GÜNCEL

Muhammed Tayyar Türkeş : CHP’nin Emperyalizmle İmtihanı!

Tarih
24 Ağustos 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Fark ettiniz mi bilmem ama olan biten onca şeye rağmen derin bir sessizlik var ülkenin üstünde. Normal zamanlarda bir araya gelmesi mümkün olmayan tüm şer güçleri birleşmiş hazırlık yapıyorlar. Beş benzemez bir araya gelmiş anlayacağınız.

Bıkmadılar, bıkmayacaklar.

Lakin bilmezler ki bu topraklarda evdeki hesap çarşıya uymaz.

Aslında tüm bu olanlar karşısında çuvaldızı önce kendimize batırmak lazım. Zira 17 senelik tek parti iktidarının en kötü kabinesini ne yazık ki bu sisteme denk geldi. .

Orman ve Tarım bakanının bağrımızı yakan orman yangınları sonrası açıklamalarını duyan tüm akli selim insanlar tepki gösteriyor. Nasıl göstermesinler ki? Yangın söndürme uçaklarının motoru yokmuş tıpkı Vizontele filmindeki motoru olmayan araba gibi. Birileri bu beyefendiye devlet adamlığının ciddi bir iş olduğunu hatırlatmalı. Yoksa millet hatırlatır alimallah.

Yeri gelmişken yangın söndürme uçaklarının motoru yok da bizim babayiğitlerin yapacağı yerli arabadan haber var mı?

Yok!

muhammed tayyar türkeş ile ilgili görsel sonucuKaroseri,ankastre ve montajcılığı sanayi sayan bu babayiğitlere bu ayıp yeter de artar bile.

17 senedir kader birliği ettiğimiz işçiler ve memurlarımızla yapılan toplu iş görüşmelerinde yaşananlar, mikrofon skandalı yenilir yutulur gibi değil. Hele hele arkasından Türk İş başkanının yaptığı açıklamalar. Herkes ayıbını götürüp başka yerlere bağlamaktan vazgeçip işine baksın artık. Söylemeden geçemeyeceğim görüşü, amacı, iştigal konusu ne olursa olsun ülkede birçok kurumun içi boşalmış durumda ve işgal altında.

Yol yakınken biz buradan uyaralım ülkenin en acil ihtiyacı kabine değişikliği ve liyakatlı insanların acilen iş başına gelmesidir. Birileri bunu istiyor diye değil artık bu kabine Sayın Cumhurbaşkanının performans ve standartlarına uymuyor.

Aynı şekilde kazuistik olarak yani aşırı düzenleyici olarak hazırlanan 1980 Anayasası ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir biriyle uyuşmuyor. Sistem bu haliyle uygulamada sıkıntı yaratıyor ve haklı olarak eleştiriliyor. Prematüre doğan bu sistemi daha etkin ve tartışmasız hale getirmek için bu yönde bir düzenleme yapılması artık büyük önem arz ediyor.

2007-2010 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcılığı ve sonrasında Londra büyükelçiliği yapan ve şimdilere CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ahmet Ünal Çeviköz, “Değil 4 isterseniz 14 tane gemi bulundurun, Türkiye’nin doğu Akdeniz politikası karaya oturmuştur” demiş. Daha önce YPG, S/400 konusunda ve NATO ile ilişkilerde de böyle çıkışlar yapmıştı.

Hadi biz dışarıdan alıştık böyle çıkışlara da içimizdeki Amerikalılar ve sadık NATO’culara ne oluyor? Akdeniz’deki gemiler sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? CHP’nin dış ilişkileri içimizdeki Amerikalılara kaldıysa vay halimize.

CHP’nin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir derken her zamanki gibi bugünleri görerek söylüyordu. Söylüyordu söylemesine de bugünkü CHP o hedeften ve emperyalizmle mücadeleden çok uzakta.

Monşer Çeviköz CHP’yi Amerikan büyükelçiliği ya da NATO karargahı olarak görüyorsa derhal istifa etsin o görevden. İstifa eder mi bilmem ama benim bildiğim balık baştan kokarmış.

ABD ve AB’den yapılan tüm baskılara rağmen Akdeniz’de çıkarlarımızı dengelediğimiz bu zamanda işler kötüye giderse herkes hazır olsun bir gecede adaya çıktığımız gibi bir gecede ana vatana ilhak eder hiç çekinmeden bir kez daha kanla yazarız tarihi.

