SİYASET

Melih Altınok : Her yönüyle Muharrem İnce vakası

Tarih
12 Mayıs 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Dün seçimlere iki gün kala kameraların karşısına dayak yemiş gibi çıkan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmek zorunda kaldığını açıkladı.
Piyasaya sürülen birtakım görüntülerin ardından bu kararını açıklayan İnce'nin, söz konusu videonun montaj, iddiaların düzmece olduğunu söylediği hâlde neden istifa ettiğini anlayabilmiş değiliz.

"Ben çekileyim de yenilgilerine bahane kalmasın" sözlerinden anlaşıldığı üzere ileriye dönük hesapları da olabilir.
Geçmiş olsun.
Artık kim, kemik seslerinin çıktığı siyaset arenasında ancak bu kadar dayanabilen bir doğal cumhurbaşkanı adayını izler bilemiyorum.
İnce'yi cesur bulup peşine takılan, ona güvenen Memleket Partisi tabanı, örgütü, adayları da "isyanda".
Ne var ki Türk siyasi tarihine "İkinci Baykal Vakası" olarak geçen bu kaset operasyonunun, Okyanus ötesinden Kılıçdaroğlu'nun yelkenlerini doldurmak için yapıldığı ortada.
Tıpkı CHP'nin başına geldiği günlerde olduğu gibi...

***


HER İFTİRA BİR İTİRAF
FETÖ'cülerin attığı her iftiranın bir itiraf olduğunu yaşayarak gördük.
"Darbe yapacaklar" dediler, önce onlar darbeye kalkıştılar.
"Çalıyorlar" dediler, "himmet" ayağına işadamlarını, ülkeyi haraca bağlayıp götürebildiklerini ayakkabı kutularına koyup yurtdışına kaçırdılar.
"Kaçacak" dediler, bugün dünyanın dört bir yanında sığıntı olarak yaşıyorlar.
Siyasi hayatımıza kaset, şantaj, montaj işlerini de onlar soktular. Siyasileri, bürokratları, hatta kurumları ele geçirdiler.

2011 seçimleri öncesinde de CHP'yi ve MHP'yi dizayn etmek için seks kasetlerini piyasaya sürdüler.
Devlet Bahçeli bazı vekilleri üzerinden partisine yapılan tehdidi savuşturmayı başardı. Ne var ki MHP'den de ayrılan Akşener, İyi Parti'yi kurdu, oyları böldü ve bizzat kurucu arkadaşlarının ağzından söylersek "Partiyi FETÖ'cülerle doldurdu".
Bu kasetlerden biriyle de Deniz Baykal'ı devirdiler. Yerine de tesadüf bu ya, bugün "montajmış" diye itiraf ettiği 17-25 Aralık tapelerini Meclis kürsüsünden, Samanyolu TV'den okuttukları, önünü açtıkları Kılıçdaroğlu geldi.
O da bir CHP Genel Başkanı'na yönelik bu operasyonun kuyruğunu yakalayan avukatı Mustafa Kemal Çiçek'in "Üzerine gidelim, davada kurumsal taraf olalım" teklifini reddetti.
Yine tesadüf bu ya, bugün o Kılıçdaroğlu, "Kaset çıkacak, montaj yapacaklar" diye söylenirken, oylarını bölen rakibi hakkında montaj olduğu iddia edilen iğrenç kasetler servis ediliyor.
Yine tam zamanında...
Ve Kemal Bey, 14 Mayıs'ta seçilirse, 13. cumhurbaşkanı olarak ülkeyi KHK'lılara af gibi vaatlerle FETÖ tabanını konsolide eden diğer küçük partilerden yardımcıları ve PKK'nın yasal kanadından dostlarıyla birlikte yönetmeyi vaat ediyor...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;