SİYASET

Melih Altınok : Nerede kalmıştık Can Dündar?

Tarih
27 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Anayasa Mahkemesi 3 aydır tutuklu yargılanan Can Dündar'ın tahliyesine karar verdi. Dündar, benzer ya da daha hafif suçlamalara muhatap olan pek çok "sıradan vatandaşın" aksine tutuksuz yargılanacak.
Geçmiş olsun diyeceğim ama Dündar daha cezaevi kapısındayken bu gelişmeyi bir ayrıcalık olarak hissettiğini kibriyle açık ederek nezaketimizi kursağımızda koydu. "Hesap verecekler" tehdidiyle başladığı konuşmasını "Erdoğan'a doğum günü hediyesi vermek istedik" diye sürdürdü.
Dündar sözlerini açmalı, zira yargının "kime hesap vereceğini" merak ediyorum. Gezi döneminde bugün arkasına sığındığı gazeteciliğini ayakları altına alıp önünde poz verdiği basın araçlarını yakan sokak kabadayıları mı soracakmış bu hesabı? Yoksa yılların Cumhuriyet'ini, prestijini ve çıkarlarını korumak üzere emrine verdiği Şam'ın diktatörü mü?
Dündar'ın izah etmesi gereken diğer bir konuysa, hakkında tahliye kararı veren AYM'ye bireysel başvuru hakkını getiren Erdoğan'a kimlerle birlikte "doğum günü hediyesi vermek istedik"leri? Dündar'ın söylediği gibi, bu zamanlamayı Erdoğan'ın doğum gününün yanı sıra, Cerattepe gibi bazı hayati gelişmelere denk getirmesini sağlayanlar kimler? Yılların Cumhuriyet'ini Mustafa Balbay'ın ifadesiyle teslim ettiği Gülen çetesinin ahde vefasından mı bahsediyor Bay Can?
Evet, Dündar, kendilerine, düşüncelerine, inançlarına sabah akşam küfrettiği ikbal pervanelerinin tahliyesinin ardından yaptıkları kutlamalara bakıp havaya girmişe benziyor. Hevesini kursağında bırakmak istemem ama Dündar'ın Ankara'da yargıçları medyada itirafçıları varsa, bu mazlum halkın da siyaseten doğruculuğu elinin tersiyle iten gazetecileri var!
Dolayısıyla cezaevindeyken eşit koşullara sahip olmadığımız için ötelediğimiz soruları artık gönül rahatlığıyla ve eskisinden daha gür sesle Dündar'a yönelteceğiz.
Başlayalım, mesela cezaevindeyken, Rus uçaklarının, Esad'ın topçularının, İran'ın, milislerinin ve YPG- PKK'nın havanlarının altında can veren Türkmenlerle ilgili haberleri izlemiş midir? İzlemişse, Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larına yönelik jurnal niteliğindeki haberlerinin, bugün Bayırbucak'ta eşini, çoluğunu çocuğunu kaybeden annelerin acılarındaki payını hiç düşünmüş müdür?
Peki ya diktatörlük dediği ülkesinde yüksek mahkemenin kendisi hakkındaki kararı ivedilikle görüşürken, tek adam dediği Cumhurbaşkanı'nın hak ihlali başvurusunu 2 yıldır bekletmesini nasıl bir otoriterlikle açıklamaktadır?

'Yaptırmayacağız' koalisyonu
Siyaset dışı odakların çetrefilli operasyonlarına alışık olan Türkiye halkı, yukarıda da bahsettiğim gibi gelişmeler arasındaki bağlantıyı çok iyi okuyor. Dündar'ın tahliyesinin hemen öncesinde, Sur'daki terör direnişine can suyu vermek ve yeniden Gezi umuduyla mahalli bir itirazdan devşirilen Cerattepe protestoları arasındaki ilişkiyi görüyor.
Keşke halktaki bu bilinç düzeyi, Mayıs 2013'ten beri yaşananlardan tek bir ders çıkartamadıkları anlaşılanlarda da olsaydı. Haksız mıyım? 2013 verilerine göre dünyanın en büyük 127. firması olan Cengiz Holding'in 17/25 Aralık sürecinde hedef tahtasına oturtulduğunu ne çabuk unuttuk? Ya da Mehmet Cengiz'in bir telefon konuşmasındaki rakipleriyle ilgili sözlerinin, çarpıtılarak nasıl halka yönelikmiş gibi lanse edildiğini...
Allah aşkına söyleyin, şimdi Artvin'de başlatılan kampanyanın bu bağlamdan azade bir girişim olduğu nasıl düşünülebilir? Türkiye ekonomisini dünya ile rekabet edecek seviyeye taşıyan işadamlarına yönelik saldırılarını hiç üstüne alınmayanlar halkın sağduyusuna kulak vermeliler.

Sabah
27 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;