Şimdilere şer odakları bugünlerde hep bir ağızdan “Siyasal İslamcılığın” dibe vurduğu tezini destekliyorlar ki asıl amaç tüm kazanımları yok etmek. Malum bizim dönekler de asıllarını unutup bu amaca hizmette geri kalmıyorlar. Nasıl kalsınlar ki? Ağababalarının direktifleri ve koltuk sevdası din ve imandan, kutlu davadan önce geliyor. Bir kez daha yazayım kıblesi Londra olanların bu ülkeye bu kutlu davaya verebilecekleri hiçbir şey yoktur.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    25 Ağustos 2019 14:57
    0 0
    Sayın Türkeş gerçekten yazınızdaki tespitler çok doğru ve inşallah bu tespitler ülkenin kaderini elinde bulunduranlara ulaşır ve bir an önce yanlışlara son verilir ve doğru manevralarla ülkenin kaderini felakete döndürmek isteyenlere fırsat verilmez.İktidarın bir kanadı ile muhalefetin gövdesi kıblesini şaşırmış vaziyette ve güzel ülkemize yazık oluyor.
  • ayhan yılmaz

    24 Ağustos 2019 16:38
    4 0
    sayın Türkeş bu güzel fikirleri doğrudan Erdoğana iletebiliyor musunuz merak ediyorum. lütfen iletin. tutunacak dalımız kırılmasın.
  • HURSİT DİLAVER 10

    24 Ağustos 2019 15:31
    3 0
    YAZiLARImı MERVE ŞEBNEM HANIM GÜZEL BİR PROJEKSiYONA SOKAR TABİ.lütfen kendine iletiniz.o böyle çalışmaları sever. tvde buna benzer bir kronolojık konuşması olmuştu.SON OLARAK, AKPnin bölünmesi çalışmaları. şimdiye kadar başaramadıklarını ya AKPyi bölerek,ya da bir savaşla başarmak isteyecekler.BUNA HEVESLİ VE İKTİDARA BÖYLE GELEBİLECEĞİZ HAYALİ İLE APORTTA BEKLEYEN PARTİ VE YANAŞMALARI MALUM. ELBET, DEVŞİRMELERİ, SORoSCULARI,HAİNLERİ,EZİKLERİ, UYUZLARI DA KORKUTUP VE İKBALLE YANINA ÇEKEREK.
  • hursit dilaver 9

    24 Ağustos 2019 15:25
    3 0
    son olarak,2000 li yıllardan önce o amerikalının yazdığı turkiyede bu rejim artık değişmeli.BELLİ TABULAR YIKILMALIkonulu ktap elbette saklandı. ABDde var tabi şimdiye kadar ülkede yapılan her türlü dizayn, darbe, gezi,kazkafa dağları eylemi falan,hatta CHPnin istanbul yürüyüşü, HDPye öpücükler,ÜLKEYİ BATIYA ŞİKAYETLER, AKDENİZDE PETROL ARAMAYA ,S400e KIZMALAR,hepsi bir yenii oluşum içindir.
  • hursit dilaver8

    24 Ağustos 2019 15:19
    3 0
    bunları yapan bir büyük güç var beyler. TUNCAY ÖZKANI HATIRLAYIN.dediğini hatırlayn. CHPnin dizaynı böyle. son olarak ta 15 temmuz hainliği ve buna,bu adı geçen partilerin. ULAN NİYE BAŞARAMADINIZ, BAK BU BÜYÜK GÜCE REZİL ETTİNİZ BİZİ HAVALARI..bir türlü başarılamıyan darbe nasıl başarılamaz'dan çıkamamak..hep başarılmştı ve hep CHP KAZANMIŞTI.960 ANAYASASI DA CHP NE DEDİYSE ONAYLANMIŞTI MESELA..
  • hursit dilaver 7

    24 Ağustos 2019 15:15
    4 0
    tabi bu arada önce CHP de baykal operasyonu ile hızlı kemalist takımın tasfiyesi,yerine kemal bey gibi geldiğinden beri ataturk lafının artık partide olmaması,mecliste resim indirme skandalı,bunu anlatanın ihracı,İLAVE MHPde yapılan operasyon.tabi yönetimi ve sayın bahçeliyi devirememe sonucu,ve bu dizayn için meral akşenere görev verilmesi ile partinin böldürülmesi.HDPNİN CHPYE YAMANMASI,SELAMETÇİ TAKIM DA,CHPye İLAHİ EMİR DİYE BAĞLANMASI..
  • hursit dilaver 6

