Günlerdir tartışıyoruz. PKK, DHKP-C, DAEŞ, Şam, Fethullahçılar derken Türkiye'ye karşı bir cephe de Avrupa'da kuruldu.
Türkiye'nin aleyhine skandal açıklamaların bini bi'para. Her gün AB üyeliğimizle ilgili, daha önce üzerinde bile konuşulmamış kriterleri önümüze sürüyorlar.
Geçtiğimiz gün de Avrupa Konseyi daha önce hiçbir devlete karşı kullanmadığı "bir silaha" sarıldı. Kabzada tabii ki Konsey'e üye HDP'li vekiller vardı. Ülkedeki demokratik kurumların işleyişini sorgulayıp, Türkiye hakkında "karantina kararı" çıkartmaya çalıştılar.
Türkçesi, Türkiye'nin PKK terörüyle mücadele etmemesi için imkânlarını sınırlandırmak.
"Karantinaymış!"
Evet, benim de içimden "hoşt" demek geçiyor.
Ama sağlam bir cevap Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi ve batı karşısında aşağılık kompleksinden leyla gibi gezenler dışında çoğumuzun içine su serpti.
Bizzat Erdoğan, Türkiye'ye karşı sözlerini tutmayan AB ile müzakerelere devam edip etmemenin sorulacağı bir referandum yapılabileceğini söyledi.
Nihayet!
Euro bölgesine girmeyen, Schengen bölgesine dahil olmayan, yani en fazla Türkiye kadar birliğe üye İngiltere AB'yi çıkmakla tehdit ederken, Türkiye daha nereye kadar dayatmalara boğun eğebilirdi ki. Ki sonunda asla ve asla o üyeliğin AB'nin çifte standartları yüzünden gerçekleşemeyeceğini dahası ilerde ortada bir birlik kalmayacağını bile bile.
Sabah
24 Haziran 2016
Hiç yorum yapılmamış
4204 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.