GÜNCEL

Muhammed Tayyar Türkeş : First Lady!

Tarih
23 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

At izinin it izine karıştığı bu dönemde bilinçli bir vatandaş olarak kendimize en çok sormamız gereken soru; aslı varken surete ihtiyaç olup olmadığıdır.

Geçmişteki acı tecrübelerden edindiğim üzere cevabınızın hayır olduğunu duyar gibiyim. Bu manada arayış içinde olanların gayesini sağır sultan bile duydu! Geleceği Erdoğan’sız şekillendirmek istiyorlar hem de S/400 ve Akdeniz’deki kararlılığa rağmen. Bu ülkenin kaderi bu, ihaneti uzakta aramaya gerek yok. Bu memleketi seviyorum deyip aksine davranan o kadar çok insan var ki.

Ankara kulislerinden edindiğim bilgiye göre liderlik yolunda ismi geçen Bildenberg toplantılarının daimi üyesi Ali Babacan Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularından diksiyon dersi alıyormuş. Alıyormuş almasına da hocalar bu çocuk okumaz, bundan lider olmaz demiş. Hitabet, liderlik doğuştan gelir öyle kursla, diksiyonla olacak bir iş değil.

muhammed tayyar türkeş ile ilgili görsel sonucu

Kuklaya değil kuklacıya bakmak lazım her daim.

Geçenlerde yirmi yıldır İngiltere’de yaşayan ve iç siyaseti yakından takip eden taksici bir arkadaşımla görüştüm. Söylediğine göre Kraliçenin Gül’ü İngiltere’ye gittiğinde yapılan törenle ABD başkanının karşılanma töreni arasında hiçbir fark yokmuş.

Söz uçar yazı kalır ben bugünden yazayım, vaktinden önce cumhurbaşkanlığı seçimi yaptırma hayali kuranların çatı adayı vaktiyle Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adını öne süren Abdullah Gül’dür. Bu nedenle kimse ondan aktif siyaset ve topa girmesini beklemesin. Bu adaylık da parlamenter sisteme geçiş senaryosunun ilk adımı olacaktır. İmamoğlu taraftarları üzülmesin o da zamanı gelince senaryodaki yerini alacaktır.

Senaryo bu lakin bu topraklarda güzel bir söz vardır; evdeki hesap çarşıya uymaz. Yıllardır first lady olma hayali kuranlar buranın İngiltere sömürgesi olmadığını çok iyi bilsinler.

Kamuoyunda Ak Parti’den çok sayıda milletvekilinin yeni kurulacak partiye geçeceği konuşulurken Ak Partili milletvekillerinden ses çıkmaması da oldukça manidar. Sosyal medya hesaplarından tek bir mesaj atmamış olmaları tabanda ciddi rahatsızlık oluşturuyor.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Okuyucu

    24 Temmuz 2019 18:48
    0 0
    Eğer bahsi geçenler yeni bir parti kurar ve Ak Partiden buraya transferler olursa kuru menfaat peşinde olanların varlığı ispatlanmış olur.
  • abdulkadir topalak

    23 Temmuz 2019 15:04
    5 0
    sayın türkeş yeni anayasa yapılıp siyasi partiler kanunu ve aksayan kanunlar düzeltilse halkın gönlüne taht kurmuş reisi kim devire bilir
  • hursit dilaver( son olası.)

    23 Temmuz 2019 15:03
    4 0
    DEMEK EMİR ÇOOK BÜYÜK YERDEN.kimse de HAYIR DİYEMİYECEK.seçimden önce bu lafı hatırlayın bakalım.HANGİ CHP MEBUSU İDİ:HERKEZ BİLECEK VE KABUL EDECEK Kİ,CHP BU SEÇİMİ KAZANACAK. KİMSE DE İTİRAZ EDEMEYECEK. doğmamış bebeye don biçmek değil bu tabi.AKP uyudu.bu güven ne lan diyemedi..DEMEK AKP DE BİLİYORDU SEÇİMİN BİRİLERİNCE AKPYE VERİLMİYECEĞİNİ.ve sessizlik.Nevzat tandoğanı andım.ULAN ÖKÜZ ANADOLULU, BİZ HALLEDERİZ demesini.HALLETTİLER VE DE HALLEDİYORLAR İŞTE.
  • hursit dilaver 3

    23 Temmuz 2019 14:57
    3 0
    şimdi CANA HANIMIN SON TWİT i ile de İŞ YENİ, ÇÖZÜM SÜRECİNDE. ama şartları var tabi,karşı tarafın. YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI.buna CHP de imza vermişti kaçamaz. şimdi CHPnin ve IBBnin başına yakıştırdığım ama şimdi eş daha sonra müstakbel başkan olması düşünülen CANAN HANIM bu işi organize edecek.bakın çözüm sürecinde ayaga kalkanlar şimdi,kimin def-i hacetlerini karıştırarak boncuk aramadalar
  • hursit dilaver 2

    23 Temmuz 2019 14:46
    4 0
    gelelim 2. konuya. daha önce çok yazdım ama kimse tınmadı İSMET PAŞA KIZI ÖZDEN HANIMA NE DEMİŞTİ.. KIZIM BİZE LOZANDA 100 YILLIK BİR NEFES ALMA SÜRESİ VERDİLER. aynen bunu demişler paşaya.bu 100 yıl dolmaya yakın,TÜRKİYE ÇEVRESİNDE HAREKETLENME BAŞLADI. AKDENİZ, IRAK,SURİYE,YUNAN, HATTA BİLUMUM ARAP DEVLETLERİ..HEPSİ BİR AKBABA GİBİ HAZIR BEKLİYORLAR. BUNU BİZİM MUHALEFET BİLMEZ Mİ.BİLİR DE İŞİNE GELMEZ. ONLARIN DERDİ TAYYİP.
  • hursit dilaver 1

    23 Temmuz 2019 14:38
    3 1
    gelelim yazarın fikirlerine. DOĞRUDUR. OY FARK 14 BİNE İNİPTE AKPnin KAZANACAĞI BELLİ OLDUKTAN SONRA ve de tvlerde milletin gördüğü her türlü sahtekarlıklara ragmen CHPNİN SAYIMLARI DURDURTMASI VE biZim AKEPE NİN DE BUNU PEYGAMBER BUYRUĞU SAYARAK SAYGIYLA KABUL ETMESİ neticesi bir şeyler olacak demektir. hele 2. seçimin 800 oy farkla verilmesi de bu AKEPElilerce sevinçle karşılandı zaar.
  • hursit dilaver

    23 Temmuz 2019 14:34
    4 0
    kadeh tutuşta bile altta olduğumuz görülmekte.sıkıysa aynı seviyede ol bakalım.tabi benim için bu.. koca kraliçe benle aşık mı atacak. ama hakkını da vermek lazım. DEVLET-İ FEHİMANE olarak 1960/61de,bir yere giderken turkiyeye de uğradı ve MENDERESİ ASMAYIN dediği söylendi. ama nasıl oldu da kraliçenin bu lafını emir telakki etmediler. ama kesin bilirim ki,bu emre muhatap olanlar ingiliz tokatı da yemiştir di mi..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;