    24 Ağustos 2019 15:07
    2 0
    acep APONUN VERİLİP,FETÖNÜN ALINMASI İLE BAŞLIYAN VE BİR ABD YAZARININ TÜRKiYEYE TAVSİYE KİTABI İLE ÜLKEDE REJİMİN DEĞİŞMESİ,YUMUŞATİLMASI TALEPLERİ FALAN GİBİ KONULARA BAKARAK, ERGENEKON,MİT BAŞKANI, MİT TIRLARI,HALK BANK OPERASYONLARI,TAYYİP BEYİN HASTANEDE ALINMASI.. buralarda da AKP boncuk aramadı.
  • hursit dilaver 5

    24 Ağustos 2019 15:04
    3 0
    şimdiye kadar yazdıklarımı tekrar okuyun ki, bu işte BİR BÜYÜK GÜÇ OLDUĞUNU VE TURKİYEYİ DİZAYN ETTİĞİNİ GÖRÜN. BAKIN AKP BİLE BU AŞAĞILANMAYA SES ÇIKARAMADI.şimdi CHPdeki bu özgüven nerden geldi.
  • hursit dilaver 4

    24 Ağustos 2019 15:00
    2 0
    BAŞKANIN BU ÖZGÜVENİ NERDEN GELDİ. KESİN KAZANACAK LAFI BU MUYDU, VE HEP MAZBATA DİYE MİLLET BAGIRTILDI. AKPmi, YSK mı baskıya alındı anlaşılamadı. onlar da insan.onlar da gelecekten çekinip gereken onayı verdiler demek.HATTA DAHA MAZBATA YOKKEN VERİ KOPYALAMA İŞİ BAŞLADI. BU NE LAN.
  • hursit dilaver 3

    24 Ağustos 2019 14:58
    1 0
    .boncuk bulundu işte.UNUTMAYIN en büyügü de, YSKnın SURATINA TÜKüRÜLECEGİ, SOKAGA ÇIKAMIYACAKLARI TEHDİTİ..idi. neyse AKP derdine yansın diyeceğim. tabi bu arada SEÇİM SONUÇLANMADAN YSK KARAR VERMEDEN BİR MAZBATA TARTIŞMASI ÇIKTI. VE HEMEN ANITKABRE GİDİLİP İMAN TAZELENİP, İBB BAŞKANI OLARAK İMZA ATILDI.çeşitli kabuller yapıldı, tebrikler taa merkelden, makrondan, netanyahudan, çiprastan.sisiden,BAE den geldi.BU DA BİR BONCUKTU.
  • hursit dilaver 3

    24 Ağustos 2019 14:53
    3 0
    özellikle B.şehir seçimlerinde oyların aktarıldığı tvlerde gösterildi,buna da durdurma kararı alındı.BU HİLELER TESBİTİ YAPILIRKEN OYLAR 29 BİN,13 BİNE İNDİĞİNDE Kİ SEÇİM CHP TARAFINDAN KAYBEDİLİYOR,GENE YSK ca,SAYIM DURDURMA YAPILDI.bu arada akşam 20 sularında CHPnin talebiyle toplanan YSK belli yerlerde de sayımı durdurdu.bu kadar boncuk varken AKP ne yaptı,AY İNANMIYORUM,CHP BUNU YAPMAZ.AMA BİR ŞEYLER OLMUŞ demeye başladı mı
  • hursit dilaver 2

    24 Ağustos 2019 14:43
    3 0
    seçim akşamı yani yanlışsam söyleyin, özellike istanbul seçimlerinde peşpeşe sayım durdurmaları, sonra tekrar başlamalar, sonra kısım kısım durdurmalar.., hatta KÜMESLERE, AHIRLARA, İNŞAAT VE ARDİYELERE, TARLALARA YAZILAN SEÇMENLERİN OLDUĞU B.ÇEKMECE seçimi hakkında kim ne biliyor.aynı kümes seçmenleri devam di mi.ayrıca MEZHEBİ BAŞKANLARIN bölgeleri ne oldu acep.AKP boncuk aramadı tabi.
  • hursit dilaver 1

    24 Ağustos 2019 14:38
    3 0
    güzel yazı.yazara deyverin. ilk şok CHPli bşk yard.cisinin BU SEÇİMİ CHP KAZANACAK VE KİMSE DE İTİRAZ EDEMİYECEK. KESİN KAZANACAK. demesinde boncuk aramayanlar iyi bir tokat yedi tabi.bu lafi diyen bir adamın ve partisinin son 1-2 ayda hangi sefaretlerle görüştüğü ya da yurt dışı gezileri ya da parti garajında maskeli görüşme falan olup olmadığı bulunmalı, bilinmeliydi.ÜSTÜNE DE İST ADAYINIZ TANINMIYOR denildiğinde 1 -2 AYDA DÜNYA DA TANIYACAK BEKLEYİN denilmesinde de boncuk aranmadı.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;