GÜNCEL

Muhammed Tayyar Türkeş : Bozuk 50 Kuruş’dan Muradiye Su Fabrikasına!

Tarih
08 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Yıl 2013 Ankara’dan dönüyorum, İnegöl’de bir benzinlikten alışveriş yaptım. Markette para üstü olarak 50 kuruş olmadığı için oradan bir Olay Gazetesi almak zorunda kaldım.

Gazetenin 9.sayfasında doğal bir kaynak suyu ihale ilanı vardı. Bursalı, Kestel ilçesinin Kozluören köyünde yaşayan bir iş adamı olarak gözümden kaçmadı.

İlanda aynen şöyle yazıyordu; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Alaçam Köyü sınırları içerisinde bulunan 5 Lt su kaynağının 3 Lt sini yıllık 535,000tl ile, 5 yıllığına kiraya verilmesi işi!

İhaleye girme kararı verdim ve üç gün sonra ihale dokümanını İl Özel İdaresine almaya gittiğimde 200 TL olan şartname bedelini yatırmama rağmen, 5 dk da alabileceğim bir ihale şartnamesini 6 saat bekletildikten sonra elime aldığımda,”Nasıl bir kovana çomak soktuğumu ve bu işin normal bir ihale olmayacağını rakiplerimizin nüfuslu birileri olduğunu anlamıştım”.

Günler günleri kovaladı ihale günü geldi çattı, gerekli teminatları yatırıp dosyamı da alarak ihalenin olacağı İl Özel idare binasına gittim.

 BURADAN SONRA OLANLARA DİKKAT:

İhale salonuna alınmadan evvel elimdeki dosyayı alarak beni bir odaya aldılar ve kapıyı kapattılar.3 dk sonra bu odaya benim haricimde ihaleye katılan Coca Cola A.ş.’nin 2 yetkilisi ile birlikte Alaçam köyü muhtarıCevat Turan geldi.

Coco Cola A.ş’nin yetkilileri o odada yanlarına (Ayı) lakaplı bir muhtarı alarak bana, ‘’Muhammed Tayyar Türkeş’’e, aba altından sopa gösterip ihaleye girmemem gerektiğini, bu suyu kullanamayacağımı, o köye dahi giremeyeceğimi Türkiye Cumhuriyeti Bursa İli, Kestel İlçesi Alaçam Köyü muhtarına söyleten sistemin adına da Coca Cola denir.

Bende kendilerine cevaben, yürekleri ve bilekleri yetiyorsa beni ihaleye sokmamalarını, ayrıca Coco Cola A.ş’nin Alaçam muhtarına da ‘’YAHUDİLERLE İŞ YAPMAYI ÖĞRENMİŞSİN AYI CEVAT, SANA MÜSLÜMANLARLA İŞ YAPMAYI ÖĞRETMEK İÇİN BURADAYIM’’dedim. O suyu alacam, sen mi? mani olacaksın dediğimde de odadan kaçıp gitti.

ARTIK O ODADA COCO COLA’NIN İKİ YETKİLİSİ VE BEN VARDIM.!

Bu seferde odaya dönemin İl Özel İdare avukatı Yasemin Güneş girdi. Gökdere Vergi Dairesinden aldığım borcu yoktur kağıdımın geçersiz olduğunu ve ihaleye katılamayacağımı söyleyerek ihaleye girmemem için elinden geleni ardına koymadı.

İhale mevzuatını ve evrak işlerini Yasemin Güneş kadar bildiğimi fark eden yetkililer yapacak bir şeylerinin olmadığını evraklarımın tam olduğunu ihaleye girmeme mani bir durum bulunmadığını gördüler. 

EVRAKLARIM TAMDI VE O İHALEYE GİRECEKTİM! VE NİHAYET İHALE SALONUNA ALINDIK.

