Melih Altınok : Üstün Dökmen gibi birinden psikolog olur mu?
Tarih 15 Ağustos 2022İzlenme KişiYazar Melih Altınok
Paylaşım
Psikolog Üstün Dökmen "Başörtülüden psikolog olmaz" demiş.
Başörtülüden mimar olurmuş, kapalı halde çizim yapılabilirmiş.
Hatta hakim de olabilirlermiş. Zira hukuk Dökmen'in "alanı" değilmiş. O konuda yorum yapamazmış.
Ama başörtülü birisi hastasıyla empati yapamayacağı, sempatiyle yetineceği için psikolog asla olamazmış.
Aynı ayrımcı ve cahilce ifadeleri Avrupa'da, ABD'de bir psikolog kullansa kamuoyu ve meslek örgütleri o psikoloğu insan içine çıkmayacak hale getirirdi. Aldığıeğitim,akademikunvanları,yeterliliği sorgulanırdı.
Biz de ise rezilliği "çağdaşlık" adına alkışlayan bir toplumsal tortu var.
Mesela Soner Yalçın'ın karanlık odası... Site dün bu faşistin açıklamalarını "ProfesörÜstün Dökmen herkesin dili oldu" diye okurlarına duyuyordu.
Başörtülü empati yapamaz diyerek, zekanın açık göstergesi sayılan empatiden asıl kendisininyoksun olduğunu itiraf eden bu vasatpsikoloğun hedef kitlesi de aynı... O da işte bu hipnotize güruha seslenmek için kariyerine jilet atıyor.
Çünkü faşist olduğu kadar tüccar da.
Özel okul zincirinin "potansiyel müşteri kitlesine" şirinlik yapıyor. "Ey psikologlar" falan demeyeceğim...
Zira dün Dökmen'in bu saçmalıklarına tepki gösteren meslektaşı Erol Göka bile derelerden dolaştığını görünce umudum yok oldu.
Şöyle söylemiş:
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.