GÜNCEL

Mevlüt Tezel : Ne oldu whatsapp yol çekiyordun!

Tarih
15 Ocak 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Mevlüt Tezel

Son günlerde WhatsApp şirketinden sürekli 'yeni açıklama' geliyor. Yok, bilgilerin hepsi paylaşılmıyormuş, yok kişisel veriler şöyle korunuyormuş falan filan... Bütün açıklamalarda hep kelime oyunları var. Ama WhatsApp hala "Avrupa Birliği ülkelerine gizlilik sözleşmesi yok ama Türkiye'ye neden var?" sorusuna yanıt vermiş değil.

WhatsApp grup ve sohbetleri Google'a sızdı - Teknolojiden Son Dakika HaberlerWhatsApp'ın Türk halkının boykotu karşısında panik yaşadığı sürekli yeni açıklama yapmasından belli oluyor. Ne oldu WhatsApp, yol çekiyordun! '8 Şubat'a kadar gizlilik sözleşmesini kabul et' diyordun! Boykut çok mu ses getirdi? Kullanıcılarınız akın akın rakiplerinize göç mü ediyor? Verilerimize sahip olmazsanız dev sosyal medya şirketlerinin planları mı bozuluyor? Geçti Bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye! WhatsApp'ta skandallar bitmiyor! En son WhatsApp kullanıcılarının özel mesajlarını Google ile paylaştığı ortaya çıktı. Bir yazılım hatası deniyor ama bu hata ne hikmetse WhatsApp sohbetlerinin Google'da indekslenmesine neden oldu.

Söz konusu hata, özel WhatsApp gruplarının Google'da arama yapan kişiler tarafından erişilebilme imkanı sundu. Bu hata aynı zamanda gizli WhatsApp gruplarının katılma linklerinin arama motorunda yer almasına da neden oldu.

Sabah yazarından 'bekârlık' vergisi önerisi: Çocuk yapma, kedi sev, dizi izle; oh ne güzel!Bu öyle bir hata ki, herhangi bir kişi kısa bir Google aramasından sonra özel olması gereken gruplara ait katılma bağlantısını bularak o gruplara dahil olabiliyor.

WhatsApp söz konusu sorunun çözüldüğünü açıkladı. Ancak benzer bir sorun 2020 yılında da yaşanmıştı. Benzer sorunun bir sene arayla yeniden ortaya çıkması ise şüphe yaratmıyor değil!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;