GÜNCEL

Mevlüt Tezel : Öncelikle FETÖ’nün diyarı Pensilvanya’dan selamlar!

Tarih
18 Şubat 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Mevlüt Tezel

ABD'de Washington Post Gazetesi, Pensilvanya senatör adayı olan Dr. Mehmet Öz hakkında kapsamlı bir haber paylaştı.
Haberde Washington Post yazarı Josh Rogin, seçildiği takdirde ABD'nin değil, Türkiye'nin çıkarlarını önceleyeceği eleştirilerine maruz kalan Cumhuriyetçi senatör adayı Dr. Mehmet Öz'le konuştu. Rogin, Öz'ün kendisine Türkiye'nin S-400 alımına karşı olduğunu söylediğini yazdı, ayrıca Öz'ün ağzından şu ifadeyi aktardı: "Gülen'e dokunulamaz. Darbeyle alakası olduğuna dair inandırıcı bir suçlama yok. Pensilvanya'da kalacak."
Haberde ayrıca Öz'ün aynı zamanda Türk vatandaşı olmasını ve Türkiye'nin ABD'deki faaliyetlerine katılmasını temel alarak senatör seçilmesi durumunda ABD çıkarları yerine Türkiye'nin çıkarlarını önceleyeceğini ileri sürüyor.

Çelişkiye bakar mısınız? Eğer Josh Rogin'in yazdıkları doğruysa Öz, "Öncelikle FETÖ'nün diyarı Pensilvanya'dan tüm dünyaya selamlar!" demiş kadar olmuş
Dr. Öz siyaseti çabuk mu öğrendi? Pensilvanya'daki FETÖ'cülerin oyuna da mı talip? "Bir oy, bir oydur" mu diyor? Yoksa eski dostlarını mı unutmadı?

GÜLEN'E YARDIM ETTİ Mİ?
Arşiv unutmaz! FETÖ Çatı Soruşturması kapsamında tanık olarak ifadesi alınan Cem Fadıl Bozkurt, ifadesinde İshak Alaton'un FETÖ ile bağlantısının olduğunu Gülen'in 1999'da yurt dışına kaçabilmesi için Prof. Dr. Mustafa Öz ile konuştuğunu, Gülen'in sağlık nedenleriyle yurt dışında tedavi edilmesini sağlayacak bir hastane raporunun çıkarıldığını iddia etti.

Bozkurt ayrıca Mustafa Öz'ün oğlu Mehmet Öz'ün güya tedavi için ABD'ye gelen Gülen'i hastaneye yatırdığını ve "Ülkesinde tedavi yapılamaz, burada kalması uygundur" şeklinde bir rapor aldırdığını ileri sürdü. Böylece hastanede bir hafta on gün kaldıktan sonra Gülen'e kalıcı oturma izni verilmiş. Tabii bunlar bir itirafçının sözleri! Kanıtlanması gerekiyor.
Özetle nur topu gibi bir gündemimiz oldu! Pensilvanya seçimini ve Dr. Öz'ü daha çok konuşuruz!

***


BÖYLE CAMİ OLUR MU?
Trabzon'da, dört ay önce inşa edilen 6 katlı binanın en üst katı müftülüğe tahsis edilip, Emine Usta Camisi olarak düzenlendi ve ibadete açıldı.
Binanın diğer 5 katı ise sonradan kiralanınca camiye giriş-çıkışlar zemin katındaki mağazadan yapılmaya başlandı.
Cami ve mağazanın bulunduğu binanın sahibi Mustafa Usta, "Bu camiyi rahmetli annemin ruhu için kardeşlerimle beraber yaptırdık. Binayı sonra kiraya verdik. Önce en alt kata yapmayı planlamıştık camiyi. Mağaza sahibi de caminin en üst katta olmasını uygun gördü" dedi.
Ah güzel kardeşim kararı mağaza sahibine bırakırsan tabii ki cemaatin günde beş vakit mağazanın içinden geçmesini ister! Hatta o mağaza sahibi yarın "Namaz kılan müşterilerimize mağazamızda sürpriz indirimler var" diye anons da yapar!
Şimdi burası devlet imkânlarıyla yapılsa elbette altta mağazalar olmazdı ama Usta kendi imkânlarıyla bu camiyi yaptırmış. Yani iyi niyetle yola çıkılmış, hayır işlenmiş.
Ancak mesai saatleri 09.00 ile 22.00 olan mağaza diğer saatlerde kapalı olduğu için sabah namazı ile yaz aylarında yatsı namazının kılınamamasının kabul edilebilir bir tarafı yok.
Bence orası mescide, ibadet odasına çevrilmeli ya da cami zemin kata taşınmalı.

***


İHALEYE TRT DE GİRSİN
Süper Lig ihalesine sadece Bein ve Saran teklif verdi. Teklif edilen para ise 150 milyon dolar.
Bundan önceki ihaleyi Bein 550 milyon dolara almıştı. Tabii pandeminin etkisi, boşalan tribünler ve üç büyüklerin kötü performansına bakınca ligin kalitesinin 550 milyon doları hak etmediğini düşünenler var.
Aslında Bein'in de ekonomik krizi, pandemiyi, korsan yayını, düşen abone sayısını bahane ederek indirim ve sabit kur ayrıcalıkları elde ederek yıllık 300 milyon dolar ödediği iddia ediliyor.

FİYAT YÜKSELMELİ
Yeni ihale için gelen teklifleri çok düşük bulununca Süper Lig TV adında bir kanal kurulacağına ya da kulüplerin ihaleyi kazanan şirketle anlaşıp dekoderleri kendilerinin satacağı söyleniyor.
Bence bu iki formül de tutmaz! Dört büyükler belki kendi yayın haklarını yüksek fiyattan pazarlayabilirler ama diğer Anadolu takımları buna yanaşmaz.
Havuz bozulur, herkes kendi iç saha maçlarını pazarlar. Ama kaç kanal ya da dijital platform yayın yükünün altından kalkar?
Ama Bein ve Saran'ın da fiyatı öldürdükleri ortada. 150 milyon dolar çok az! Zaman zaman Super Lig'in kalitesini eleştirirken insafsızca yaklaştığımızı düşünüyorum.
Ligimizi Premier Lig'le karşılaştıranlar elma ile armudu karıştırıyor. Süper Lig'deki mücadele, heyecan birçok ülkede yok. Anadolu takımlarının yükselişe geçmesi ligin kalitesini düşürmez, yükseltir!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;