SİYASET

Muhammed Tayyar Türkeş : Game Over Davutoğlu!

Tarih
13 Eylül 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Günler öncesinden yazmış dost meclislerinde söylemiştik.

Ak Parti tüzüğüne, bu kutlu davaya aykırı davranan her kim varsa hakkında disiplin ve ihraç süreçleri vakit geçirmeksizin işletilmelidir diye.

Çok şükür bu arzumuz ilk meyvelerini verdi. Bakmayın siz onların ihraç edilmedik biz istifa ettik söylemlerine, demokrasi güzellemelerine, insan hak ve hürriyet vurgularına…

Çakma başbakan tabelalar geçici ilkeler kalıcıdır demiş. Demiş demesine de biz de kişiler geçici davalar bakidir, senin için oyun bitti ya da anladığı dilden game over diye seslenelim kendisine.

Bugünden tezi yok bu düşüncede her kim var ise yarın derhal istifa etsin. Yarından sonra yapılacak her istifa davaya ihanettir bu böyle biline. Yel kayadan toz alır anca ve konuyla ilgili çok da fazla yazmaya gerek yok, yazarsak önemsemiş oluruz kendilerini.

Biz gelelim yine Türkiye gündemine.

davutoğlu veda ile ilgili görsel sonucuSayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin birlik ve beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç olduğu dönemde Beştepe’de büyükşehir belediye başkanları ile toplantısını ve bu toplantıda verdiği mesajları çok önemsiyorum. Zira bu mesajlar çok arzuladığım Türkiye İttifakına uzanacak yol haritasının ilk somut adımlarıdır. Siyasi olarak farklı görüşler yanında ülkemiz ve milletimizin çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebilmek bence de çok önemli.

Bakmayın siz şahsi arzuları ve varlık sebepleri uğruna bu ittifaka laf söyleyenleri onlar istiyorlar ki Cumhurbaşkanı sertleşsin istiyorlar ki milleti kutuplaştırsın. Bunun bu çağda ve ve konjonktürde, at izinin it izine karıştığı bir coğrafyada devamlılık şansı yok. Son zamanlarda güvenli bölge, Akdeniz’de atılan adımlar ve ekonomik düzelme ile birlikte bir an önce toplumun tüm kesimini kucaklayıcı ılımlı bir politika izlenmesi elzemdir.

Sayın Cumhurbaşkanı toplumsal mutabakat ve beklentiler yolunda yargı reformu başta olmak üzere, EYT, 3600 ek gösterge, KHK mağdurları, sözleşmelilerin sorunları ile ilgili inceleme ve görevlendirme yaptığını öğrendik.

Tüm bu gelişmeler Londra figüranlarının canını oldukça sıkacaktır. İstedikleri iklimi bir türlü yakalayamayacaklar. Baksanıza dün Merkez Bankası bir kez daha faizleri indirdi ve buna paralel olarak Avrupa Merkez Bankası’da indirime gitti ve parasal genişleme sinyali verdi. Önümüzdeki hafta FED’de aynı adımı attığında yeni bir parasal genişlemenin ilk durakları Türkiye, Güney Afrika, Hindistan, Polonya ve Arjantin olacaktır.

Ekonomi uzmanları Merkez Bankası faiz indirirken nasıl oluyor da dolar düşüyor diye düşüne dursun ekonomik yönden şartlar iyileştiğinde ve içeride de istenen adımlar atıldığında yeni bir şahlanışı hep birlikte göreceğiz inşallah.

Bir yanda bunlar olurken Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç yine yaptı yapacağını!

Artık Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi emekli olsun. Olsun da Bursa’ya gelmesin gitsin Manisa’ya. Zira kendisi sayesinde ikamet ettiğim Bursa vilayetinde attığı nifak tohumları büyüdü yeşerdi orman oldu. Benim kendisine nacizane tavsiyem artık susması ve geçmişiyle hesaplaşmasıdır.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Turan

    16 Eylül 2019 06:46
    0 0
    Tuekiye ittifakı kiminle chp sanamı ittifak hdp yemi bir bak,Erdogan dusmanligi neden ,adamlar islama düşman agizlarina bal soksan burunlarindan bok çikar
  • hursit dilaver

    14 Eylül 2019 14:23
    0 0
    YAŞASIN. artık ülkeyi CHP kafası ve zihniyetine ve de iktidarına vermek için hemen İSTİKŞAFİ görüşmeler el altından başlıyacak. ve biz AKPden kovulanların İntikami olarak istikşafilerle CHPyi iktidara getireceğiz. EŞBAKANLAR DA HDPDEN OLACAK.bunlar da, meclis önünde pankart açacaklar İBB personeli gibi.çoook güzel günler göreceğiz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;