay’a soralım ve hatırlatalım;

Bursaspor’un 75 milyon Euro’luk takım değerini 5 milyon Euro’ya düşüren, transfer yapamaz hale getiren, şampiyon takımı küme düşüren, yapılan onca yardımı hiç eden, hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulan Ali Ay yönetimi hakkında da aynı hassasiyeti gösterdiniz mi? 

Ekonomiye değer katanlar ödülünü Ali Ay’a verirken içiniz sızladı mı? 

Kentin ve Bursasporun asli sahibi taraftarımız kenetlenmişken yardım kampanyası için telefonlara neden çıkmadınız? 

Bursasporun hiç kimsenin aday olmaya cesaret edemediği bir ortamda aday olmuş ve seçilmiş bir yönetimi varken yönetim arayışı içinde olmanız hangi görev tanımınız içindedir ve seçilmiş bir yönetimi iş yapamaz hale getirmek hangi anlayışı temsil etmektedir? 

Fotoğraf karelerindeki bir ayağınız önde , sırıtırken verdiğiniz pozlar kibrinizi ortaya koyuyor da Bursaspor ne janjanlı yurtdışı gezilerinde komite başkanlarına dağıttığınız ödemelerle elde edeceğiniz bir meslek örgütü ne de sanayi bölgesinde haksız yere yer kapmaya çalışan bir patron klübü değildir. Bursaspor sizin için ne ifade ediyor?

Sizin de  geçmişinizde ticarette zor duruma düştüğünüz haller olmuştur. Şimdi en iyiyi ben bilirim en iyiyi ben yaparım deme özgürlüğünü nereden buluyorsunuz? BTSO başkanlığında müdahale ettiğiniz #Bursaspor sizin hedef atlama tahtanız mıdır? 

Bizce Bursaspor bu kentin #BTSO’dan daha ileri birleştirici gücüdür. Zira içinde emek, alınteri , sevda vardır. Siz bu bağlamda Bursaspora köstek olmayı bırakın da ekonomiye değer katanların emeğe değer kattıklarına da inanıyor musunuz buna cevap verin? 

Konut, gıda, sağlık, yemek, kültür vs ihtiyaçlarını karşılayacak asgari ücreti ve zammı yeterli buluyor musunuz? Sizce murfaktaki enflasyon ile TUİK’in açıkladığı enflasyon uyuşuyor mu? 

Ekonomiye değer katanlar ödülünü verdiğiniz patronların kaç tanesinin fabrikalarında işçiler sendikalıdır? İşçilerin sendikal özgürlüğünü destekliyor musunuz? Sendikal özgürlüğün patronda başlaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? İşçilerin sendikal  özgürlüğü için büyük sanayici üyeleriniz nezdinde  bir kampanya düşünür müsünüz?  

TEKNOSAB’ta yer tahsisinde adaletli davrandınız mı? Ne kadar karşılanmayan talep oldu? Buna rağmen mecvut sanayi bölgelerinde faaliyet gösterdikleri metrekarelere rağmen bir kapasite raporu almadan bol keseden yer alan oldu mu? 

TEKNOSAB’da yer tahsisi için aranan niteliğe haiz olmadığı halde yönetimsel ilişiklerle yer alan oldu mu? 

Yer alıp sair sebeplerle iade edilen yer ya da yerleri,  yeni kurulan şirket ya da şirketlere tahsis ettiniz mi? Tahsis edilen yerİn kiralanması ve satışı olanaklı olmadığından sırf bu amaçla  kurulan ve daha sonra şirket hisselerinin devri ile el değiştlren yer oldu mu? Sizin anlayacağınız TEKNOSAB borsası da kuruldu mu? 

Yeni açılacak sanayi bölgelerinde önden yer toplama alışkanlığı devam ediyor mu? Ahpap çavuşlar birbirini ağırlamaya devam ediyor mu? 

Birçok üyeniz konkordato ilan ederken bu zorlu süreçleri aşmak için çözüm önerileriniz var mı? Kasanızdaki parayı nasıl kullanıyorsunuz? 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;