GÜNCEL

Mevlüt Tezel : Belediyeler hayvansever lobisinden korkuyor!

Tarih
28 Ağustos 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Mevlüt Tezel

Adana'da 13 yaşındaki Arda Doruk Derin kaldırımda bisiklet sürerken köpeklerin saldırısına uğradı, yaşadığı korkuyla yola çıkmak zorunda kaldı ve bir otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti.
Kaza anının videosunu izledim. Bence yetişkin bir insan da o büyük köpeklerden korkup yola çıkabilirdi. Zaten yetişkinlerin öldüğü köpek saldırıları da var. Şehrin ortasında köpek sürülerinin parçaladığı insanlar da var! Var da var!
Sözde hayvanseverler beni hayvan düşmanı ilan etse de başıboş köpek sorununu sık sık yazıyorum. Bu sorunla ilgili yazı ve haberler, '16. Daire' olayındaki kadar ilgi ve destek görmüyor. Arda'ya saldıran '16. Daire' olayında üzüldüğümüz köpek de olabilirdi!
Köpeklerin de suçu yok onlar doğası gereği hareket ediyorlar, muhtemelen Arda'yı tehdit olarak gördüler.


Modern gelişmiş ülkelerin sokaklarında başıboş köpek göremezsiniz. Hemen alınıp barınağa koyulur. Başıboş köpek sorununun çözülmesindeki en büyük engel sözde hayvansever lobisi! Belediyeler, sosyal medyadaki güçlü hayvansever lobisinden linç yemekten korktukları için başıboş köpeklere çözüm üretmiyorlar. Köpekleri toplayıp komşu belediyenin sokaklarına bırakmak gibi komik taktikler uyguluyorlar.
Bu noktada artık devletin harekete geçip başıboş köpek sorununu çözmesi gerekiyor. Barınak sayıları arttırılmalı, kısırlaştırma yaygınlaştırılmalı. Sokaklarda başıboş köpek istemiyoruz. Arda sizin de çocuğunuz olabilirdi!

***

Adana'da sokak köpeğinden kaçarken araba çarpan 13 yaşındaki Arda Doruk Derin'in feci ölümü! O anlar kamerada... - HaberMottoSOSYAL MEDYA DEVLERİ HAYVAN ZULMÜNDEN PARA KAZANIYOR
Sosyal medyada hayvanlara yapılan eziyetlerin yer aldığı videolar var. Ne yazık ki, hayvanların boğulmasını, kasten uzuvlarının kırılmasını izlemekten zevk duyan sadistler var. Bir de bu vidoları meraktan ya da öfkelendiği için izleyenler, paylaşanlar var. "Bunu nasıl yapabilirler?" diyorsunuz, tıklıyorsunuz, paylaşıyorsunuz ve o videoları çekenler bu işten para kazanıyor iyi mi?
Sosyal Medya Hayvan Zulüm Koalisyonu'nun yaptığı araştırmada YouTube, Facebook ve TikTok'ta hayvan zulmü içeren ve paylaşım ile izlenme oranlarından para kazanan 5 bin 480 video tespit edildi.
Bu videolar yaklaşık 5 milyar 350 milyon kere izlendi. Videoları çeken veya yayınlayanlar izlenme oranlarından tam 15 milyon dolar kazandı. Raporun en çarpıcı bölümü ise 2020 yılının sadece üç ayında bahsi geçen videoların paylaşımından YouTube'un 12 milyon dolar kazanması.
Bu buzdağının görünen kısmı! Sosyal medya şirketleri özgürlük nutukları atıp, şiddet, taciz, yalan haber gibi zararlı içerikleri temizlemeye çok küçük kaynaklar ayırıyorlar. Tek bir amaçları var, hep daha çok kazanmak.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Surulerle

    29 Ağustos 2021 00:14
    0 0
    Basibos kopekler sehirlerin her yerinde 15. 20. 30 lu suruler halinde geziyorlar. Birakin cocugu yekiskin insanlari bile parcalarlar. Ki zaten parcaliyorlarda. Derhal toplatilmali. Bulundurulmasi yasak kopekler sahiplerinden alinip itlaf edilmeli
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;