SİYASET

Melih Altınok : Yenilgi yenilgi büyüyen bir yenilgi de vardır, dikkat etmek lazım

Tarih
06 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin cumhurbaşkanı adayını "eski bir öğretmen yeni bir siyasetçi" diyerek kürsüye çağırınca bir anlığına duraksadım.
Kimin isminin okunacağını biliyorduk. Evet, bu isim eski bir öğretmendi de... Ancak "yeni bir siyasetçi" değildi. Hatta Kılıçdaroğlu memurken o CHP'de 
Yalova milletvekiliydi.
Acaba Kemal Bey gönül almak için, İyi Parti'ye gönderdiği vekillerden birininadını mı söyleyecek derken bir sürpriz olmadığını anladık:
"Gel bakalım Sayın Muharrem İnce!" "Gel bakalım" emrini "Sayın"la aynı cümle içinde aynı kişi için kullanmak kuşkusuz ki nezaket hatası değil.
Zaten Kılıçdaroğlu gibi, "sayın"ı diline sakız etmiş bürokrasiden gelen bir isim de kolay kolay böyle bir hataya düşmez.
Evet, Kemal Bey aslında bilinçaltının mesajını açık ediyor, taltif ettiği "astına" aba altından sopa gösteriyor.
Çünkü İnce kendisinin yapamadığına cesaret edebilmiş bir siyasi.
Ve onun bu cüreti kuvvetle muhtemel ki, 8 yılda 7 seçim kaybettiği halde CHP koltuğuna yapışan genel başkanın sonu olacak.

***

"Kılıçdaroğlu İnce'nin başarmasından niye korksun ki, CHP'nin adayınınCumhurbaşkanı seçileceğine inansa kendisi aday olurdu" demeyin...
Çok partili hayata geçildiğinden beri CHP'de liderlik yarışının belirleyicisikaybetmektir...
Çok kaybeden, inatla kaybeden hep daha çok seçilir, hep inatla seçilir CHP genel başkanlığına...
Hatırlasanıza, Baykal'ın kaset komplosuyla devrildiği günlerde yerine hazırlanan Kılıçdaroğlu'nun gayrı resmi cv'sini:
"İlk ciddi yenilgisini, 2009 belediye seçimlerinde İstanbul'u kaybederekyaşayan ve göz dolduran Kılıçdaroğlu..."

***

Dolayısıyla İnce'nin adaylığına, Kemal Bey içten içe, Özgür Özel'in dediği gibi "çıldırmasın" da ne yapsın?
Ama kendisine naçizane tavsiyem kızgınlığını fazla belli etmesin. Zira şık bir tavır değil, yalandan da olsa cesaretinden ve iddiasından ötürü daha samimi övmeli İnce'yi.
Muharrem Bey'e de adaylığında başarılar dilerim.
O da umarım, daha çok, zafere ulaşmış muhafazakâr siyasilerin okuduğu meşhur Sezai Karakoç şiirini diğer CHP'li siyasiler gibi üzerine alınmayı bırakır artık.
Tamam, Karakoç "yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır" diyor ama...
O mısralar, İnce'nin dediği "Yenmişse seni, her seçimde yenmişse, çıkmışsın yenmişse yenmiş de yenmişse" durumlarından bahsetmiyor.

Sabah
6 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • KULO

    07 Mayıs 2018 14:43
    0 0
    Bu cehapelileri -oy vermiyorum ama- niye severim bilir misiniz. çünkü aynı ben. Şahsen benim oynadığım oyunlarda veya müsabakalarda kazanma yüzdesi %30u geçmeyen bir profilim var. ama kararlıyımdır, kazanamayacağım endişesi taşımadan mücadeleden kaçmam yinede oynarım. yenilince bir dahaki oyunu beklerim, biyere gitmem biraz mızıkçılık ederim yalnız. bakınız aynı ben. bu yüzden kendimi favori göstermem hiç yani kazanacak kişi olarak seçmem.
  • hursit dilaver

    06 Mayıs 2018 14:20
    0 0
    bir başka k0nuysa, S0RUN BUNLARA..AFRİNDEN NE ZAMAN ÇIKACAĞIZ. HATAY İÇİN ABD VEYA FRANSA GARANTİ VERECEK Mİ. MUMBİÇ VE AYNEL ARABDAN FERAGAT MI EDECEĞİZ..ne işiniz var afrikada diyenlere AFRİKADAN ÇIKACAĞIZ, kıbrısta petr0l aramanız ne ayak, diyenlere BİZİM İŞİMİZ 0LMAAZ mı diyeceğiz.akepeye akıl vermek haddimiz deği ama S0RACAK ŞÖVALYE BEKLİY0RUM.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;