O dönem İl Özel İdaresi genel sekreter yardımcılığını yapan Muhammed Müfit Aydın ihale komisyon başkanı olarak karşımdaydı! ve ihaleyi başlattı…

Solumda oturan Coco Cola A.Ş ve ben fiyat arttırmaya başladık. Fiyat 602,000 TL’ye Geldiğinde Coco Cola A.Ş yetkilileri ihaleden çekildiklerine dair ihale evraklarına imza atarak ihale salonundan ayrıldılar ve sonuç olarak yıllık 603.000 TL’ye su kaynağı ihalesi bana kaldı.

Komisyon başkanı, şu an milletvekilliği yapan Muhammed Müfit Aydın’ın şu sözü hiç kulağımdan gitmez. Şöyle söyledi bana:‘’Tayyar sen koskoca Coco Cola ile nasıl baş edeceksin? Bunlar büyük işler, sen bu suyu ne yapacaksın?”diye tüm komisyon üyeleri ve kamera kayıtlarının önünde bunları söyledi.

Ama eminim ki benimde ona verdiğim cevap onun kulağından hiç gitmiyordur. Verdiğim cevap şu: Siz Yahudilerle iş yapmayı öğrenmişsiniz, size Müslümanlarla nasıl iş yapılacağını öğretmek için buradayım. Sen ne yapacaksın benim suyu ne yapacağı mı? Gerekirse sadece yıkanırım, dediğimde ihale komisyonundaki herkesin şaşkınlığı yüzünden okunuyordu.

GÜNLER GÜNLERİ KOVALADI.

İHALE SONUCUNUN TARAFIMA TEBLİGATININ YAPILIP ÖDEME ŞARTLARINI YERİNE GETİRİP, İHALE İLE ALDIĞIM  DOĞAL  KAYNAK  SUYUNU TESLİM ALMAYI BEKLERKEN….

Posta ile tarafıma yollanan bu tebligat, adeta su işinin ne kadar önemli olduğunun göstergesi gibiydi. Bu tebligatı tarafıma ulaştırabilenler, katıldığım ihalenin tebligatının tarafıma ulaşamadıkları için mahalle muhtarına bıraktıkları halde sözleşme yapmaya gelmediğimden dolayı ihalenin iptal edilip teminatımın irat kaydedilerek 5 yıl kamu ihalelerinden yasaklı duruma düştüğümü tarafıma tebliğ ettiler.

SİSTEM İSTEDİĞİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORDU ANCAK UNUTTUKLARI BİR ŞEY VARDI. O DA ADALET!
HEM İLAHİ ADALETİ, HEMDE YÜCE TÜRK MAHKEMELERİNİ UNUTMUŞLARDI!

Duracak da değildik, boyun eğemezdik yapılan bu açık husulsüzlüğe. Sessiz kalamazdık. Yahudi bizim memleketimizde bizi parya yapamazdı, yapamayacaktı!..  son yol olarak işi hukuka taşıdık. Bölge İdare Mahkemesine gidip itirazlarımızı yaptık.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ: 2 AY SONRA

Mahkeme, Yüce Türk Milleti adına verdiği kararda görüldü ki Coco Cola A.Ş.  çekildiği ihaleden, sanki ihalede ikinci fiyatta kalmış firma gibi çağırılıp, il özel idaresi tarafından bahse konu su kaynağı ile ilgili apar topar sözleşme yapılıp  Coco Cola A.Ş. ’ye usulsüz bir şekilde  teslim edildiğini yazışmalarda fark eden  Mahkeme heyeti, ŞU TARİHİ KARARI VERDİ:

İl Özel İdaresi tarafından yapılan tüm işlemlerin usulsüz olduğunu, su kaynağının usulsüzce teslim edilenCoco Cola A.Ş.’den alınıp, Muhammed Tayyar Türkeş’e teslim edilmesine karar verdi.

Bu karar üzerine bende, dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe’ye giderek kendisinin seçimlerde su fabrikası vat’i olduğunu ancak bunun için gerekli su kaynağının olmadığını, aslında kaynağınCoco Cola A.Ş.’ ye  verilmek üzere  ihaleye çıkıldığı gibi sn‘ de 3 Lt değil  de sn’ de 40 Lt aktığını tespit ettiğimizi, kurulacak fabrika için yeterli olduğunu ve il özel idaresinin uhdesinde olan son su kaynağı olduğunu kendisine anlatarak  ikna ettim.

