GÜNCEL

Muhammed Tayyar Türkeş : Biden’ın ruh ikizi Orhan Sarıbal!

Tarih
06 Mayıs 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Geçtiğimiz dönem tarım politikalarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükselen Bursa CHP Milletvekili Orhan Sarıbal twitterdan Dersim katliamında yitirilen canları unutmadığını yazmış.

Stockholm sendromu yaşayan, bir gün Atatürkçü olup diğer gün tam zıttı fikirleri savunan, siyasi savrulma içerisindeki CHP Bursa Milletvekili toprak ağası Orhan Sarıbal’a tavsiyemiz kendisini vekil yapan katliamcı diye suçladığı partisinden derhal istifa etmesidir.

CHP’lilere etik dersi veren Sarıbal’da bu etiğin olmadığını yakından biliyoruz. Yaşanan bu gelişmeler karşısında hakkında disiplin süreci işletmeyen CHP yönetimi ve mensubu olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği’de en az onun kadar sorumlu olacaktır.

Kamer Genç’in mezarı başında Dersim deyip sonrasında Ankara’da Tunceli diyen bu zat en az Seyit Rıza kadar halkına zarar veren ben merkezli, siyasi iş edinmiş narsist bir kişiliktir. Türkmen kökenli Tunceli Alevileri ile onları her daim yalnız bırakan HDP zihniyeti arasında savrulan ve siyasi jargonu kahrolsun faşizmden ileri gitmeyen bu zatın partisine ve ülkesine verebileceği hiçbir katkı yoktur.

Türkiye’yi soykırımla suçlayan Biden’ın ruh ikizi cumhuriyetin bütün velinimetlerinden yararlanan Orhan Sarıbal gibi sendrom yaşayan kişiliklerdir. Orhan Sarıbal, Canan Kaftancıoğlu olduğu sürece bu ülkede Biden’e ihtiyaç yoktur.

1938 isyanı ülkemizde yaşanmış acı ve ders alınması gereken olaylardandır. Kabul edilmelidir ki İngiliz beslemesi Seyit Rıza’nın başını çektiği isyanın bastırılmasının bölge insanı için çok ağır sonuçları olmuştur. Yerlerinden yurtlarından olan vatandaşlarımız, parçalanan aileler, çocuklar bu isyanın en büyük mağdurlarıdır. Dün olduğu gibi bugünde Şeyh Sait neyse Seyit Rıza’da odur ve onları anıp heykelini dikenler en az onlar kadar cumhuriyet düşmanıdır. İngiliz ve ülkemiz arşivleri gerçekleri tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir.

CHP'li Orhan Sarıbal Dersim İsyanı'nı savunduCumhuriyet Halk Partisi kendi kuruluş değerlerine, tüzük ve manifestosuna aykırı safralardan kurtulmadıkça halkın umudu olamayacaktır. İkinci yüzyıla çağrı beyannamesi yazanlar kuruluş ve kurtuluş beyannamesinden uzaklaştıkça kendi değerlerine yabancılaşmakta ve meydan Sarıbal, Kaftancıoğlu gibi ayrılıkçılara kalmaktadır.

Devrimci Kemal’im, cumhuriyet çocuğuyum diyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu zaman zaman o dönemin CHP’si ile bu dönemin CHP’si farklı deseniz de siz bu katliamdan çıkıp o kurucu partinin başına kadar gelmiş bir kişisiniz, sizce de münferit olayları karıştırmadan Dersim katliam mıdır? Eğer sorumluluk alıp gereğini yapmazsanız Sarıbal ve Kaftancıoğlu CHP içerisindeki şer güçlerinin kahramanı olarak karşınıza çıkacaktır. Bu da CHP ‘ye yapacağınız son ve en büyük kötülük olacaktır.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;