GÜNCEL

Melih Altınok : Trump Münbiç’in bedelini ağır ödetir

Tarih
19 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Münbiç, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin kırmızı çizgisi Fırat nehrinin batısında yer alan bir kent. PKK-YPG'nin kontrolünde.
Hani şu Selahattin Demirtaş'ın "PKK yerleşecek siz de (vekilimiz size sesleniyor) mal mal bakacaksınız" dediği şehir."
Nehrin, Akdeniz'e kadar olan doğusunun teröristlerden temizleyen Türkiye, PKKYPG'nin bu kenti de terk etmesini istiyor.
Tabii ki Münbiç'teki PKK "hakimiyeti" tek başına kiralık katil çetesinin harcı değil. PKK-YPG'liler bu işi, 2017 olduğu gibi, kimi zaman kentin yüksek noktalarına Rus Bayrağı çekerek yapıyorlar... Bazen de şimdi yaptıkları gibi, komünistliklerine taş basıp göğüslerine ABD ordusu arması iliştirerek TSK'nın operasyonlarından korunuyorlar.
PKK-YPG'nin en sefil "gerilla" pratiği olarak tarihe kaydettiği bu işbirliği epeydir işe yarıyordu.
Öyle ki kentte son bomba geçtiğimiz yıl mart ayında patlamıştı. Kazan gibi kaynayan Suriye'deki bir kent için uzun sayılacak bir dinginlik bu!

***

Terörün kontörlündeki kentte suküneti bozan olay, geçtiğimiz çarşambayaşandı.
Münbiç'in merkezindeki Sindis sokağında bulunan Qesir El-Umeraa adlı lokantada PKK'lılarla ABD askerleri romantik bir yemek yiyorlardı.
Tam bu esnada lokantının önünde bir bomba patlatıldı. 4'ü ABD askeri ve çalışanı olmak üzere 19 kişi öldü.
Saldırıyı tahmin edeceğiniz üzere DEAŞ üstlendi... Evet, ABD'nin Suriye'den çekileceğiz açıklaması üzerine PKK-YPG'nin esir aldığı üyelerini serbest bırakacağını söylediği terör örgütünden bahsediyorum.
Daha önce de altını çizmiştim. Ama unutanlarımız için PKK-YPG yöneticilerinden İlham Ahmed ve Riad Dirar'ın yirmi gün önce ABD'yi ve batıyı nasıl tehdit ettiklerini bir kez daha hatırlatayım:
"Artık cezaevlerimizi kontrol edemeyeceğiz ve Fransa dahil Batı ülkeleri adına orada tuttuğumuz yüzlerce DEAŞ'lının kaçması gibi bir durumdan korkmak zorunda kalacağız. Müttefiklerimiz anlamalı ki çekilmelerinden dolayı topraklarımızı kaybedersek yabancı teröristleri beraberimizde götüremeyiz."

***

Sald��rının, Trump'ın Suriye'de DAEŞ tehdidinin bitme aşamasına geldiğini bu yüzden de ABD askerlerini çekeceğini söylemesine denk gelmesi açıkça azmettiriciye işaret ediyor:
Başkan'ın, bir ayağını da Suriye'den çekilmenin oluşturduğu izolasyon politikasına ölümüne karşı olanlar.
CNN ve bizde kendini solcu diyen satan işbirlikçi medya "Bak IŞİD bitmemiş, çekilmeyin, PKK'ya desteğinizi kesmeyin" diye ABD'ye yalvarsa da nafile...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;