GÜNCEL

Melih Altınok : İran sineması

Tarih
19 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının hemen ardından gerçekleşen ve ABD askerlerinin de öldüğü Münbiç'teki terör eyleminin mesajı ortada.
Gelmiş geçmiş en basiretsiz Fransız Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macrontercüme ederek meşrulaştırmaya çalıştığı teröristlerin mesajının adresi de...
Savaş ekonomisinin bitmesinden korkanlar ve tetikçilikle yaşamını idame ettirenler, ABD Başkanı'na, "DEAŞ bitmedi, Suriye'den çekilme, PKK-YPG'yi yalnız bırakma" diyorlar.
Basında yer alan haberlere göre, dün bu koroya İran'ın Press TV kanalı da katılmış.
Hatta "komuşumuz" eli biraz daha yükseltmiş.
Münbiç'teki saldırının arkasında Türk istihbaratının olduğu türünden bir saçmalığı işleyen İran kanalı, "ajanımızın" resmini basarak kimliğini de ifşa etmiş!
İran "ajan" diyor da kendisini hepimiz tanıyoruz:
Namı diğer Türk James Bond'u Alemdar, Polat Alemdar!

***

Yav sen İran'sın!
Hesapta devrimcisin. Yıllardır İsrail ve ABD düşmanlığıyla bölgede raconkesiyorsun... 80 milyonluk halkının haklarını bu kutuplaşma senaryosu üzerindenkısıtlıyorsun; 80 milyonu esir etmişsin.
Şimdi kalkmış ABD Orta Doğu'dan gitmesin diye çırpınan küreselcilerle, güya ülkeni işgal etmeye çalışan CIA'yle, İsrail'le ve onların komünist kılıklı tetikçileriyle birlikte yalan kampanyalarına katılıyorsun.
Hatta bu amaç için onların söylemediği yalanları dillendirip, rezil olmayı bile göze alıyorsun.
Tamam anlıyoruz al gülüm ver gülüm bir rejimsin... PKK-YPG'nin güçsüzleşmesinin, rakibin Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini artıracağından korkuyorsun.
Ama yine de 40 yıllık düşmanlığın, her iki tarafın kazandığını da düşük yoğunluklu bir gerginlik senaryosu olduğunu bu kadar açık etmek "Acem cinliğine" yakışıyor mu?

***

Buradan İranlı istihbarat yetkililerine sesleniyorum!
Hiçbir şey bilmiyorsanız, bizdeki ulusalcı takılan küreselcilere, NATO'cuİslamcılara, conilerin postalını yalayan "komünist gerillalara" baksınlar. Onlardanders alsınlar.
Aslında sadece Sözcü'yü takip etseler bile yeter.
Böylece, manipülatif haberlere resim seçerken Kurtlar Vadisi karakterleri gibi tanınmış simalardan değil...

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    19 Ocak 2019 16:41
    0 0
    çetin altan 90lı yıllarda yazmıştı. 92-93 gibi. ABDnin HAYALİ BİR TÜRK İRAN KAPIŞMASI Kİ, O SAVAŞ IRAN IRAK SAVAŞI GİBİ YILLAR SURER VE İRANIN DA, TÜRKİYENİN DE KOLU KANADI KIRILIR, İKİSİ DE TEHDİT OLMAKTAN ÇIKAR demişlerdi.çetin altanın öngörüsü bu. hani SOSYALİST YALAN SÖYLEMEZ DİYE BİZİM APLİLERE TAKLA ATTIRAN MEBUS/YAZAR.ogulları okusun da utansın babalarından.BM de iranın yanında bir tek türkiye durdu. ama sonrasında bize ilk kazık atan da o oldu. unutmayın emi, ey islamcı geçinen takım.
  • hursit dilaver

    19 Ocak 2019 16:37
    0 0
    ders olsun, inşallah örnek olur. İRAN ACEMLİĞİ TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK TEHDİTTİR. HALA İRAN İSLAM CUMH. DİYE ONA meftun olan yazarlarımız ve müslimlerimiz var. bu kadar köylülük olmasın bre be yahuu.. onlar şii, biz sunniyiz. asla beraber olamayız.TURKİYENİN HER BAŞI DERDE GİRİĞİNDE ARKADAN SİNSİCE EL OGUŞTURAN İRANDIR.sanmayın ki yunandır, bulgardır. onlar zaten resmi düşman. ama bunlar sinsi düşmandır.ama hala anlamayanları da allah islah ede.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;