SİYASET

Melih ALTINOK : Paylaşılamayan geri zekâlılık

Tarih
05 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok
Bir panelde gaza gelip 16 Nisan referandumunda "evet" diyecek seçmeni Yunan askerlerigibi İzmir'den denize dökeceklerini söyleyen CHP Konya vekili Hüsnü Bozkurt'a tepkiler çığ gibi.

Ama kuşkusuz siyaset tarihine geçen çıkışı, Hüsnü Bey'e "Yahu sen geri zekâlı mısın" diye sorarak Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.
7 Ağustos'ta Yenikapı'da kınamaya gittiği 15 Temmuz için şimdi "kontrollü darbe" diyerek çok da üstün zekâlı olmadığını bir kez daha ortaya koyan Kılıçdaroğlu bile skandalakayıtsız kalamadı.
Kemal Bey, Konya vekilinin sözlerini tasvip etmediğini belirtti.
Tüm bunlar yaşanırken dün Hüsnü Bey'in Twitter hesabından atılan bir mesaj sosyal medyada epey yankılandı.
Zira skandal vekilin hesabına girenler "Evet geri zekâlıyım" notuyla karşılaştılar.
Seçmeni eğer istediği oyu vermezse denize dökmekle tehdit edebilen bir siyasinin pekâlâböyle bir itirafta da bulunabileceğini düşünenler zaten şaşırmamıştı... Ama çok geçmeden olay aydınlandı.
O kadar da değildi, Hüsnü Bey'in Twitter hesabı hack'lenmişti, o kadardı.
Evet, son günlerde partiyi, her ne kadar hayırları artırmasa ve aklı başında CHP'li seçmeniutandırsa da, gündemde tutmayı başaran Genel Merkez bir alkışı hak ediyor.
Zira bugüne değin CHP'nin hiçbir yönetimi, "geri zekâlı" yaftası yemeyi göze alarak muhalefet çıtasını bu seviyeye indirmeye cesaret edememişti.
"CHP referanduma 12 gün kala çalışmıyor" diyenler utansın.
Adamlar daha ne yapsın.
Yüklenmeyin artık.

***

İç hesaplaşma olabilir!

Denize dökme skandalıyla ilgili mantıki bir izah bulup Hüsnü Bey'e yardımcı olmaya çalışırken, aklıma CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in geçtiğimiz aylarda yaptığı bir çıkış geldi.
AB'nin PKK ve FETÖ'ye dair tutumundan ötürü üyelik müzakereleri gerilmeye başlayınca CHP'li Yiğit çıkıp İzmir'in Türkiye'den ayrılmasını teklif etmişti.
"Gerekirse de İzmir ayrılsın, yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı.
Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz.
Türkiye'de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır." Acaba diyorum, Hüsnü Bey "Yunan gibi denize dökeriz" derken İzmir teşkilatındaki 'Çağdaş Ali Bey'in ekibini mi hedef alıyordu?
Olabilemez mi?

***

Açıklamayan FETÖ'cü olsun mu?

Neyse geçelim bu geri zekâlılık konusunu...
Kılıçdaroğlu'nun geçen gün yaptığı "Darbe kontrollü, AK Parti'de de 120-180 arasındaByLockçu var" çıkışı gündeme bomba gibi düştü.
Nuh Albayrak, Kılıçdaroğlu'nun, "listeyi bize gösterin" diyen gazetecileri "Soracağınızı tahmin etmemiştim, yanımda getirmedim, sonra veririm ben size" diye geçiştirdiğini söylüyor.
Şaka gibi, düşünsenize yurtdışına çıkmak için havaalanına gidiyorsunuz ama yanınıza pasaportunuzu almamışsınız. Ve sizden doğal olarak pasaport isteyen polise "Soracağınızı tahmin edememiştim, belki lazım olmaz diye evde bırakmıştım" diyorsunuz.
Ah CHP ah, yüzde yirmi beşlik ana muhalefet partimizi kimler yönetiyor...
Ama bu kez kaçış yok Kemal Bey!
Bu iddia, delil göstermeden gargaraya getirip unutturduğunuz diğer skandal iddialara benzemez.
Eğer doğru söylüyorsanız ve elinizde liste varsa, açıklamadığınız her gün, bu ülkede yaşanacak herhangi bir sabotajdan, terör eyleminden siz de sorumlusunuz!
Yok, yine "bir arkadaşınız" söylediyse, kulaktan duyduysanız daha da fena... Zira o gece 250 can, siyasetçiler kendilerine hakaret etsin diye ölmedi.
Bu sefer olayın ciddiyetinin farkındasınız değil mi Kemal Bey?

Sabah
5 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;