Recep Altepe’ye, bu suyu alıp geçtiğimiz ay üretime başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Muradiye su fabrikasının yapılacağı yeri de kendisine göstererek  bu su kaynağını Bursa  Büyükşehir Belediyesinin Jeotermal A.Ş. isimli  şirketine dava masrafları ve  ödediğim kiralama bedeli haricinde fazladan HİÇ BİR BEDEL almadan 2013 yılında devrettim.

Yukarıda bahsettiğim su kaynağının 6 yılda şişeye girme Hikayesi’nin ardından geçtiğimiz pazar günü bir market rafında ‘’Muradiye’’ isimli suyu satın aldığımda ki hazzı düşmanlarım duyamazlar.

Tüm Bursalıları Muradiye isimli suya sahip çıkmaya davet ediyorum.

Bursa’mıza Hayırlı Uğurlu Olması Dileklerimle... Marketinizden Muradiye Su İstemeyi Unutmayın!

Gözümüz, Kulağımız, Kalbimiz Muradiye İle Beraber.

YÜZYIL SONRA YAŞANACAK DİYE KONUŞULAN SU SAVAŞLARININ ÇOKTAN BAŞLADIĞINI ANLAMANIZ ÜMİDİ İLE.

LA GALİBE İLLALLAH

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Kenan doğan

    27 Şubat 2019 22:24
    0 0
    TC.DOĞAN DOĞAN, BENİM EVİMDE OLDUĞU GİBİ HİÇ BİR GERÇEK TC VATANDAŞININ EVİNE COLA DENİLEN ZEHRİN GİRMEMESİ GEREKİR, BU BİLDİRİYİ ÇOK ÖNCE OKUDUĞUMDAN BERİ EVİMDE BU SU TÜKETİLİR, ÜLKESİNİ GERÇEKTEN SEVEN TC VATANDAŞI DESTEK OLMALI, BU KİŞİ DEĞİL ÜLKE MESELESİ...
  • HAZİNE

    11 Ekim 2018 12:54
    2 0
    Bu cesaretinizden ve miili ve ümmetci tavrınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum ! İSTANBULUMUZA da MURADİYE suyumuzu bekliyorum
  • MAKEDONYALI -OHRİD

    11 Ekim 2018 12:52
    2 0
    Bu makaleyi dinlerken birden kendimi ulu hakan AbdulHamit hanın SİYONİST KÖPEKLERE KARŞI VERDİĞİ MÜCADELE AKLIMA GELDİ .Muhammed kardeşimi canı yürekten tebrik ediyorum .Mahalle marketime iş cıkışı MURADİYE SU getirirmisin diye ricada bulunacağım
  • TEK

    09 Ekim 2018 10:45
    2 0
    İyi güzel hoş ta , bu Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki JEOTERMAL A.Ş kimlerindir? sahipleri kimlerdir? Neden direk Sizde kalmadı ya da şahıslara satmadınız veyahut neden direk Büyükşehir şirket aracılığıyla birilerine peşkeş çekmektense kendileri işletimini yapmadı ? ....bunları da açıklasanız çok memnun kalırız.
  • BÜLENT ELMALI

    09 Ekim 2018 10:43
    6 0
    EĞER YAZDIKLARIN HAKİKATEN YAŞANDI İSE, YAZIKLAR OLSUN KENDİNİ VE MİLLETİNİ DÜNYA MALINA SATAN HAİNLERE, HELAL OLSUN MİLLETİN MALINI HAİNLERE GASP ETTİRMEYEN SANA. ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN.
  • Sinan

    09 Ekim 2018 01:34
    4 0
    ALLAH sizden razı olsun
  • mOLLA kASIM

    08 Ekim 2018 18:09
    3 0
    Helal olsun size.
  • Osman Emral

    08 Ekim 2018 17:56
    4 0
    Allah sizden razı olsun. Bu hikayeyi birileri de okur İnşallah
  • Asena

    08 Ekim 2018 17:54
    1 0
    Yahud arka cikan degil, basina corap örenlere selam olsun.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;