SİYASET

Muhammed Tayyar Türkeş : Mesele BAŞKA

Tarih
24 Ekim 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Müzikte ‘kreşendo’ diye bir terim vardır. Müzik eserlerinde gerçek anlamda seslerin daha da veya gittikçe güçleneceğini belirten harekete ‘kraşendo’ denir. Müziği bir kenara bırakarak günlük hayatta bu terimin kullanımına bakarsak, olayların daha da büyüyeceği, daha da ses getireceği manasını taşır..

Son günler yeniden Başkan Erdoğan’ın üzerinden Türkiye üzerine oynanan oyunlar kreşendo gibi baş göstermeye başladı. Ülkemize Cumhuriyet döneminde yapılmayan hamleleri gerçekleştiren ve en önemlisi Türkiye’yi tam bağımsızlık sağlama yolunda büyük engelleri aştıran projelere imza atan Erdoğan’a 2023’te koyacağı son nokta öncesi 9 koldan saldırıyorlar. Cumhuriyet’in 100. Yılında ‘Büyük Türkiye’yi kendilerine rakip olarak görmek istemeyen herkes düğmeye basmış durumda.Hani diyorlar ya ‘Tayyip Erdoğan yolun sonuna geldi’. Madem yolun sonuna geldi ise neden saldırıyorsunuz. Hep birlikte Saldırıyorlar bu saldırıyı doğru okumak lazım..

Birileri size dokuz koldan saldırıyorsa düşmanlarınızın bittiklerinin ve çaresizliklerinin göstergesidir. Psikolojik harpte bu böyle okunur. O kadar çaresizler ki, seçim olursa Erdoğan yine kazanır endişesi taşıyorlar. Bundan dolayı da son yazımda bahsettiğim AK Parti içindeki işbirlikçi AKP’lileri de devreye soktular.

Erdoğan ile var olan ancak İngiliz kraliyet ailesine olan aidiyeti daha sağlam olan ‘Gül’ şimdi Zeytin Adası’nda iş dünyası ile planlar mı yapıyor bilemem ama O’nun gibi diğerleri de çok iyi biliyor ki Bu milletin gözünde Erdoğan’ın kredisi bitmedi, bitmez. Öyle olsa niye saldırsınlar ki?

İçerdeki hainlerden, ‘Kavalayı bırak’ diyen konsoloslardan, ABD’nin Dedeağaç’ta yaptığı yığınak ve Irak’ta kurduğu ordudan, içeride para ile dolarla oynayan piyonların'dan, Merkez Bankası Başkanı’na yaptıkları preslerden yetmedi bürokraside çöreklenmiş kaşar bürokratlarına verdikleri talimattan son günlerde artan daha nicesinden medet umuyorlar..

Tüm enstrumanları ile gelecekler. Ama ba-şa-ra-ma-ya-cak-lar…

Bunların yaptıkları Hanibal’ın yaptıkları gibi gelirsin sonra Kartaca’da olduğu gibi büyük hesap verirsin. Şimdide Kartaca’ nın adını bile ağzına alamazsın. Biraz tarih öğrenin de öyle gelin

Burası sabırlı insanların ülkesidir. Bu ülkeyi içeride, dışarıda kuşatabilirsin ancak teslim alamazsınız…

Gelelim şu dolar kuru meselesine..

Bu işte de sizin istediğiniz gibi olmayacak.

Şimdi vereceğim veriler Merkez Bankası’nın resmi internet sitesinden alınmıştır.

Notu düşerek bu konuya açıklık getirmek istiyorum.

Cumhuriyet tarihindeki maliye bakanlarının bile çıkıp halka açıkça söyleyemediği yada açıklayamadığı dolar-tl hesabına şöyle bir bakalım. Neymiş bu açıklanamayan hesap

Cumhuriyet tarihinde ilk devalüasyon 1946 yılında yapılıyor.

1946 da dolar kuru 1,36 kuruştan 2,90 kuruşa çıkıyor. İlk devalüasyon olduğu 1946 yılından Cumhurbaşkanı Sezer’in ve rahmetli Bülent Ecevit’e anayasa kitabını fırlattığı ‘Kara Çarşamba’ olarak tarihe geçen krizde  dolar 650.000 den 1.360.000 e çıktı. Yani 55 yılda TL dolar karşısında 1.36 kuruş’dan 1,360,000 e çıkarak tamı tamına 1 milyon kat değer kaybediyor Yanlış okumadınız.. Evet 1946’dan 2001’e kadar ki geçen zamanda TL dolar karşısında 1 milyon kat değer kaybediyor.

Gelin şimdi birde  20 yıllık AK Parti iktidarına bakalım. AK Parti iktidara geldiğinde dolar kuru 1,75 TL idi. şu an 9.60 TL Yani 20 yıllık AK Parti iktidarında dolar kuru 5 kat değer kaybediyor

Matematik profesörü beyefendiler. Siz neyi neyle çarpıp hesap yapıyorsunuz? Kim başarılı, kim başarısız bu açık hesaba bakarak görebilirsiniz.

Hesap bu beyler. Aksini iddia eden baksın arşivlere her şey ortada. Rakamlar yalan söylemez.

Matematik dehası kemale ufak bir soru 1 milyon mu çok yoksa 5 mi?

Matematik dehası demişken senide unuttum sanma sahte milyarder Oğuzhan şahinkaya seni Bozbey'i ve yeni ortaklarını da deşifre etmeye devam edeceğiz.

Türkiye üzerine oynanan bu  oyunlar yeni mi yaşanıyor. Tabi ki hayır. Oyunu kuranlar bağımsız Türkiyeyi istemiyor. Her kuruma bir piyonunu montalayıp iş bilir bürokratlar ile birlikte memleketi yalayıp yutuyor. Birde üstüne üstük şikayet ediyorlar..

Beyler sizde biliyorsunuz ki Başkan Erdoğan şimdiye kadar yaptığı mücadelelerin hepsini kazandı. Zor dönem, yolun sonu bu sefer bitti denildiği anlarda Erdoğan hep haklı çıktı ve bu asil millet Reis’le yol yürümeye devam etti. ‘Buradan da çıkamaz’ denilen hadiseleri hatırlayın. Kazanan hep inananlar oldu, İnananlar olacak

Bu oyunu kuranların içinde yer alan ülkelerin petrol firmaları Akdeniz de ne gaz, ne petrol çıkmasını Erdoğan yaşarken istemiyorlar. Erdoğan gitsin kuklalarımızla biz çıkartalım istiyorlar.

SHELL Türkiye’nin 1923’te cumhuriyetle birlikte Kurulduğunu bu balık hafızalı millete hatırlatmak da fayda var

Bugün ki yazımızı 2023’te yeni Shell’leri kurarız hesabı yapanlara kısa bir not ile bitirelim

Hesabı siz yapın bileti biz keseceğiz.

Kalın sağlıcakla

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;